Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Blue Jackets" trenera preses konference pēc izstāšanās ilgst vien 40 sekundes

"Blue Jackets" trenera preses konference pēc izstāšanās ilgst vien 40 sekundes
Džons Tortorella. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Kolumbusas "Blue Jackets", ko pārstāv latviešu vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks, sezona beidzās vakar. Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā ar 1-4 tika atzīts Tampabejas "Lightning" pārākums.

"Mums pretī bija komanda, kas nebaidās uzņemties risku. Viņiem ir gana daudz meistarības, lai gūtu vārtus. Mums tas būs jāiemācās," teica Kolumbusas "Blue Jackets" kapteinis Niks Folinjo. Piektajā spēlē "Blue Jackets" bija vadībā ar 4:2, bet pēdējās astoņās minūtēs izlaida pārsvaru un vēlāk zaudēja pagarinājumā. "Visas sezonas garumā šādās situācijās jutāmies komfortabli, tāpēc negribu neko norakstīt uz komandas jaunību. Parasti atradām veidus, kā nosargāt uzvaru, tāpēc pieņemt šo zaudējumu ir grūti."

"Visu laiku esam atradušies amerikāņu kalniņos - gan sērijā pret Toronto, gan pret Tampu. Kad bijām vadībā, sākām atkāpties, ļāvām "Ligthing" izdarīt spiedienu un sākt veidot kombinācijas. Kontrolējām lielāko daļu no spēles, tāpēc ir tikai dabiski, ka beigās sāc sargāt rezultātu," teica aizsardzības līderis Sets Džounss. Viņa viedoklim gan nepiekrita "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella.

"Neuzskatu, ka sākām skatīties uz pulksteni un pārstājām spēlēt. Viņiem bija tikai trīs metieni," teica Tortorella. Taisnības labad gan jāsaka, ka "Lightning", dzenoties pakaļ, izdarīja sešus metienus. Viņa preses konference ilga 40 sekundes un divus jautājumus. "Ziniet - neiešu tagad runāt par jūtām, par morālajām uzvarām un tādām lietām. Lai jums veicas," teica Tortorella, kurš tūdaļ piecēlās un aizgāja.

Elvis Merzļikins, kurš sargāja vārtus sērijā pret "Maple Leafs", sērijā pret "Lightning" nebija pieteikumā savainojuma dēļ. Visos mačos uz rezervistu soliņa atradās Matīss Kivlenieks. Vārtus sargāja soms Jonass Korpisalo, kurš piecās spēlēs tika galā ar 93,2% metienu. Jāatgādina, ka atklāšanas mačs noslēdzās tikai piektajā pagarinājumā, un toreiz Korpisalo ar 85 atvairījumiem uzstādīja jaunu NHL rekordu.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/2008785/202...


Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
6

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.