Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Smitam uzvaras vārti, Vegasa vienas uzvaras attālumā no lielā fināla

Andrejs Siliņš

Smitam uzvaras vārti, Vegasa vienas uzvaras attālumā no lielā fināla
Marks Andrē Flerī
Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences finālsērijas ceturtajā spēlē Vegasas "Golden Knights" savā laukumā ar rezultātu 3:2 apspēlēja Vinipegas "Jets", sērijā izvirzoties vadībā ar 3-1 un nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Stenlija kausa izcīņas finālā.

Pēc tam, kad "Jets" iesāka sēriju ar panākumu savā laukumā, sekojusi spēcīga NHL debitantes atbilde - uzvarai sērijas otrajā mačā Vinipegā pievienotas nu jau divas uzvaras arī savā laukumā. "Golden Knights" panākums izbraukumā sērijas otrajā mačā ļauj nākamo maču aizvadīt ar mazāku spiedienu - pat ja viesos neizdosies uzvarēt vēlreiz, arvien Vegasai būs visas iespējas noslēgt sēriju ar maču savā laukumā.

Aizvadītajā naktī "Golden Knights" divas reizes bija vadībā, taču abas reizes "Jets" atspēlējās. Jau trešajā mača minūtē dažas sekundes pēc iemetiena izspēlēšanas Viljams Karlsons ar spēcīgu metienu no labās puses vairākumā panāca 1:0. Līdz atbildei bija jāgaida vairāk nekā 20 minūtes. Otrās trešdaļas vidū, nu jau vairākumā spēlējot "Jets", viesi uzvarēja iemetienu, palaida ripu apkārt pa perimetru, un Patriks Laine no apļa kreisajā pusē, pēc piespēles saņemšanas neapturot ripu, šāva pa vārtiem un cauršāva Flerī mūri - 1:1.

Tomēr nepagāja ne minūte, un "Golden Knights" atkal pārņēma vadību. Ātrajā pretuzbrukumā Pjērs Eduārs Bellmārs saņēma ripu labajā pusē pie zilās līnijas, uzreiz uzmeta pa vārtiem, pats tika pie atsistās ripas, apveda to apkārt vārtiem un no otras puses mēģināja ievirzīt vārtos, tas neizdevās, bet veiklākais vārtu priekšā bija komandas biedrs Tomāšs Noseks, un čehs iebakstīja melno kaučuka gabalu vārtos, gūstot savus pirmos vārtus izslēgšanas turnīrā un atgūstot vadību "Golden Knights" (2:1).

Pēdējās trešdaļas sestajā minūtē viesi, kas kopumā mačā uzbruka ievērojami vairāk, vēlreiz mācēja izlīdzināt. Džeks Rosloviks no kreisās laukuma puses ar ripu apslidoja vārtus no to aizmugures, no aizvārtes atdeva ripu Taileram Maiersam, kurš nekavējoties veica metienu, un ripa izslīdēja caur Flerī kājsargiem, šķērsojot vārtu līniju un liekot uz tablo iemirdzēties divniekam arī pie "Jets" gūto vārtu skaita - 2:2. Uz brīdi gan bija neliels apjukums, jo cīņa vēl pāris sekundes turpinājās - vīri vārtu priekšā nebija pamanījuši, ka gūti vārti.

Uzvaras vārti mačā tika gūti nepilnas septiņas minūtes pirms beigām. Pēc "Jets" uzbrukuma ripu pie savas zilās līnijas pārtvēra Railijs Smits, pa kreiso laukuma pusi ar ripu aizsteidzās pāri laukumam un no iemetiena apļa ar plaukstas metienu pārspēja Konoru Helebaku, guva savus otros vārtus "play-off", kas šoreiz izrādījās "Golden Knights" uzvaru nesoši - 3:2.

