Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Hofmans prom, Kārlsons – "Senators" nākotnes atslēga

Hofmans prom, Kārlsons – "Senators" nākotnes atslēga
Eriks Kārlsons
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators" šodien paziņoja, ka ir tikusi vaļā no komandas biedru skandālā iesaistītā uzbrucēja Maika Hofmana. Vai ar to "Sens" problēmas ir beigušās?

Otavas "Senators" šajā NHL starpsezonā parūpējās par to, lai tūdaļ pēc Stenlija kausa izcīņas noslēguma, Ziemeļamerikas hokeja faniem nebūtu garlaicīgi, jo šīs komandas spēlētāji un arī administratīvais personāls tika ierauts pavisam nelāgā skandālā.

Neiedziļinoties detaļās, komandas zvaigznes Erika Kārlsona un komandas otrā rezultatīvākā uzbrucēja Maika Hofmana ģimenes nonāca tik saspīlētās attiecībās, ka pirmajai bija jālūdz likumsargu aizsardzība.

Protams, ka šādā situācijā Otavas komanda un tās ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions tika nostādīti situācijā, kurā nevēlas nokļūt nevienas profesionālās komandas vadība. Porti, viņiem abas konfliktā iesaistītās puses bija jānošķir, turklāt, jo tālāk, jo labāk, t.i., bija jāveic maiņa. Pašas maiņas, protams, nav nekas neierasts profesionālajā sportā, taču mēģināt aizmainīt spēlētāju, ja visa līga zina, ka tev tas ir jāizdara obligāti un, turklāt, ātri, tas ir jebkura ģenerālmenedžera murgs.

Dorions neievilka šo procesu, jo, tāpat kā jebkura slimība, šādas problēmas ir jārisina ātri. Šoreiz atrisinājums nāca ar Maika Hofmana aizsūtīšanu uz pretējo Ziemeļamerikas krastu un citu valsti, jo viņu un Koudiju Donahī aizsūtīja uz Sanhosē "Sharks" (labojums: nu no Sanhosē viņš ir aizmainīts uz Floridas "Panthers"), apmaiņā saņemot divus eiropiešus – dāni Mikelu Bodkeru un zviedru Juliusu Bergmanu.

Sportiskajā ziņā, protams, šī maiņa ir jāskatās kā Hofmana-Bodkera apmaiņas darījums un, protams, "Senators" ir zaudētāji. Pie visiem dāņu uzbrucēja plusiem (ātrā slidošana un mazākuma speciālista ampluā), viņš nav tik vērtīgs uzbrukumā, turklāt, tikai reizi sezonas laikā ir guvis vairāk par 15 vārtiem. Tomēr, kā saka, šoreiz ir jāpriecājas arī par tādu maiņu.

Vai situācija ir atrisināta? Nez vai. Pats Eriks Kārlsons jau vairākas sezonas tiek saukts kā spēlētājs, kuru savās rindās vēlētos iegūt daudzas Stenlija kausa pretendentes, bet pēc šī pavasara incidenta ārkārtīgi rezultatīvais aizsargs pats pieprasīja, lai viņu sūta prom no Kanādas galvaspilsētas.

Šeit arī sākas pats interesantākais. No vienas puses, "Senators" ir atbrīvojušies no galvenā skandāla iniciatora Hofmana (precīzāk, viņa sievas), tāpēc, it kā, nekas netraucē Kārlsonam palikt savā vietā. No otras puses, komandas menedžments ir sagatavojis visu, lai tieši tagad Kārlsonu arī aizmainītu.

Kad vienībā vairs nav Hofmana, "Senators" vairs nejūt obligātu spiedienu tikt vaļā arī no sava labākā aizsarga, tāpēc sarunās ar citām komandām jau var diktēt savus noteikumus, tāpat pats spēlētājs nez vai, arī pēc sava "pāridarītāja" aizmainīšanas, vēlēsies palikt Otavā (ņemot vērā, ka arī viņa sievai būs teikšana). Treškārt, iepriekšējās sezonas laikā "Sens" jau bija ļoti tuvu tam, lai aizsūtītu Kārlsonu uz Lasvegasas "Golden Knights", kas parāda, ka arī Dorionam nav nekādu globālu pretenziju pret šādu darījumu.

Patiesībā, tikai Kārlsona maiņa var glābt Otavu. Ja ne uzreiz, tad ilgtermiņā, jo komanda, kas vēl nesen bija pretendente uz Stenlija kausu, pašlaik ir otra vājākā komanda visā līgā, esot priekšā vien Bufalo "Sabres". Situāciju tāpat pasliktina komandas finansiālais stāvoklis un vājais apmeklējums, kas ir vājākais starp Kanādas komandām un piektais vājākais visā līgā (daļa no arēnas sēdvietām arī ir aizklātas), apsteidzot tādas vietas kā Karolīna, Arizona, Florida. Piekritīsiet, ne tie tipiskākie hokeja reģioni.

Komandas īpašnieks Jūdžins Melniks jau ir paziņojis, ka nevēlas savu grūti nopelnīto naudu "notriekt" uzturot vāju hokeja komandu, kas ir tiešs signāls tam, ka, vai nu Otavas "Senators" strauji uzlabo kā sportisko, tā ekonomisko pusi un nekas nemainās, vai arī komanda tiek pārdota.

