Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" uz divām sezonām pagarina līgumu ar vārtsargu Budaju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Lightning" uz divām sezonām pagarina līgumu ar vārtsargu Budaju
Peters Budajs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Tampabejas "Lightning", kura sistēmā aizvadīto sezonu pavadīja arī Kristers Gudļevskis, pagarinājis līgumu ar slovāku vārtsargu Peteru Budaju, kurš divu nākamo sezonu laikā saņems 2,05 miljonus dolāru.

Lai līgas paplašināšanās drafta rezultātā nezaudētu vārtsargu Benu Bišopu bez atlīdzības, jo aizsargāts tiktu talantīgais krievs Andrejs Vasiļevskis, Tampabejas "Lightning" pirms sezonas beigām veica maiņas darījumu ar Losandželosas "Kings". Pretējā virzienā devās arī 34 gadus vecais slovāks Peters Budajs.

Viņš Tampas rindās aizvadīja septiņas spēles (starta sastāvā sāktas četras, izcīnot trīs panākumus), atvairot 89,8% metienu un vidēji ielaižot 2,80 vārtus, kā arī nopelnot jaunu līgumu. Vienošanās noslēgta uz divām sezonām, kuru laikā Budajs saņems 2,05 miljonus dolāru.

Savukārt Losandželosas "Kings" rindās vārtsarga loma bija lielāka. Pēc tam, kad savainojumā iedzīvojās pirmais numurs Džonatans Kviks, slovāks kļuva par pirmo numuru. Viņš 53 mačos atvairīja 91,7% metienu un vidēji ielaida 2,12 vārtus, palīdzot komandai turpināt cīņu par iekļūšanu Stenlija kausā, tomēr beigās "Kings", tāpat kā Tampa, palika ārpusē.

Budajs, kurš pagājušajā sezonā saņēma 600 tūkstošus dolāru lielu algu, iepriekš pārstāvējis Kolorado "Avalanche" un Monreālas "Canadiens". Tāpat viņš pārstāvējis Slovākijas valstsvienību trīs olimpiskajās spēlēs un divos pasaules čempionātos.

Tampabejas "Lightning" fārmklubs Sirakjūzas "Crunch" šosezon piedzīvoja zaudējumu Amerikas Hokeja līgas finālsērijā. Laiku uz rezervistu soliņa nācās pavadīt latvietim Kristeram Gudļevskim. Ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermens jau iepriekš sacīja, ka komandas vārtus nākamajā sezonā sargās Konors Ingrams, kurš šosezon pārstāvēja Kanādas U20 izlasi, bet viņam blakus esot nepieciešams pieredzējis partneris.

Izmantotie resursi:
TSN

  +3 [+] [-]

, 2017-06-20 12:34, pirms 7 gadiem
Gudļevskim jātaisās projām no tās komandas pie pirmās izdevības. Kas vēl ir interesanti - izskatās, ka Vasiļevskis uz sevi neataisno liktās cerības par stabilu 1.nr. komandā - tāpēc arī Lightning nodrošinas ar Budaju.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-20 13:04, pirms 7 gadiem
Nav kādam kautkas dzirdēts , kas ar Gudļevski notiek, ko viņš plāno nākamai sezonai ??

  +3 [+] [-]

, 2017-06-20 13:08, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nav kādam kautkas dzirdēts , kas ar Gudļevski notiek, ko viņš plāno nākamai sezonai ??
Viss ko atceros par Gudļevski ir tas, ka viņš teica - kamēr vien pastāv mazākā iespēja tikt uz NHL es palieku Z-A.

  -3 [+] [-]

, 2017-06-20 13:08, pirms 7 gadiem
Uz salavatu

  -1 [+] [-]

, 2017-06-20 13:38, pirms 7 gadiem
Jā, izskatās ka beidzot gan Kristeram jāmeklē iespējas tikt uz citu klubu/ sistēmu. Lifhtning galīgi ar viņu nerēķinās.
Varēja kāds sazināties, noskaidrot visu un uzrakstīt kaut ko par viņu. Protams vēl droši vien daudz nav zināms, bet nu vismaz plāni, iespējas.

     [+] [-]

, 2017-06-20 13:46, pirms 7 gadiem
koknese rakstīja: Uz salavatu
Par salavatu biju dzirdejis , ka esot interese, pat prasijuši Vasiļevskim viedokli.

     [+] [-]

, 2017-06-20 14:48, pirms 7 gadiem
"Salavats" jau parakstīja Skrīvensu.

     [+] [-]

, 2017-06-20 19:58, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Gudļevskim jātaisās projām no tās komandas pie pirmās izdevības. Kas vēl ir interesanti - izskatās, ka Vasiļevskis uz sevi neataisno liktās cerības par stabilu 1.nr. komandā - tāpēc arī Lightning nodrošinas ar Budaju.
Tampai parasti ir viens ''jaunais'' nr1, un otrais ir cits, vairāk pieredzējis.

     [+] [-]

, 2017-06-20 20:05, pirms 7 gadiem
boleks rakstīja: Jā, izskatās ka beidzot gan Kristeram jāmeklē iespējas tikt uz citu klubu/ sistēmu. Lifhtning galīgi ar viņu nerēķinās.
Varēja kāds sazināties, noskaidrot visu un uzrakstīt kaut ko par viņu. Protams vēl droši vien daudz nav zināms, bet nu vismaz plāni, iespējas.
Kā izpaužas nerēķināšanās? Latviešu faniem tāda tendence - Kristerā saskatīt vairāk, kā ir patiesībā.. Vienā saitā bija raksts par vārtsargiem Tampā. Kristers tika diezgan labi raksturots - vārtsargs, kuram spēles, kurās viņš parāda sevi kā jau iespējamu NHL pirmo numuru, ar spēlēm, kurās demonstrē sniegumu, kas liek uzdot jautājumu par to, ko viņš vispār vēl dara AHL. Un arī tas, ka viņa vienīgā stabilā īpašība ir nestabilitāte.. Arī fanu balsojumā par Crunch vārtsargiem, par duetu ar Kristeru sastāvā bija vismazāk balsu. Arī fani ir pret Kristeru? Nu diez vai...