Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Irbe joko: "Nākamreiz uz spēli jāņem sava vārtsarga maska"

Rolands Eliņš

Irbe joko: "Nākamreiz uz spēli jāņem sava vārtsarga maska"
Artūrs Irbe spēles gatavībā
Foto: Matt Hackett/Twitter

NHL komandas Bufalo „Sabres” vārtsargu treneris Artūrs Irbe pēc negaidītās kļūšanas par rezerves vārtsargu vakardienas spēlē pret Sanhosē „Sharks” atzina, ka tā bijusi ļoti laba sajūta atkal atcerēties vecās dienas un sīkāk pastāstīja, kā komanda nonākusi līdz šādam notikumam.

„Ja kāds gūst savainojumu, tad vienmēr ir jābūt rezerves plānam,” vietējiem medijiem sacīja Artūrs Irbe. „Pēc pirmā perioda Mihals Noivirts bija guvis nelielu savainojumu, un bija skaidrs, ka viņš nevarēs turpināt spēli. Mēs sākām meklēt citas iespējas, un, pirmkārt, šodien ir sniega diena (puteņa dēļ uz spēli netika arī daudzi līdzjutēji. Aut.p.), otrkārt, šī ir neatkarības diena Latvijai, mūsu mazajai valstij. 96. dzimšanas diena.”

„Nu, un tad Teds (Nolans) noteica, sak, Arčij, kāpēc lai nepamēģinātu tu?” turpināja Irbe. „Teicu, ka neesmu uzvilcis formu jau septiņus gadus, bet viņš atbildēja, vienalga, tagad uzvilksi. Piekritu, taču turpināju darīt savu darbu. Biju domājis, ka būšu vienkārši nogaidīšanas režīmā, taču mani pasauca un teica, ka vajagot saģērbties. Tas nebija pats ērtākais vārtsarga ekipējums,” ar smaidu atzīst Irbe.

Vai Irbe esot satraucies, ka nāksies iet laukumā? „Nē, nē, tā gan nebija. Protams, man nav ne mazākās vēlmes, lai Jonijs (Jūnass Enrūts) gūtu kādu traumu, taču, ja mani sūtītu vārtos, zinu, ka man tas patiktu un es to izbaudītu. Kā es biju vārtsargs, tā arī paliku vārtsargs,” smejas Latvijas hokeja leģenda.

„No kurienes es tik pēkšņi tiku pie ekipējuma? Tas bija Jonija, mums ir apmēram viens izmērs. Cimdus gan paņēmu no Noivirta. Viss bija baltā krāsā, manā stilā. Savukārt vārtsarga masku es nemaz nezinu, no kurienes viņi izvilka. Laikam man nākamreiz būs no mājām jāpaņem sava īstā maska,” sacīja Irbe, kurš arī norādīja, ka bijis ļoti priecīgs atkal atgriezties NHL mačā spēlētāja statusā.

„Tās bija labas sajūtas. Būt rezervē, uzmundrināt laukumā esošos, izbaudīt atmosfēru. Tā bija liela diena, patiešām, sanāca atcerēties vecās labās dienas. Nekad nebiju domājis, ka nāksies atkal vilkt mugurā vārtsarga ekipējumu, taču nu laikam jāsāk gatavoties. Kā saka, jāuzmanās no savām vēlmēm, tās var piepildīties,” smejas Irbe.

Vismaz pagaidām gan "Sabres" šādu Irbes "vēlmes piepildīšanos" pieļaut negatavojas, un savainotā Noivirta vietā no AHL izsaukts Neitans Luvens.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs: Deathsky

  +8 [+] [-]

, 2014-11-20 00:28, pirms 9 gadiem
Nostaļģija ne tikai viņam, bet visiem līdzjutējiem, protams. Un simboliski, ka tieši Latvijas neatkarības dienā. Šeit vēl nav pieminēts tas, ka Ārčijam spēles laikā nācās ar Sabres parakstīt pārbaudes laika līgumu gadījuma, ja būtu jādodas laukumā.

