Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Ducks" par 19,5 miljoniem pagarina līgumu ar Vatanenu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ducks" par 19,5 miljoniem pagarina līgumu ar Vatanenu
Sami Vatanens
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Anaheimas "Ducks" uz četriem gadiem pagarinājis līgumu ar Sami Vatanenu. 25 gadus vecais aizsargs līdz 2020. gadam algā saņems 19,5 miljonus dolāru.

71 regulārā čempionāta spēlē izceļoties ar deviņiem vārtu guvumiem un 38 punktiem, Sami Vatanens kļuva par Nacionālās hokeja līgas kluba Anaheimas "Ducks" rezultatīvāko aizsargu. Soms uz Ziemeļameriku devās 2012. gadā, pirmo sezonu pavadot fārmkluba rindās.

Vatanens, kurš nākamā mēneša sākumā kļūtu par ierobežoti brīvo aģentu, pagarinājis līgumu uz četriem gadiem. Pirmajās trīs sezonās viņš saņems piecus miljonus dolāru, bet pēdējā - 4,5 miljonus. Anaheimas "Ducks" rindās viņš aizvadījis 194 spēles, gūstot 29 vārtus un sakrājot 98 punktus, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +25.

Aizsargs kopā ar Somijas valstsvienību 2014. gadā tika pie olimpisko spēļu bronzas godalgas, bet pasaules čempionātā viņš piedalījās tikai vienu reizi 18 gadu vecumā.

Anaheimas "Ducks" ceturto reizi pēc kārtas no cīņas par Stenlija kausu izstājās pēc zaudējuma septītajā spēlē. Šoreiz pirmajā kārtā ar 3-4 tika atzīts Nešvilas "Predators" pārākums, pērn konferences finālā kāju priekšā aizlika Čikāgas "Blackhawks", bet pirms tam labākas izrādījās Losandželosas "Kings" un Detroitas "Red Wings". Divos gadījumos "Ducks" izslēgšanas mačos iesoļoja kā Rietumu konferences regulārā čempionāta uzvarētāja.

1. jūlijā par ierobežoti brīvo aģentu kļūs 22 gadus vecais zviedru aizsargs Hampuss Lindholms, kurš ar desmit vārtiem un 28 punktiem bija Vatanena tuvākais sekotājs Anaheimas "Ducks" aizsargu vidū. Ņemot vērā ar somu noslēgto darījumu, arvien pieaug iespēja, ka nākamo sezonu skandināvs aizvadīs citā komandā.

Izmantotie resursi:
TSN

     [+] [-]

, 2016-06-20 02:21, pirms 8 gadiem
Soms , labi iekārtojies uz palikšanu
Ducks vienmēr ar tiem somiem paveicās
Piemēr Selanee vai Koivu