Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kanādas galvenais treneris Pīterss aiziet no Karolīnas "Hurricanes"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādas galvenais treneris Pīterss aiziet no Karolīnas "Hurricanes"
Bils Pīterss
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Karolīnas "Hurricanes" galvenā trenera amatu pametis Bils Pīterss, kurš nolēmis uzklausīt citu komandu piedāvājumus.

Bila Pītersa līgumā bija iekļauts punkts, kas viņam ļāva pēc sezonas divas nedēļas pārdomāt savu nākotni un aiziet no komandas. Pēdējā dienā galvenais treneris pieņēmis lēmumu par šķiršanos no Karolīnas "Hurricanes", kas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā, lai uzklausītu citu komandu piedāvājumus.

Pirms pāris dienām galvenā trenera vakance atbrīvojās Kalgari "Flames", un Pīterss tiek uzskatīts par amata galveno pretendentu. Tomēr par viņu interesējušās arī citas komandas, kuras vēl tikai domā par savu galveno treneru atlaišanu. Ar 82 spēlēs sakrātajiem 83 punktiem Karolīnas "Hurricanes" palika divu pozīciju, taču 14 punktu attālumā no iekļūšanas izslēgšanas mačos.

Pīterss par Karolīnas "Hurricanes" galveno treneri kļuva 2014. gada jūnijā, un četru sezonu laikā viņš izcīnīja 137 uzvaras, piedzīvoja 138 zaudējumus pamatlaikā un vēl 53 reizes zaudēja pagarinājumā vai pēcspēles metienos. 2016. gadā Pīterss kā Kanādas izlases galvenais treneris kļuva par pasaules čempionu, un amats viņam uzticēts arī šogad.

Līdz ar to Karolīnas "Hurricanes" tagad jāmeklē ne tikai ģenerālmenedžeris, bet arī galvenais treneris. Pirms neilga laika par kluba īpašnieku kļuva Toms Dandons, un Ziemeļamerikas medijos izskanējusi informācija, ka vairāki ģenerālmenedžera amata kandidāti atteikušies no piedāvājuma nesamērīgi zemā atalgojuma dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/hurricanes/news...