Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kopitaram pieci punkti pret Brodēru, "Capitals" nepieļauj Kolumbusas rekordu

Kopitaram pieci punkti pret Brodēru, "Capitals" nepieļauj Kolumbusas rekordu
"Kings" hokejisti un Martēns Brodērs
Foto: AFP/Scanpix

Vašingtonas "Capitals" ar uzvaru papildlaikā (5:4) pārtrauca Kolumbusas "Blue Jackets" septiņu panākumu sēriju, savukārt Losandželosas "Kings" sameta sešas ripas Martēna Brodēra sargātajos Sentluisas "Blues" vārtos (6:4).

Kolumbusas "Blue Jackets" pēc ne visai veiksmīgā sezonas sākuma bija uzvarējusi pēdējās septiņās spēlēs pēc kārtas, turklāt šonakt pret Vašingtonas "Capitals" varēja uzstādīt NHL rekordu, proti, uzvarot piekto spēli pēc kārtas, kurā ar 60 pamatlaika minūtēm nepietiek. Iepriekšējās divās spēlēs Kolumbusa bija uzvarējusi pēcspēles metienos, bet divas pirms tam - papildlaikā.

Arī šajā spēlē tika veikti priekšnoteikumi, lai turpinātu šo sēriju, proti, "Capitals" pirmajā periodā iegūtais divu vārtu pārsvars tika izdzēsts ar diviem "Blue Jackets" vārtiem vairākumā, bet trešajā periodā abas komandas apmainījās diviem vārtu guvumiem. Divreiz vadību pārņēma "Blue Jackets", taču abas reizes Vašingtona atspēlējās, otro reizi to izdarot 58. minūtes sākumā.

Pagarinājuma pašā sākumā Maiks Grīns ar veiksmīgu atspēli ātrajā uzbrukumā atrada Eriku Fēru, kurš Kolumbusas cerības gaisināja un panāca uzvaru (5:4) savai komandai. "Capitals" ar šo panākumu pacēlusies uz trešo vietu Metropoles divīzijā un Kolumbusu apsteidz par septiņiem punktiem.

Pagarinājumi bija nepieciešami arī Pitsburgā un Filadelfijā. "Penguins", lai arī izdarīja 48 metienus pa vārtiem, pamatlaikā tā arī nespēja iedabūt ripu kanādiešu debitanta Kalvina Pikarda vārtos. Papildlaikā īstajā vietā vārtu priekšā tomēr patrāpījās Bleiks Komo, kurš pēc Jevgeņija Malkina uzvarētas cīņas par vārtsarga atsisto ripu guva uzvaras vārtus pret "Avalanche". Savukārt "Flyers" pēcspēles metienos bija spiesta piekāpties Floridas "Panthers". "Flyers" neglāba arī Vensāna Lekavaljē atgriešanās sastāvā pēc septiņu spēļu izlaišanas, taču "Panthers" pēc iepriekšējā spēlē uzstādīta NHL rekorda bullīšu sērijas ilgumā šoreiz iztika ar sestās metienu kārtas sasniegšanu.

Sentluisas "Blues" spēles pirmajās 16 minūtēs iekaroja 3:0 pārsvaru pār čempioni Losandželosas "Kings", taču turpinājums izvērtās daudz sliktāks gan komandai, gan veterānam Martēnam Brodēram. Līdz trešā perioda sākumam "Kings" bija panākusi 3:4, bet izšķirošajās 20 minūtēs guva trīs bezatbildes vārtus un svinēja uzvaru 6:4. Ar pieciem punktiem (1+4) izcēlās slovēņu uzbrucējs Anže Kopitars, kurš sezonā kopā sakrājis 19 punktus, četri punkti (1+4) Džefam Kārteram, bet Brodērs atvairīja 31 no 37 pretinieku metieniem, tiesa, trīs vārti tika ielaisti mazākumā.

