Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Heizam septiņu gadu līgums par 50 miljoniem, Perijs pēc 14 gadiem pamet "Ducks"

Andrejs Siliņš

Heizam septiņu gadu līgums par 50 miljoniem, Perijs pēc 14 gadiem pamet "Ducks"
Korijs Perijs. Foto: Zumapress.com / Scanpix

27 gadus vecais amerikāņu centra uzbrucējs Kevins Heizs noslēdzis septiņu gadu līgumu 50 miljonu dolāru vērtībā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers", savukārt Anaheimas "Ducks" šķīrusies no komandas sejas Korija Perija, izpērkot veterāna līgumu.

Heizs pagājušo sezonu aizvadīja Ņujorkas "Rangers" un Vinipegas "Jets" vienībās, sakrājot 19 vārtu guvumus un 36 rezultatīvas piespēles. Pirms tam vēl četras sezonas Heizs pavadīja "Rangers" klubā, kas Bostonas koledžas absolventu ieguva maiņas darījumā no Čikāgas "Blackhawks" pirms vēl uzbrucējs bija debitējis NHL. "Blackhawks" draftēja Heizu 2010. gadā ar 24. kārtas numuru.

Heizs jau spēlējis "Flyers" galvenā trenera Alēna Viņo vadībā - kanādiešu speciālists, kurš šogad vadīja Kanādas izlasi pasaules čempionātā, savulaik vadīja "Rangers" laikā, kad tur spēlēja Heizs. Jaunais līgums paredz sadarbību līdz 2026. gada vasarai un katru sezonu hokejists saņems pa 7,14 miljoniem dolāru.

Tikmēr Anaheimas "Ducks" klubs paziņojis par sāpīgu šķiršanos - izpirkts veterāna Korija Perija līgums, kas paredzēja sadarbību vēl uz divām sezonām. 34 gadus vecais Perijs, ko "Mighty Ducks" draftēja 2003. gadā ar 28. numuru, visu karjeru pavadījis tieši Anaheimas komandā. Aizvadītajā sezonā Perijs piedalījās vien 31 spēlē, guva sešus vārtus un atdeva četras piespēles. Karjeras laikā Perijs NHL nospēlējis 988 spēles, guvis 372 vārtus un atdevis 404 piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā 118 mačos pievienojis 36 vārtus un 53 piespēles.

"Šis ir viens no smagākajiem lēmumiem, ko nācies pieņemt. Viņš iemieso to, kas esam kā komanda bijusi 14 gadus. Es vienmēr kavēšos atmiņās par šo laiku, taču šobrīd veicam pagriezienu, un šī ir labākā lieta gan mums, gan viņam. Sirdī zinu, ka šis ir pareizais lēmums," notikušo komentēja kluba ģenerālmenedžeris Bobs Marejs. "Runāju ar viņu vairākkārt. Nevienam nav jautri šādā brīdī. Ticu, ka viņš var būt ķirsītis uz kūkas gabaliņa kādai komandai, kas ir tuvu virsotnei, jo viņš ir gatavs darīt visu, lai uzvarētu. Ceru, ka viņam būs tāda iespēja."

Kanādietis Perijs uzvarējis visos līmeņos - Ontario Hokeja līgā kā juniors, pasaules junioru čempionātā, Pasaules kausā, pasaules čempionātā un divreiz arī olimpiskajās spēlēs. Tāpat Perijs palīdzēja "Ducks" 2007. gadā izcīnīt Stenlija kausu. 2011. gadā Perijs saņēma balvu kā NHL labākais vārtu guvējs un Hārta balvu kā vērtīgākajam līgas spēlētājam. Četras reizes Perijs tika izvēlēts dalībai Visu zvaigžņu spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

     [+] [-]

, 2019-06-20 10:04, pirms 5 gadiem
Kāpēc nevar ielikt pie vārda arī angļu valodā iekavās, jāmeklē citādi rakstā, kas tas tāds Heizs.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-20 10:13, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Kāpēc nevar ielikt pie vārda arī angļu valodā iekavās, jāmeklē citādi rakstā, kas tas tāds Heizs.
Heizs vēl "ziediņi", drīz parādīsie Petešons...ja spirtacentrs apjēgs, ka šonakt NHL tika pasniegtas regulārās sezonas balvas!

  +2 [+] [-]

, 2019-06-20 12:55, pirms 5 gadiem
Heizs nekad nav aizmainīts no Čikāgas uz Rangers, kā autors raksta. Čikāgai beidzās tiesības uz viņu un viņš kā brīvais aģents parakstīja ar Rangers.

     [+] [-]

, 2019-06-20 15:04, pirms 5 gadiem
Periju uz dinamo!