  +6 [+] [-]

, 2014-11-20 00:30, pirms 9 gadiem
hehe, jokdaris

  +4 [+] [-]

, 2014-11-20 00:54, pirms 9 gadiem
Tik priecīgu Irbi sen nav nācies redzēt. Redzās, ka hokejs ir sirdī un, ja fiziskais atļautu, tad joprojām spēletu, jo sirds un prāts joprojām ir uz ledus.
Respect LATVIJA MŪRI

 +12 [+] [-]

, 2014-11-20 00:56, pirms 9 gadiem
Franko rakstīja: Nav slikti - vienā vakarā nopelnīja 500 000 dolārus. Gandrīz vai apskaužami
Retards vai kā? 500 dolārus

  +3 [+] [-]

, 2014-11-20 01:12, pirms 9 gadiem
Pozitīvi, ļoti pozitīvi! Ārčijam nebūtu bijis problēmu - Irbe kā mūris!
Slēpts komentārs: fire

  +2 [+] [-]

, 2014-11-20 09:05, pirms 9 gadiem
fire rakstīja: Austrijas čempa vidēji ielaistie 5 goli, ideāli uz nhl ledus pasmietos lidzjuteji un pretinieki par tādu caurumu.
Ja Irbe būtu spiests iet vārtos, domā komanda ignorētu faktu, ka vārtos ir cilvēks kas 7 gadus jau nespēlē hokeju? Šaubos..Nevar zināt, taču domāju komanda aizsardzībā pārmaiņas pēc kapātu no sirds..

  +4 [+] [-]

, 2014-11-20 09:06, pirms 9 gadiem
[quote fire]
Austrijas čempa vidēji ielaistie 5 goli, ideāli uz nhl ledus pasmietos lidzjuteji un pretinieki par tādu caurumu.
[/quote)
Nujā,IRBE mums nav neko sasniedzis,nav nekads labais vārtsargs.Tikai tu mums aiz datora ekrāna esi zvaigzne.Nebrīnos ja tev ir no 12-17 gadiem.IRBE TAVĀ VECUMĀ BIJA JAU SASNIEDZIS TĀDAS LIETAS,KURAS PAT TAVI MAZBĒRNI NEVARĒS ATKĀRTOT!
Slēpts komentārs: purva_velns

  +3 [+] [-]

, 2014-11-20 09:29, pirms 9 gadiem
purva_velns rakstīja: Kāda jēga viņam bija ģērbties? Laukumā tāpat nedrīkstētu iziet, jo nebija savas komandas pieteikumā mačam, pieteikt var 2 vārtsargus un tas jau bija izdarīts. Cita lieta, ka valsts svētki, LTV filmēšanas brigāde. PR utt.
painteresējies pirms gudri pļūti joptvai! Tieši NHL noteikumu dēļ Irbe bija spiests ģērbties..

Each team shall have on its bench, or on a chair immediately beside the bench, a substitute goalkeeper who shall, at all times, be fully dressed and equipped ready to play.
In regular League and Playoff games, if both listed goalkeepers are incapacitated, that team shall be entitled to dress and play any available goalkeeper who is eligible.

Nedaudz par līgumattiecībām:
The new CBA signed in 2013 added a feature that allows teams to sign goaltenders with professional experience to one-day professional tryout contracts in emergency conditions. Emergency conditions occur when a goaltender suffers a last-minute injury and a team is unable to dress two goaltenders because a recall cannot be effectuated in time for a game.
The previous CBA forbid goaltenders with professional experience from being signed to tryout contracts.
Goaltenders signed to one-day professional tryout (PTO) contracts cannot have a contract elsewhere, nor can they terminate an existing contract to sign the PTO. They receive US $500 and are permitted to keep their game-worn jersey. They do not count against the cap.

Nju?:> Aprāvies? Principā Sabres varēja pat iet arēnā meklēt vārtsargu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-20 09:36, pirms 9 gadiem
purva_velns rakstīja: Kāda jēga viņam bija ģērbties? Laukumā tāpat nedrīkstētu iziet, jo nebija savas komandas pieteikumā mačam, pieteikt var 2 vārtsargus un tas jau bija izdarīts. Cita lieta, ka valsts svētki, LTV filmēšanas brigāde. PR utt.
Vinsh buutu vareejis iet laukumaa, parakstiija liigumu.

