Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Marians Hosa veselības problēmu dēļ pieliek punktu hokejista karjerai

Marians Hosa veselības problēmu dēļ pieliek punktu hokejista karjerai
Marians Hosa
Foto: AP/Scanpix

Lai arī slovāku hokejistam Marianam Hosam vēl ir līgums ar NHL klubu Čikāgas „Blackhawks” uz trim sezonām, viņš hokeju vairs nespēlēs ilgstošu veselības problēmu dēļ.

„Es hokeju vairs nespēlēšu,” slovāku medijiem apstiprinājis Marians Hosa. „Man vēl ir spēkā esošs līgums ar „Blackhawks” uz trim gadiem, taču veselība man ir tikai viena, un tā neļauj man atgriezties laukumā. Redzēsim, kā klubs rīkosies šajā situācijā.”

„Varbūt viņi aizmainīs manu līgumu, varbūt ieliks mani savainoto spēlētāju sarakstā. Es nezinu, kāds būs labākais risinājums,” teica Hosa. „NHL vadība nosūtīja uz manu klīniku savus cilvēkus, kur mani ārstējošais speciālists viņiem apstiprināja, ka slimības dēļ nevaru turpināt spēlēt hokeju. Man ir tikai viena veselība, un es nevēlos atgriezties tajā režīmā, kas man bijis pēdējos gados.”

Trīskārtējais Stenlija kausa ieguvējs Hosa jau pārdevis savu māju Čikāgā, kuras rindās spēlēja kopš 2009. gada, un kopā ar ģimeni pārcēlies atpakaļ uz dzimteni. Hosa gan neizslēdza iespēju, ka varētu atgriezties „Blackhawks” klubā citā amatā, turklāt viņš piesauca ļoti labās attiecības ar „Blackhawks” vadību, taču NHL likumi pieļauj, ka viņš to var darīt tikai pēc sava pašreizējā līguma beigām, proti, ne ātrāk kā 2021. gadā.

39 gadus vecais Hosa NHL ieradās jau 1998. gadā, karjeras pirmajā pusē pārstāvot Otavas „Senators”. Pēc aiziešanas no Otavas viņš trijos gados nomainīja trīs komandas, pielaikojot „Thrashers”, „Red Wings” un „Penguins” kreklus, bet 2009. gadā noslēdza iespaidīgu 12 gadu līgumu ar „Blackhawks” par kopējo summu 63 miljoniem dolāru.

Ar Hosas palīdzību „Blackhawks” izcīnīja trīs Stenlija kausus, kamēr viņš pats pierakstījās NHL dižgaru vidū, 1309 NHL mačos sakrājot 1134 punktus. Hosa ir 54. rezultatīvākais spēlētājs NHL vēsturē un līdz šodienai bija otrs rezultatīvākais aktīvais spēlētājs, atpaliekot tikai no Džo Torntona.

Hosa jau pilnībā izlaida visu šo sezonu, cīnoties ar progresīvu ādas slimību, kuras rezultātā viņam bija izveidojusies spēcīga alerģija pret hokeja formu. Hosam šī slimība bija arī vairākos iepriekšējos gados, kad viņš tomēr turpināja spēlēt. Jau pirms šīs sezonas tika piesaukta iespēja, ka Hosa varētu profesionālajā hokejā vairs neatgriezties, bet šodien viņš to apstiprināja galīgi.

Izmantotie resursi:
https://sport.sme.sk/c/20814670/mar...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-19 20:09, pirms 6 gadiem
1309 NHL mačos sakrājot 1134 punktus. Hosa ir 54. rezultatīvākais spēlētājs NHL vēsturē un līdz šodienai bija otrs rezultatīvākais aktīvais spēlētājs, atpaliekot tikai no Džo Torntona

A Jāgru SC nesaita pie aktīvajiem...?
, 2018-05-19 20:22, pirms 6 gadiem
Jāgrs, kā NHL spēlētājs, ir tik pat aktīvs cik Greckis.
, 2018-05-19 20:24, pirms 6 gadiem
HMB- VAFELEEM PEERIENS!!! rakstīja: ehh es jau cereju ka abi brachkas vel Dinaburgaa uzspeles un cels virs galvas Kosmonauta bundzu, nu vismaz vina pieguletaju Nadiini
KUNILINGS2018

Izmanto šo dāvanas kodu līdz plkst. 23.59 un saņem 50% atlaidīti kunilingam pie rufus7!
, 2018-05-19 20:59, pirms 6 gadiem
smaidiigaizzz rakstīja: 1309 NHL mačos sakrājot 1134 punktus. Hosa ir 54. rezultatīvākais spēlētājs NHL vēsturē un līdz šodienai bija otrs rezultatīvākais aktīvais spēlētājs, atpaliekot tikai no Džo Torntona

A Jāgru SC nesaita pie aktīvajiem...?
Aktīvie hokejisti NHL
, 2018-05-19 21:46, pirms 6 gadiem
Mūsdienu medicīna ir vnk bezspēcīga-gluži vai neticami!
, 2018-05-19 22:03, pirms 6 gadiem
Hossa ir leģenda. Bet kautkā neliekas kopā ka medicīna nevar palīdzēt pret kautkādu ādas alerģiju. Bet nu es joprojām spēlējot uz PC NHL09 modus vienmēr komandā turu hossu. šķēliens kā zvēram.
, 2018-05-19 23:30, pirms 6 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: Hossa ir leģenda. Bet kautkā neliekas kopā ka medicīna nevar palīdzēt pret kautkādu ādas alerģiju. Bet nu es joprojām spēlējot uz PC NHL09 modus vienmēr komandā turu hossu. šķēliens kā zvēram.
kurš ir jaunākais Mods ?
, 2018-05-19 23:44, pirms 6 gadiem
Emka953 rakstīja: kurš ir jaunākais Mods ?
Jaunākais mods kas ir pieejams un es spēlēju ir RHL 15 4.0 WCH16 bet ir arī pēdējās KHL sezonas atjauninājums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-20 00:58, pirms 6 gadiem
fagcentrs rakstīja: Jāgrs, kā NHL spēlētājs, ir tik pat aktīvs cik Greckis.
Jāgram šajā sezonā 22spēles NHL.
Greckim... pēdējā... teju pirms 20... GADIEM!
Salīdzinājums vietā
, 2018-05-20 09:00, pirms 6 gadiem
HNB-DRAUGS! rakstīja: Nav kur nhl09 ligas? Arzemes kaut vai? Agrak norm kausus celu lv ligas.
ieej rhl-mod.ru tur ir līgas
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Šilovs pirms ''Canucks'' mača nosūtīts atpakaļ uz AHL

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''. Šilovs gan nosūtīts atpakaļ uz AHL.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
138

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.