Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nīls izvirzās snaiperu saraksta augšgalā, "Avalanche" uzvar deviņu vārtu mačā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Nīls izvirzās snaiperu saraksta augšgalā, "Avalanche" uzvar deviņu vārtu mačā
Džeimss Nīls (Nr. 18) svin vārtu guvumu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar saviem devītajiem vārtiem šosezon vietu labāko snaiperu saraksta augšgalā atguva Džeimss Nīls, kurš šonakt palīdzēja Edmontonas "Oilers" izcīnīt septīto uzvaru astoņos mačos, naftiniekiem ar 2:1 apspēlējot Detroitas "Red Wings".

"Oilers" šonakt dominēja izdarīto metienu (37:26) ziņā, tomēr komandai neizdevās iegūt lielu dominanci uz rezultāta tablo. Svarīgāko darbiņu gan mājinieki paveica, pēc Džeimsa Nīla un Ītana Bēra otrā perioda vidusdaļā izdarītajiem rezultatīvajiem raidījumiem panākot 2:0 pārsvaru. Pieredzējušais "Red Wings" aizsargs Maiks Grīns gan otrās trešdaļas noslēgumā pietuvināja viesus līdz 1:2, tomēr atlikušajā spēles laikā vārti vairs netika gūti. Līdz ar to "Oilers" ar 14 punktiem izvirzījās NHL turnīra tabulas līderpozīcijā. Savukārt "Red Wings" šī bija jau ceturtā neveiksme pēc kārtas.

Ar Žonatana Iberdo diviem vārtiem un Floridas "Panthers" pirmajā periodā iekrāto 3:1 vadību nebija gana, lai mājinieki pustukšu tribīņu priekšā spētu uzsākt uzvaru sēriju un sakaut Kolorado "Avalanche". Lavīnas pamatlaikā allaž spēja atspēlēties, aizraujošā un ātrā hokejā pagarinājumā Neitanam Makinonam "Avalanche" labā izraujot panākumu ar 5:4. "Avs" sesto uzvaru septiņos mačos ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli kaldināja zviedrs Andrē Burakovskis.

Divas reizes izcēlās arī Tīdžejs Ošijs, kurš kļuva par galveno varoni Vašingtonas "Capitals" otrajā panākumā pēc kārtas - šoreiz 2018. gada Stenlija kausa čempione ar 5:2 sakāva Ņujorkas "Rangers". Teicami sezonu turpina aizvadīt 39 gadus vecais amerikāņu vārtsargs Raiens Millers - viens no galvenajiem 2010. gada Vankūveras olimpiādes hokeja turnīra varoņiem atvairīja 22 no 24 pretinieku metieniem, palīdzot Anaheimas "Ducks" ar 4:2 uzveikt Karolīnas "Hurricanes". Abas komandas ieņem trešās vietas savās konferencēs.

Jāatzīmē, ka šovakar NHL gaidāmas divas agrās spēles, pulksten 20:00 brāļu Džeka un Kvina Hjūzu pirmajā savstarpējā spēlē Ņūdžersijas "Devils" uzņemot Vankūveras "Canucks", bet pēc divām stundām Stenlija kausa īpašniecei Sentluisas "Blues" eksaminējot Monreālas "Canadiens".

19. oktobris

LaiksSpēleRez.LaiksSpēleRez.
2:00Panthers – Avalanche4:5 P3:30Blackhawks – Blue Jackets3:2 P
2:00Penguins – Stars4:24:00Oilers – Red Wings2:1
2:00Rangers – Capitals2:55:00Ducks – Hurricanes4:2