Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensona maiņas biedram Okposo trešais smadzeņu satricinājums divu gadu laikā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Girgensona maiņas biedram Okposo trešais smadzeņu satricinājums divu gadu laikā
Kails Okposo un Entonijs Diandželo. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējam Kailam Okposo, kurš iepriekšējos mačos daudz spēlēja vienā maiņā ar Zemgu Girgensonu, konstatēts smadzeņu satricinājums, un pagaidām nav zināms, kad viņš atgriezīsies ierindā.

Piektdien "Sabres" savā laukumā ar 2:6 piekāpās Ņujorkas "Rangers", un trešajā trešdaļā Kailu Okposo uz kautiņu izaicināja pretinieku aizsargs Entonijs Diandželo. Ciemiņš dūru cīņā bija pārāks, uzvarot ar tikai vienu izdarītu sitienu.

Sākotnēji tika vēstīts, ka Okposo nav smadzeņu satricinājuma un ka viņš dosies uz nākamo izbraukuma spēli. Plāns paredzēja iesildīšanos pirms mača, kam sekotu lēmuma pieņemšana par viņa dalību cīņā pret Ņūdžersijas "Devils". Jau labu laiku Okposo veidoja Bufalo ceturto maiņu kopā ar Zemgu Girgensonu un zviedru Juhanu Lāšonu.

Taču plāns nepiepildījās, un tika pieņemts lēmums sūtīt Okposo mājās, nevis ņemt viņu līdzi uz nākamajiem izbraukuma mačiem. Pēc atgriešanās Bufalo tika pavēstīts, ka uzbrucējam tomēr konstatēts smadzeņu satricinājums, un viņam tas ir vismaz trešais kopš 2017. gada.

Kā norādīja komandas galvenais treneris Fils Hauslijs, pagaidām nav zināms, kad Okposo varētu atgriezties ierindā.

2017. gada martā Okposo pie smadzeņu satricinājuma tika treniņā. Pēc tam ķermenis nelāgi reaģēja uz medikamentiem, kā rezultātā visu vasaru nācās pavadīt slimnīcā. Okposo gan paguva atlabt līdz sezonas sākumam, bet arī 2018. gada martā viņam tika konstatēts smadzeņu satricinājums, kas radās pēc sadursmes ar Otavas "Senators" uzbrucēju Bobiju Raienu. Okposo izlaida trīs spēles, bet pēc tam atgriezās ierindā.

Okposo šajā sezonā aizvadījis 57 spēles, un duelis pret "Devils" bija pirmais izlaistais mačs. 30 gadus vecais uzbrucējs guvis desmit vārtus un pievienojis 12 piespēles. 2016. gada vasarā viņš parakstīja septiņu gadu un 42 miljonu līgumu ar "Sabres".

Izmantotie resursi:
https://buffalonews.com/2019/02/19/...