Stenlija kausa Austrumu konferences fināls, 4. spēle

Golden Knights - Jets 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Vārti: 2:25 Karlsons (Maršesū, Smits, vair.) 1:0, 29:29 Laine (Baflins, Vīlers, vair.) 1:1, 30:12 Noseks (Bellmārs, Sbiza) 2:1, 45:34 Maierss (Rosloviks) 2:2, 53:02 Smits 3:2.
Metieni: 29:37
Soda minūtes: 8:4
Spēka paņēmieni: 45:43
Vārtsargi: Flerī - Helebaks

Stenlija kauss, konferenču fināli

KonferenceKomandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēleSērijā
AustrumuCapitals – Lightning4:26:22:42:4--2:2
RietumuJets – Golden Knights4:21:32:42:3--1:3

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...

1 2 37 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2018-05-19 09:12, pirms 6 gadiem
Ir bijis kādreiz Sun Belt fināls NHL vēsturē? Man liekas, ka nav. Šogad var notikt.
Slēpts komentārs: zaxx

  +3 [+] [-]

, 2018-05-19 09:35, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Nesaprotama veiksme Vegasai, man nekas nav pret šo komandu, bet es tiešām nesaprotu, kāda velna pēc viņiem tā veicās? KOmanda kas tikai šosezon tiek veidota, tagad par 99% būs fināla. Kas pie velna, sajūta ka tas tik viegli arī ir, tu uztaisi tīmu un aidā esi finālā. Pilnīgi nekāda loģika te nestrādā.
Izskatās tās kuras būvē komandu gadiem, ir nekam nederīgas, jo redz var atdot spēlētājus(nevajadzīgos, nederīgos) Vegasai jaunizveidotai komandai un bliezt fināla,kas zin moš vēl paņemt kausu.
Esmu tiešām šokā..
vadība pašā augstākajā līmenī nostrādāja ar draftiem/maiņām. nebija jau tā, ka citas komandas atdeva nevajadzīgus spēlētājus. vegasa paņēma tos, kuri nebija aizsargāti.

     [+] [-]

, 2018-05-19 09:43, pirms 6 gadiem
Paveicās ka Pitsburga atdeva Flerī...

     [+] [-]

, 2018-05-19 09:47, pirms 6 gadiem
neticami, tiešām neticami, bet Vegasa būs čempioni.
Kas par neizmantotu kofu

     [+] [-]

, 2018-05-19 10:01, pirms 6 gadiem
kols00 rakstīja: neticami, tiešām neticami, bet Vegasa būs čempioni.
Kas par neizmantotu kofu
tiešām velk uz to. Man lieks ,ka zvaignzēs šis notikums ir jau ierakstīts

  -4 [+] [-]

, 2018-05-19 10:02, pirms 6 gadiem
Teicama līga! Jebkurš naudasmaiss novāc blici no nevajadzīgiem špīleriem un slej virs galvas lorda Stenlija bleķa gabalu.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-19 10:19, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Nesaprotama veiksme Vegasai, man nekas nav pret šo komandu, bet es tiešām nesaprotu, kāda velna pēc viņiem tā veicās? KOmanda kas tikai šosezon tiek veidota, tagad par 99% būs fināla. Kas pie velna, sajūta ka tas tik viegli arī ir, tu uztaisi tīmu un aidā esi finālā. Pilnīgi nekāda loģika te nestrādā.
Izskatās tās kuras būvē komandu gadiem, ir nekam nederīgas, jo redz var atdot spēlētājus(nevajadzīgos, nederīgos) Vegasai jaunizveidotai komandai un bliezt fināla,kas zin moš vēl paņemt kausu.
Esmu tiešām šokā..
Tiešām 3-1 vadība konferences finālā un 11-3 kopējā PO bilance ir veiksme?

  +3 [+] [-]

, 2018-05-19 10:28, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Teicama līga! Jebkurš naudasmaiss novāc blici no nevajadzīgiem špīleriem un slej virs galvas lorda Stenlija bleķa gabalu.
Atgadini ka kolhoznjiki bez nhl speletajiem nospeleja pret 3šo kanadas izlasi?

