Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" treneris: "Bļugera maiņa palīdz labāk izmantot Krosbiju un Malkinu"

Rolands Eliņš

"Penguins" treneris: "Bļugera maiņa palīdz labāk izmantot Krosbiju un Malkinu"
Teodors Bļugers. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Pitsburgas medijā "TribLive" raksturots Teodora Bļugera un viņa maiņas partneru gatavošanās process NHL sezonas atsākšanās brīdim. Komandas biedri Bļugeru raksturojuši kā darbaholiķi, kamēr komandas trenera palīgs Marks Reči izteicās, ka viņa maiņa ir ļoti svarīga komandas sniegumā.

"TribLive" materiālā norādīts, ka Bļugers pēc svētdienas rīta treniņa kopā ar komandas biedru Evanu Rodrigesu palika vēl gandrīz pusstundu uz ledus, piestrādājot pie iemetieniem. Bļugers šajā treniņā uz laiku apgrieza nūju, cenšoties ripu savākt ar tās galu, nevis nūjas lāpstiņu.

"Tādā veidā sanāk, ka ir daudz mazāka nūjas saskarsme ar ledu," paskaidroja Bļugers. "Tāpēc precizitāte kļūst daudz svarīgāka. Tas ir vienkārši tāds mazs treniņa uzdevums, kas palīdz atgūt iemetiena izjūtu, proti, uztvert laiku, kad vislabāk izdarīt kustību."

Komandas biedri Bļugeru raksturo kā spēlētāju, kurš daudz strādā, un to pieminēja arī viņa partneris vēl no AHL laikiem Zeks Estons-Rīss: "Viņš vienmēr bijis tāds. Fārmklubā es pēc treniņa paliku vēl pastrādāt kādas 20-30 minūtes, bet viņš arī pēc tam palika vēl kādu pusstundu. Atceros, ka viņš treniņzālē darīja tādu traku lietu, ka pēc treniņa brauca ar velotrenežieri uz grūtākās pakāpes. Tur knapi varēja pamīties, bet viņš to darīja desmit minūtes pēc gandrīz katra treniņa."

Bļugers kopā ar Estonu-Rīsu un Brendonu Tanevu bija nostabilizējuši savu pozīciju kā "Penguins" ceturtais uzbrucēju virknējums, taču Pitsburgas kluba trenera asistents Marks Reči aicināja nepievērst pārāk lielu uzmanību nominālajam maiņu izkārtojumam: "Šie puiši veidotu trešo maiņu daudzās citās NHL komandās. Tā ir lieliska maiņa, viņi ir ļoti labi sapratušies. Galvenajam trenerim Maikam Salivanam ir savs veids, kā izmantot maiņas, un viņš ļoti paļaujas uz šo tā saukto ceturto virknējumu sākt spēli aizsardzības zonā. Tas ļauj pietaupīt mūsu centra uzbrucējus Krosbiju un Malkinu, mēs varam sūtīt viņus laukumā, kad iemetiens ir pretinieku zonā, jo tieši tur mēs vēlamies redzēt Krosbiju un Malkinu."

Materiālā tiek norādīts, ka regulārajā sezonā Bļugers bija pārliecinošs līderis iemetienu skaita ziņā aizsardzības zonā - viņš piedalījās 483 iemetienos, kamēr nevienam citam nebija vairāk par 207.

"Mēs vēlamies laukumā ienest enerģiju, pārspēt pretiniekus ar savu darbu," sacīja Bļugers. "Vēlamies atgūt to spēli, ko rādījām savos labākajos brīžos regulārajā sezonā. Pret mums ir grūti spēlēt, domāju, ka esam uzticami aizsardzībā."

Bļugers novērtēja, ka šī sezona viņam ir bijusi citāda nekā debija NHL, taču uzsvēra, ka pilnībā drošs par savu vietu sastāvā nevar justies ne brīdi: "Visi cīnās par savu iespēju nokļūt šeit, vienmēr ir kāds, kurš tēmē tieši uz tavu vietu. Protams, monētas otra puse ir tā, ka arī es cīnos, lai tiktu pie augstākas vietas sastāvā. Visi strādā, lai tiktu pie spēles laika. Skaidrs, ka apzinos, ka mana loma salīdzinājumā ar pagājušo sezonu ir mainījusies, taču nedomāju, ka man tas kaut ko garantē nākotnē. Tevi tik un tā vienmēr vērtēs pēc tā, kā tu aizvadīji iepriekšējo spēli vai treniņu."

Izmantotie resursi:
https://triblive.com/sports/teddy-b...

     [+] [-]

, 2020-07-21 01:37, pirms 4 gadiem
Lauris, Miķelis un Miks atkorķēja pa pēdējam, un posās uz treniņu.