Monreālas "Canadiens" ar 1:2 piekāpās Anaheimas "Ducks", turklāt maču nevarēja pabeigt Makss Pačioretī. Pēc "Ducks" aizsarga spēka paņēmiena viņš ar galvu pa priekšu ietriecās apmalē, un Monreālas treneris, pagaidām nekonkretizējot, pēc spēles izteicās, ka Pačioretī piesardzības dēļ nogādāts slimnīcā. 26 gadus vecais kanādietis ar 25 punktiem (13+12) ir "Canadiens" rezultatīvākais spēlētājs.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Flyers-Panthers1:2 PMPenguins-Avalanche1:0 P
Hurricanes-Maple Leafs4:1Blue Jackets-Capitals4:5 P
Canadiens-Ducks1:2Kings-Blues6:4
Sharks-Oilers4:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2014-12-19 09:11, pirms 9 gadiem
Anžē zvērs. ;3
, 2014-12-19 10:07, pirms 9 gadiem
Kopitārs slovēņu zvaigzne, būtu pelnījis piedalīties zvaigžņu spēlē.
, 2014-12-19 10:08, pirms 9 gadiem
Ļoti patīk, ka NHL savējos zvaigznes neaizmirst un godina pau, tir padarīto darbu tiešām skaista ceremonija vakar bija Monreālā, kur teica paldies Saku Koivu. Manuprāt, arī DR vajadzētu uztaisīt tādu ceremoniju, lai pateiktos OZO, jo viņš ir to pelnījis
, 2014-12-19 10:41, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kopitārs slovēņu zvaigzne, būtu pelnījis piedalīties zvaigžņu spēlē.
Tu šodien jau nobalsoji?
, 2014-12-19 10:44, pirms 9 gadiem
Brouvera vārtu guvums bija ar kāju, kapēc ieskaitija?
, 2014-12-19 10:51, pirms 9 gadiem
hockeypro rakstīja: Brouvera vārtu guvums bija ar kāju, kapēc ieskaitija?
Hockeypro un nezin, ka noteikumi mainīti šosezon? tagad, lai neskaitìtu ar kāju gūtos vārtus, tie vārtos ir jāiesper bezmaz vai kā futbolā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-19 11:06, pirms 9 gadiem
kartingers rakstīja: ja man butu vara lemt,tad es neskaititu nekadus vartus VISPAR,ja tie netiek guti ar nuju tiraja veida!!! ta bija PSRS 4empionata un ta bija PAREIZI! visi tie NaHueLas hibridi tika raditi ar merki saasinat jau ta asu situaciju pie vartiem,proti, atmazgat babkas un piepelnit papildus jau bez ta biezos bankieru Rotsildu,Fordu,Rokvelleru kontus
Tev vēl neviens nav apsveicis ar kremļa taurētāja (profesionālā troļļa ie*sēja) godu? Smaka baigi nāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-19 12:35, pirms 9 gadiem
minusukaralis rakstīja: baigi patik vergot ar CHEEZ saucieniem uz lupam? iesledz LTV jebkuru programmu, uz tadiem "sedevriem" pat teoretiski nevar izaugt NORMALS Homo-Sapines
Par laimi mēs es esam izauguši par normāliem homo sapiens, kamēr tu acīmredzami esi homo-sapines - kas laikam nozīmē 'sapinies savā intelektuālajā attīstībā'.
, 2014-12-19 12:36, pirms 9 gadiem
kartingers rakstīja: ta bija PSRS 4empionata un ta bija PAREIZI!
Arguments kas izsaka VISU.
, 2014-12-19 12:42, pirms 9 gadiem
minusukaralis rakstīja: baigi patik vergot ar CHEEZ saucieniem uz lupam? iesledz LTV jebkuru programmu, uz tadiem "sedevriem" pat teoretiski nevar izaugt NORMALS Homo-Sapines Ruck&Maul,ibio, NU I NIK U VAS,vel butu uzlicis aerobikas reklamu,tipa MOVE YOUR BODY, SHAKE YOUR BODY,DANCE,DANCE,DANCE!!!
Nebūsi ko nelabu pārpīpējies, puisēn?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-19 12:57, pirms 9 gadiem
Kas jums ir cilvēks pasaka ka psrs hokeja izlase bija neuzvarama. Jūs uzreiz sakat ka esmu atkarīgis no kremļa tad es varu pateikt ka jūs esat atkarīgi no baltā nama. Neko labu par krieviju nevar teikt un par Asv var. alol
, 2014-12-19 16:14, pirms 9 gadiem
Cik zināms, tad Pačoretī ir Amītis, ne kanādietis!
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.