     [+] [-]

, 2018-05-19 10:48, pirms 6 gadiem
nu ko, laikam jau mēs visi zinām kas ir labākais treneris NHL šogad
Slēpts komentārs: lacis67

  +4 [+] [-]

, 2018-05-19 11:08, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Teicama līga! Jebkurš naudasmaiss novāc blici no nevajadzīgiem špīleriem un slej virs galvas lorda Stenlija bleķa gabalu.
Atgādināšu, ka CSKA pēc viena Putina izteikuma no pilnīgi bezcerīgiem bomžiem kļuva par vienu no turīgākajiem hokeja klubiem kolhozā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-19 11:30, pirms 6 gadiem
heh rakstīja: nu ko, laikam jau mēs visi zinām kas ir labākais treneris NHL šogad
Treneris tikai trenē un savu balvu droši vien dabūs, taču galvenais te ir GM

  -1 [+] [-]

, 2018-05-19 11:33, pirms 6 gadiem
Prieks, ka būšu kļūdījies ar savām prognozēm šajā sērijā. Ļoti simpatizē šis Vegas stāsts - no nevajadzīgām "pabirām" pārtapt par komandu, kas iespējams būs labākā šajā sezonā! Cerams Flerī būs arī play-off MVP.
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  -4 [+] [-]

, 2018-05-19 11:51, pirms 6 gadiem
laaciits rakstīja: Prieks, ka būšu kļūdījies ar savām prognozēm šajā sērijā. Ļoti simpatizē šis Vegas stāsts - no nevajadzīgām "pabirām" pārtapt par komandu, kas iespējams būs labākā šajā sezonā! Cerams Flerī būs arī play-off MVP.
Izlasu par "pabirām"un smejos! Pilnīgi nevar piekrist par "pabirām", jo pārējām komandām pārāk maz spēlētājus ļāva nosargāt! Las Vegasa aptīrija visus labākos, ko citas komandas nespēja nosargāt! Vajadzēja daudz vairāk spēlētājus nosargāt ļaut! Jau tajā izvēles laikā daudzi čīkstēja, ka pārāk lielas priekšrocības ir un ka pārāk daudz atļāva viņiem šie noteikumi!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-19 12:01, pirms 6 gadiem
Vegasa turpina rakstīt NHL vēsturi.Ja aizies līdz finālam un izcīnīs kausu,tad tas būs tāds rekords,kurš vairs nekad nebūs pārspējams,bet tikai atkārtojams.Tā kā varam kļūt vēsturiska notikuma aculiecinieki.
Tiesa,līdz tam vēl grūts ceļš,bet jau visai reāls.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 12:01, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pilnīgi nevar piekrist par "pabirām", jo pārējām komandām pārāk maz spēlētājus ļāva nosargāt!
Neviena komanda nezaudēja vairāk par diviem spēlētājiem, pašu izvēlētiem, ja kas. Pirms raudāt pa tēmu, būtu vēlams iepazīties ar principiem, ar kādiem Lasvegas komanda tika izveidota.

  -4 [+] [-]

, 2018-05-19 12:03, pirms 6 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Neviena komanda nezaudēja vairāk par diviem spēlētājiem, pašu izvēlētiem, ja kas. Pirms raudāt pa tēmu, būtu vēlams iepazīties ar principiem, ar kādiem Lasvegas komanda tika izveidota.
Uz papīra jau izskatās smuki nezaudēja vairāk par diviem - bet jāņem vērā tas, ka izvēlēties jau varēja vairāk par diviem! Cita lieta, ja katra komanda varētu piedāvāt ne vairāk kā divus spēlētājus - tad Vegasai tiešām būtu "pabiras" un neko viņi neizveidotu!

  +5 [+] [-]

, 2018-05-19 12:15, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Uz papīra jau izskatās smuki nezaudēja vairāk par diviem - bet jāņem vērā tas, ka izvēlēties jau varēja vairāk par diviem! Cita lieta, ja katra komanda varētu piedāvāt ne vairāk kā divus spēlētājus - tad Vegasai tiešām būtu "pabiras" un neko viņi neizveidotu!
Beidz te tuftu dzīt.

