Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kutūrs atgriežas pēc savainojuma un gūst uzvaras vārtus pret "Kings"

Kutūrs atgriežas pēc savainojuma un gūst uzvaras vārtus pret "Kings"
Logans Kutūrs, Patriks Marlo un Dens Boils slido gar "Sharks" soliņu
Foto:AFP/Scanpix

NHL izslēgšanas turnīra otrajā kārtā pirmo uzvaru izcīnījusi Sanhosē "Sharks", kura papildlaikā ar 2:1 pieveikusi Losandželosas "Kings". Uzvaras vārtus "Sharks" rindās guva Logans Kutūrs, kurš otrā perioda sākumā guva savainojumu, tomēr atgriezās laukumā.

Pēc no rokām izlaistās uzvaras otrajā spēlē (divi zaudēti vārti pēdējās divās minūtēs un 3:4) Sanhosē „Sharks” bija nokļuvuši pavisam nepatīkamā situācijā sērijā pret Losandželosas „Kings”, proti, 0:2.

Tiesa, sērijas atrašanās vieta bija pārcēlusies uz Sanhosē, un jau pašā spēles sākumā „Sharks” nokļuva vairākumā, jo „Kings” aizsargs Džeiks Mazins saņēma noraidījumu par spēles laika vilcināšanu. „Sharks” pietika ar četrām sekundēm, lai šo vairākumu izmantotu. Uzreiz pēc uzvaras iemetienā ar ļoti spēcīgu metienu ripu vārtos trieca Dens Boils.

„Kings” savu nākamo mazākumu pirmā perioda vidū izturēja, turklāt uzreiz pēc tā piespieda „Sharks” aizvārtē kļūdīties aizsargu Bredu Stjuartu. Ripu pārtvēra „Kings” debitants Tailers Tofoli un ar nūjas neērto pusi raidīja vārtos, panākot neizšķirtu.

Otrajā periodā neveiksmīgi bortā ietriecās „Sharks” līderis Logans Kutūrs un devās uz ģērbtuvēm ar acīmredzamām sāpēm, taču divas minūtes pirms perioda beigām viņš atgriezās uz rezervistu soliņa un turpināja spēli. "Sharks" sastāvā otrajā periodā vēl vairāk papluinīja čehu uzbrucēja Martina Havlāta nespēlēšana - Havlātam šī bija pirmā spēle pēc savainojuma pašā play-off sākumā, taču viņš laukumā izgāja tikai pirmajā periodā, un komandas treneris Tods Maklīns jau atzinis, ka Havlats diez vai piedalīsies nākamajā mačā.

Tikmēr laukumā brīnumus rādīja abu vienību vārtsargi – Anti Niemi un Džonatans Kviks-, kuri savus vārtus nosargāja neskartus līdz pat pamatlaika beigām. Soms Niemi „Sharks” vārtos atvairīja 26 metienus, bet Kviks „Kings” no vārtu zaudējuma glāba 38 reizes.

Interesanti, ka iepriekšējās spēles beigās divu vīru mazākumā bija nokļuvusi „Sharks” komanda, kas liedza gūt uzvaru, taču šodien analoģiskā situācijā nokļuva „Kings”, kad pamatlaika pēdējā minūtē noraidīti tika Robins Regērs un Trevors Luiss. Luiss savu noraidījumu gan saņēma tikai piecas sekundes pirms trešā perioda beigu signāla, taču „Sharks” bija iespēja turpināt vairākumu papildlaikā. Spēlējot pieci pret trijiem, „Sharks” neko daudz izdarīt nepaspēja, taču uzreiz pēc Regēra atgriešanās laukumā no pašas vārtu priekšas uzvaras vārtus guva Logans Kutūrs, panākot 2:1 „Sharks” labā šajā mačā un 2:1 sērijā, tikai jau „Kings” labā.

Kutūrs arī tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, bet otrās un trešās zvaigznes tituls tika abu vienību vārtsargiem. Sērijas nākamā spēlē norisināsies naktī uz trešdienu.

”Sharks” – ”Kings” 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

Vārti: 1:34 Boils (Marlo, Pavelskis) (1:0) 10:08 Tofoli (1:1) 61:29 Kutūrs (Marlo, Torntons) (2:1)
Metieni: 40:27
Soda minūtes: 6:22
Vārtsargi: Anti Niemi – Džonatans Kviks

Kutūrs gūst uzvaras vārtus papildlaikā

NHL play-off turnīrs

1. kārta2. kārta3. kārtaFināls3. kārta2. kārta1. kārta
4:14:2
1:12:0
4:23:4
3. kārta3.kārta
3:44:1
2:11:0
4:03:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2013-05-19 09:56, pirms 11 gadiem
Īstenībā tas spēlētājs ir Kučūrs, vai Kočūrs. Ja jau gribam izspokot tos uzvārdus...
, 2013-05-19 10:28, pirms 11 gadiem
Uzvārds ļoti pareizi uzrakstīts
gapp rakstīja: Īstenībā tas spēlētājs ir Kučūrs, vai Kočūrs. Ja jau gribam izspokot tos uzvārdus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-19 11:14, pirms 11 gadiem
Kingi finālā ar PIT!!!!
, 2013-05-19 11:18, pirms 11 gadiem
Kāpēc man šķiet, ka atkal citas komandas Kingus nenovērtēs un šie paņems SC, bet tāpat fanošu par PIngvīniem
, 2013-05-19 11:32, pirms 11 gadiem
Go Sharks, Beidzot takā būtu jāņem Stenlijs "Zivīm" , vienmēr paliek pāris soļus aiz tā.
, 2013-05-19 15:30, pirms 11 gadiem
Kutūrs
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
2

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.
Ēriks Kārlsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

Latvijas pretiniecei Zviedrijai palīdzēs arī NHL dārgākais aizsargs un topošais brīvais aģents

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sams Hallams oficiāli paziņojis pirmos trīs Nacionālās hokeja līgas spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību pasaules čempionātā Čehijā.