Savukārt šādā gadījumā būtu naivi domāt, ka jaunie īpašnieki mēģinās "restartēt" komandu turpat, Otavā, kur komanda, jāatzīst, dzīvo ar mainīgiem panākumiem. Viņi vēlēsies to pārcelt! Uz kurieni? Tas ir labs un gana interesants jautājums, taču šoreiz ne par to, jo šoreiz daudz vairāk mūs interesē fakts, ka jaunie īpašnieki vēlēsies veidot arī jaunu, kā arī, SAVU komandu. Tāpēc lieli līgumi vai sarežģītas jaunu līgumu slēgšanas sarunas noteikti nebūs tas par ko viņi sapņo. Tieši šeit atkal parādās Kārlsons, kura 7.5 miljonu ASV dolāru lielais līgums ir lielākais komandā un, lai arī tas beidzas 2019. gada vasarā, viss tas, kas var sekot pēc tam, nevienam jaunajam komandas īpašniekam nav vajadzīgs, jo noslēgt jaunu vienošanos ar zviedru aizsargu būs ļoti, ļoti grūti.

Kāds ir drošākais variants, ka līdz galam atrisināt šo situāciju, lai no tās izietu ja ne kā uzvarētājiem, tad vismaz ne kā absolūtiem zaudētājiem? Kārlsons ir jāaizmaina, taču ne pret kādu potenciālo viņa aizvietotāju vai kādu spēlētāju, kas dos tūlītēju ieguldījumu kāda sastāva "cauruma aizlāpīšanā", bet gan pret drafta izvēles iespējām. Lai arī sākumā liekas, ka tas ir muļķīgi, atdot komandas labāko spēlētāju pret drafta izvēlēm, patiesībā tā ir ļoti laba investīcija nākotnei, kas var atnest ļoti labas dividendes sportiskajā ziņā, kā arī palielināt komandas vērtību sarunās ar iespējamo jauno komandas īpašnieku.

Erika Kārlsona un Maika Hofmana ģimeņu strīds, protams, bija liels nesmukums gan viņu pašu savstarpējās attiecībās, gan Otavas "Senators" komandā, taču, būsim godīgi, "Sens" problēmas ir daudz lielākas un ilgākas nekā šo divu ģimeņu attiecību skaidrošana. Vislabāk situāciju, kas ir izveidojusies Kanādas galvaspilsētas hokeja komandā raksturo vārds "bardaks" (te nevar nepieminēt arī ģenerālmenedžera asistenta arestu) un tieši ar šādiem un līdzīgiem vārdiem to apzīmē paši kanādieši. Mēģināt kaut ko saglābt "te un tūlīt" var novest pie vēl lielākām negatīvajām sekām nākotnē, tāpēc, lai arī piespiedu kārtā, bet labāk ir sākt būvēt jauno komandu jau tagad.

Vai Otavas Senators aizmainīs Kārlsonu?

  • 71

  • 24

  • 6



, 2018-06-19 20:09, pirms 6 gadiem
Vot hohma tagad būtu, ja Otava tagad Karlsonu aizmainītu uz Floridu.... kur jau atrodas Hoffmans ar visu savu maniakālo līgavu(cik saprotu, sieva jau vēl nav)! Tā neko "ziepene" vasarā šiem tur sanākusi!
, 2018-06-19 20:19, pirms 6 gadiem
p.s. Par to potenciālo pārbūvi runājot.... ir jau šiem tur viena komandele, kas arī nu jau n-to gadu pārbūvējas un pārbūvējas, bet jēgas no tā nav absolūti nekādas - Buffalo! Kā bija lielākie loxi līgā jau n-to gadu no gada tā ir arī joprojām arī ar visiem saviem "jaunajiem talantiem"! Ka tik Otavai ar visu šo pārbuvi arī nesanāk iet tieši šo ceļu, kad "plovi" var palikt par faktiski nesasniedzamu un patālu mērķi.....
, 2018-06-20 12:49, pirms 6 gadiem
Kuras komandas būtu pretendentes?
, 2018-06-20 13:35, pirms 6 gadiem
Savukārt šādā gadījumā būtu naivi domāt, ka jaunie īpašnieki mēģinās "restartēt" komandu turpat, Otavā, kur komanda, jāatzīst, dzīvo ar mainīgiem panākumiem. Viņi vēlēsies to pārcelt!

Nav tas tik vienkārši. Ne nopirkt komandu, ne vēl jo vairāk to pārcelt.
Lai nopirktu/pārdotu komandu ir nepieciešams līgas akcepts, kas nav formalitāte. Tas nav kā aiziet uz veikalu un nopirkt pienu.
Viens no jautājumiem, kas līgai interesēs ir tālākie plāni par komandu. Attiecīgi, ja līgai (tajā skaitā arī citas komandas) ir vēlme, lai komanda paliktu tajā konkrētajā pilsētā, tad potenciālais jaunais īpašnieks ar savām vēlmēm var palikt gribot.
Neaizmirstam, ka joprojām līgā ir komandas jau rakstā pieminētajās Arizonā, Floridā un Karolinā, kur tās gadu no gada ciešs zaudējumus.
Piemēram, Karolīnas gadījumā, kur gada sākumā mainījās īpašnieki, kā viens no darījuma nosacījumiem ir, ka tuvāko vismaz 7 gadu laikā komanda netiks pārvietota.
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).