Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL apskatnieks: "Ņujorkā tagad ir kā šausmu filmā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

NHL apskatnieks: "Ņujorkā tagad ir kā šausmu filmā"
NHL vadītājs Gerijs Betmens. Foto: Anne-Marie Sorvin / USA Today

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas "Islanders" maču apskatnieks Deivids Steipls norāda, ka šobrīd sezonas turpinājums nešķiet reāls. Viņaprāt, jāgaida koronavīrusa ārstēšanas rezultātu uzlabošanās un pandēmijas būtiska ierobežošana.

Ziemeļamerikas profesionālais sports ir apstājies, patlaban nav zināms, kad mači varēs atsākties. Saslimšanas gadījumu ziņā ASV šobrīd ir koronavīrusa epicentrs - tur kopumā reģistrēti jau 786 566 gadījumi, tostarp 252 094 Ņujorkā. Pasaules līderim seko Spānija (200 210), Itālija (181 228), Francija (155 383) un Vācija (146 653), liecina worldometers.info/coronavirus apkopotā informācija. Rēķinot slimnieku skaitu vidēji uz miljonu, ASV situācija nav tik ļoti dramatiska, taču tā tuvojas Itālijas līmenim.

Pasaule šobrīd piedzīvo sarežģītu laiku. Kā to vērtējat?
- Tagad ir grūti laiki. Ļoti savādi, jo visa pasaule saskaras ar vienu un to pašu. Vai tas būtu amerikānis vai krievs, profesionāls sportists vai līdzjutējs. Šobrīd mēs visi esam vienā laivā. Ļaudis zaudē darbu un ierasto dzīvesveidu. Sports jau šķiet tik mazs jautājums attiecībā pret pārējo, kas notiek apkārt. Bet daudzi vēlas redzēt, ka NHL un citas līgās kaut kad atkal spēlēs.

Kāda tagad situācija Ņujorkā? Tiešām tik traki, kā rāda televīzijā?
- Tas patiešām izskatās baisi. Varu pateikt, ka tas atgādina šausmu filmu. Ņujorka kļuvusi ļoti klusa, ja salīdzina ar iepriekšējo laiku, kad pilsēta pastāvīgi kūsāja. Tagad ir tikai neatliekamās palīdzības auto sirēnas. Pilsēta stipri izmainījusies.

NHL sāk izskatīt variantus, kā sezonu pabeigt neitrālās, nomaļās pilsētās. Tas ir reāli?
- Ziemeļdakota, Ņūhempšīra vai kādi tālāki Kanādas reģioni, kas nav tik apdzīvoti - izskatās, ka nekas tāds nenotiks. Jāgaida, kad uzlabosies ārstēšanas rezultāti un galu galā tiks atrasta vakcīna pret koronavīrusu. Gandrīz katru dienu NHL vadība spiesta izdomāt dažādus variantus un plānus. Ko nozīmē doties tādā izbraukuma variantā? Vajag visus spēlētājus un komandu personālus savākt un aizvest uz ilgu laiku. Bez tam vajadzīgs viesnīcu personāls, medicīnas darbinieki, autobusu vadītāji... Šobrīd vienkārši neliekas iespējami savākt visus vienā vietā, jo vīruss arvien turpina izplatīties. Iespējams, pēc mēneša vai diviem apstākļi mainīsies, bet šobrīd vienkārši nav redzams, kā tas varētu īstenoties.

Kādu mācību sporta pasaule var gūt no tagadējās situācijas?
- Ļoti grūti pateikt. Iespējams, daži spēlētāji un klubu īpašnieki mazāk tieksies pēc katra pieejamā dolāra. Galu galā ļoti daudzi hokeja līdzjutēji vienkārši paliks bez darba arī tajā laikā, kad mēs jau varēsim iziet ārpus mājas.

Izmantotie resursi:
championat.com