Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

31 gada vecumā karjeru beidz Čehijas vārtsargs Pavelecs

31 gada vecumā karjeru beidz Čehijas vārtsargs Pavelecs
Ondržejs Pavelecs. Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas medijiem par savas hokejista karjeras beigām paziņojis Ondržejs Pavelecs, 2010. gada pasaules čempions un gandrīz 400 NHL spēles aizvadījušais vārtsargs, kurš šovasar gaidīja piedāvājumus, bet tā arī nesagaidīja un uztvēra to kā zīmi, ka laiks beigt spēlēt hokeju.

Ondržejs Pavelecs pagājušajā sezonā spēlēja Ņujorkas „Rangers”, kur bija rezerves vārtsarga pozīcijā un piedalījās 19 spēlēs. Pēc sezonas viņš kļuva par brīvo aģentu, taču piedāvājumus no NHL komandām par sadarbību nesaņēma. Bija runas par viņa pārcelšanos uz KHL, publiski izskanēja Boba Hārtlija vadītās „Avangard” komandas variants, kā arī pavīdēja iespēja spēlēt Čehijā, taču Pavelecs izvēlējās citu rīcību.

„Vienmēr esmu teicis, ka spēlēšu tik ilgi, kamēr man tas sagādās prieku un kamēr pats būšu tajā ieinteresēts. Tagad tā nav. Man pašam nav tāda noskaņojuma, tāpat arī neviens NHL klubs man piedāvājumu neizteica, tad nu dilemma par karjeras beigšanu nemaz nebija tik liela,” sacīja Pavelecs intervijā čehu medijam „iSport”. „Ir pienācis laiks.”

Pavelecs no hokejista karjeras atvadījies 31 gada vecumā, kas profesionālajā sportā vēl ne tuvu nav pensijas vecums. Pavelecs spēlēšanu NHL uzskatīja par savu prioritāti, taču viņam pietuvināti avoti vēsta, ka arī piedāvājumi no KHL šovasar nav bijuši nemaz tik konkrēti.

Pavelecs vairākkārt pārstāvējis Čehijas izlasi pasaules čempionātā. Augstākais sasniegums viņam ir 2010. gada pasaules čempiona tituls, kad viņš pats gan lielākoties bija rezervē, toties 2011. gada bronzu Čehija sasniedza ar Pavelecu stabilā pamatvārsarga pozīcijā.

NHL Pavelecs nospēlēja 398 spēles, bet izslēgšanas spēlēs laukumā izgāja tikai četras reizes. Viņš ilgus gadus pārstāvēja Atlantas un Vinipegas komandas, vairākas sezonas bija Vinipegas pamatvārtsargs, 2011./12. gada sezonā 69 spēlēs izcīnot 29 uzvaras, bet pēdējās divās sezonās spēlēja krietni mazāk.

Izmantotie resursi:
NHL, Plzeň ani varianty z Ruska. Ondřej Pavelec...


Slēpts komentārs: thekurmis
, 2018-09-20 18:10, pirms 6 gadiem
thekurmis rakstīja: un tas visiem ir jāzin?
daziem.
, 2018-09-20 18:16, pirms 6 gadiem
Paveleca gadījumā arī jāpiebilst, ka veselība viņam arī nebija gluži kārtībā, jo pēdējās četras sezonas mocījās ar ceļgalu savainojumiem, ieskaitot krustenisko saišu problēmām.

Tāpat, jāatgādina, ka 2010. gadā viņš spēles laikā, sargājot vārtus, "izslēdzās", ko vēlāk oficiāli saistīja ar asinsspiediena kritumu, taču tāpat tika runāts, ka to izraisīja hroniskas veselības problēmas.

Kā rezultāts - diezgan viduvējs sniegums uz ledus, kas jauna līguma kontekstā nozīmētu cīnīšanos par otrā vārtsarga vietu, ko, acīmredzami, Pavelecs, pēc 11 gadiem NHL, vairs negribēja.
, 2018-09-20 18:30, pirms 6 gadiem
Ankipāns paņēma Biļalovu, tur protams jābeidz karjeru.
, 2018-09-20 18:35, pirms 6 gadiem
Jā tas būtu jāzina visiem, kāpēc gan nē?
, 2018-09-20 19:03, pirms 6 gadiem
thekurmis rakstīja: un tas visiem ir jāzin?
Sportacentrs ir sportacentrs, visa informācija te ir pieejama ja vajag. Ko tu varī tīties? Domā ka plusus pie komentāra dabūsi - nekā!
, 2018-09-20 20:16, pirms 6 gadiem
hokejs neko daudz nezaudēs viduvējs vārtsargs bij
, 2018-09-20 21:28, pirms 6 gadiem
Vārtsarga zelta gados beidza karjeru. Varēja jau vēl Eiropā uzkapāt.Čehijā gan jau atplestām rokām gaidīja
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Šilovs pirms ''Canucks'' mača nosūtīts atpakaļ uz AHL

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''. Šilovs gan nosūtīts atpakaļ uz AHL.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
138

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.