Ko var darīt, ka komandas pašas uzdāvināja tieši šos spēlētājus.
1) The Florida Panthers traded Reilly Smith in exchange for Vegas selecting Jonathan Marchessault and a fourth-round pick in the 2018 NHL Entry Draft.

2) The Pittsburgh Penguins traded their second-round pick in the 2020 NHL Entry Draft in exchange for Vegas selecting Marc-Andre Fleury.

3) The Minnesota Wild traded Alex Tuch in exchange for Vegas selecting Erik Haula and a conditional third-round pick in the 2017 or 2018 NHL Entry Draft.

4) The Columbus Blue Jackets traded their first-round pick in the 2017 NHL Entry Draft, a second-round pick in the 2019 NHL Entry Draft and David Clarkson in exchange for Vegas selecting William Karlsson.

Florida atdeva Smitu un Marchessault pret 4. raunda piku, paši vainīgi par to.
Turklāt kurš varēja paredzēt, ka Karlsons, kurš meta knapi 10 golus sezonā pēkšņi sametīs 43. Tā ir anomālija vnk Vegasas panākumi ir vēsturiski, diez vai kāda expansion komanda to vispār atkārtos.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 12:16, pirms 6 gadiem
Tad kad Vegasas vadība šo sastāvu savāca, visi domāja, ka šie ir garentēti miskastnieki šajā sezonā. Tagad daudzi saka kā viņiem varēja tā vienkārši atdot tik daudz labu spēlētāju?

Tas tikai parāda cik nekompetenti ir lielākā daļa NHL klubi.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-19 12:22, pirms 6 gadiem
Viss jau ir pareizi, Las Vēgasa izmantoja visus iespējamos noteikumus sev par labu. Un nebija tādu noteikumu, kas pasaka viņiem STOP, tad kad komanda jau bija pārāk spēcīgi nokomplektēta. Ja būs vēl kāda komanda nākotnē NHLam klāt, tad šaubos, ka ļaus uz šādiem nosacījumiem vākt spēlētājus! Kaut kas tiks mainīts, un uz to pusi, lai šāda komanda būtu vājajā galā, nevis uzreiz spēcīgajā! To arī nevar apšaubīt, ka šis piemērs radīs precedentu nākotnei!

  -2 [+] [-]

, 2018-05-19 12:24, pirms 6 gadiem
GreenUprise rakstīja: Tad kad Vegasas vadība šo sastāvu savāca, visi domāja, ka šie ir garentēti miskastnieki šajā sezonā. Tagad daudzi saka kā viņiem varēja tā vienkārši atdot tik daudz labu spēlētāju?

Tas tikai parāda cik nekompetenti ir lielākā daļa NHL klubi.
Neviens neteica, ka Las Vēgasa sliktu sastāvu savāca. Gluži otrādi, tieši saķēra galvas, a kā viņiem pēc noteikumiem tik daudz labu darījumu izdevās noslēgt! Ja raugās no katra NHL kluba viedokļa - jā, neviens jau baigi nezaudēja, bet kopumā tas viss nāca par labu Las Vēgasai!

  +4 [+] [-]

, 2018-05-19 12:26, pirms 6 gadiem
Ko var kunkstēt? Vajag apbrīnot menedžeru un treneru paveikto un realizēto. Tas ir ļoti fantastisks redzējums kādai jāizskatās komandai. Paskatās uz Girgensona komandu, ņem drafta pirmos numurus, maina spēlētājus gadiem, bet komanda ka bija tā ir miskaste. Vegasas menedžeriem jāuzceļ piemineklis

  +2 [+] [-]

, 2018-05-19 12:30, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Neviens neteica, ka Las Vēgasa sliktu sastāvu savāca. Gluži otrādi, tieši saķēra galvas, a kā viņiem pēc noteikumiem tik daudz labu darījumu izdevās noslēgt! Ja raugās no katra NHL kluba viedokļa - jā, neviens jau baigi nezaudēja, bet kopumā tas viss nāca par labu Las Vēgasai!
Beidz te liet samazgas. Nekas ko tu te saki nav taisnība.