     [+] [-]

, 2014-11-20 09:58, pirms 9 gadiem
purva_velns rakstīja: Kāda jēga viņam bija ģērbties? Laukumā tāpat nedrīkstētu iziet, jo nebija savas komandas pieteikumā mačam, pieteikt var 2 vārtsargus un tas jau bija izdarīts. Cita lieta, ka valsts svētki, LTV filmēšanas brigāde. PR utt.
Ja nezini NHL noteikumus, tad neizsaki nepamatotus spriedumus.
Juris Miņins vakardien komentāros pie raksta par Sabres spēli visu sīki izskaidroja, un pat nocitēja atbilstošos NHL noteikumu punktus.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-20 10:00, pirms 9 gadiem
tikumiba un likumpaklausiba nav viens un tas pats a burts rakstīja: gan jau ka Teda sarkanbaltisarkana lentite ari bija Artura ideja
Nē, sarkanbaltsarkano lentīti Nolanam iedeva A.Tripāns no LTV žurnālistu grupas, kas ciemojās Bufalo.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-20 10:13, pirms 9 gadiem
Argonauts rakstīja: Ja nezini NHL noteikumus, tad neizsaki nepamatotus spriedumus.
Juris Miņins vakardien komentāros pie raksta par Sabres spēli visu sīki izskaidroja, un pat nocitēja atbilstošos NHL noteikumu punktus.
Lasīju vakardienas diskusiju starp zaipi un Miņinu, protams. Šovs paliek šovs.

     [+] [-]

, 2014-11-20 10:26, pirms 9 gadiem
purva_velns rakstīja: Lasīju vakardienas diskusiju starp zaipi un Miņinu, protams. Šovs paliek šovs.
Teorētiski varam pieļaut, ka Artūrs kā "avārijas vārtsargs" tika pieteikts arī LR jubilejas dēļ, taču pēc NHL noteikumiem viņam bija pilnīgas tiesības stāties Sabres vārtos Enrota traumas gadījumā, jo pirms tam ar Irbi tika noslēgts vienas dienas prof. try-out līgums.

Taču nav nekāda pamata to saukt par šovu, jo tikai konspiroloģijas teoriju apmātie varētu teikt, ka Noivirta savainojums (lower body injury) tika simulēts, lai Irbe varētu ietērpties Sabres formā.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-20 10:32, pirms 9 gadiem
Argonauts rakstīja: Teorētiski varam pieļaut, ka Artūrs kā "avārijas vārtsargs" tika pieteikts arī LR jubilejas dēļ, taču pēc NHL noteikumiem viņam bija pilnīgas tiesības stāties Sabres vārtos Enrota traumas gadījumā, jo pirms tam ar Irbi tika noslēgts vienas dienas prof. try-out līgums.

Taču nav nekāda pamata to saukt par šovu, jo tikai konspiroloģijas teoriju apmātie varētu teikt, ka Noivirta savainojums (lower body injury) tika simulēts, lai Irbe varētu ietērpties Sabres formā.
Kāds sakars te ar Noivirta traumu? Es runāju par konkrētajiem noteikumiem kā zināmu šova elementu.
Skat.
Blogs: Aktieri, programmētāji, apsargi – kas...

  +1 [+] [-]

, 2014-11-20 10:48, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Nostaļģija ne tikai viņam, bet visiem līdzjutējiem, protams. Un simboliski, ka tieši Latvijas neatkarības dienā. Šeit vēl nav pieminēts tas, ka Ārčijam spēles laikā nācās ar Sabres parakstīt pārbaudes laika līgumu gadījuma, ja būtu jādodas laukumā.
vēl simboliskāk, ka pret Sharks. Pret komandu, kuras sastāvā viņš debitēja un pret kuru,visticamāk, pēdējo reizi nhl karjerā uzvilka vārtsarga formu un beidzot pa īstam noslēdza karjeru

     [+] [-]

, 2014-11-20 11:13, pirms 9 gadiem
Aŗzemju sporta portālos bija rakstīts, ka cimdi bija Millera, nevis Noivirta, tāpēc es pieņemšu, ka ar ''Millzie's'' Arča domāja Milleru.

     [+] [-]

, 2014-11-20 11:23, pirms 9 gadiem
Vai tas nozīmē,ka Ārčijs bija oficiāli pieteikts spēlei???

  +1 [+] [-]

, 2014-11-20 13:55, pirms 9 gadiem
gulbis30 rakstīja: Vai tas nozīmē,ka Ārčijs bija oficiāli pieteikts spēlei???
Jep. Ar viņu tika noslēgts entry level līgums un officiāli viņs tika pieteikts spēlei.

     [+] [-]

, 2014-11-21 18:24, pirms 9 gadiem
viens vartsargs nevar but vienam rezerve vaidzeja,atri parakstija ligumu un gajaka 2 numurs.