Vispirms šis https://www.youtube.com/watch?v=f22...

Un tad šis https://www.youtube.com/watch?v=ewr...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-19 12:35, pirms 6 gadiem
GreenUprise rakstīja: Beidz te liet samazgas. Nekas ko tu te saki nav taisnība.

Vispirms šis https://www.youtube.com/watch?v=f22...

Un tad šis https://www.youtube.com/watch?v=ewr...

Video taisa Urinating Tree - nu, paldies! Ar to viss izteikts!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 12:43, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Video taisa Urinating Tree - nu, paldies! Ar to viss izteikts!
Runa ir par to kā vairākums NHL publikas vērtēja Vegasu un tas bija vienbalsīgs - ateja. Viņi dabūja daudz drafta izvēles, lai tikai paņemtu nevajadzīgos eksemplārus no daudzām komandām. Visi uzskatīja, ka viņi būvēs komandu vairākus gadus caur draftu un brīvo aģentu tirgu. Tagad visi ķer galvas un nesaprot ko izdarījuši.

     [+] [-]

, 2018-05-19 12:43, pirms 6 gadiem
Vegasa debijas sezonā rāda brīnumlietas , es pavisam noteikti negaidīju tik labu sniegumu .

  -1 [+] [-]

, 2018-05-19 13:06, pirms 6 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: Atgadini ka kolhoznjiki bez nhl speletajiem nospeleja pret 3šo kanadas izlasi?
USA vinnēja papildlaikā. Tik nesaprotu kāds tam sakars...

     [+] [-]

, 2018-05-19 13:21, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Viss jau ir pareizi, Las Vēgasa izmantoja visus iespējamos noteikumus sev par labu. Un nebija tādu noteikumu, kas pasaka viņiem STOP, tad kad komanda jau bija pārāk spēcīgi nokomplektēta. Ja būs vēl kāda komanda nākotnē NHLam klāt, tad šaubos, ka ļaus uz šādiem nosacījumiem vākt spēlētājus! Kaut kas tiks mainīts, un uz to pusi, lai šāda komanda būtu vājajā galā, nevis uzreiz spēcīgajā! To arī nevar apšaubīt, ka šis piemērs radīs precedentu nākotnei!
Čota neatceros, ka Atlanta, Nešvila vai Kolumbusa ar šo pašu entry draft sistēmu būtu kaut kādus panākumus baigos guvusi. Bija, šķiet, vēl viena komanda nesenā pagātnē - same story. Tātad, ja 1x no 5 tiek izveidota laba komanda, tad sistēma uzreiz nestrādā, jāmaina?
Dikti šaubos, jo no šī pamatīģi iegūst visa līga, visi īpašnieki, rezultātā arī spēlētāji. Visiem papildu nauda, visi laimīgi un gaida nākamo pieteikumu līgai (nešaubos, ka strauji tuvojas, lai nopārotu komandu skaitu)

     [+] [-]

, 2018-05-19 13:28, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Čota neatceros, ka Atlanta, Nešvila vai Kolumbusa ar šo pašu entry draft sistēmu būtu kaut kādus panākumus baigos guvusi. Bija, šķiet, vēl viena komanda nesenā pagātnē - same story. Tātad, ja 1x no 5 tiek izveidota laba komanda, tad sistēma uzreiz nestrādā, jāmaina?
Dikti šaubos, jo no šī pamatīģi iegūst visa līga, visi īpašnieki, rezultātā arī spēlētāji. Visiem papildu nauda, visi laimīgi un gaida nākamo pieteikumu līgai (nešaubos, ka strauji tuvojas, lai nopārotu komandu skaitu)
Sietla nākamā!

     [+] [-]

, 2018-05-19 14:18, pirms 6 gadiem
Kāds bija koef. pirms sezonas uz Vegasas uzvaru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 37 komentāri