Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" uz ilgāku laiku paliek bez Ošī un spēka paņēmienu sauc par netīru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Capitals" uz ilgāku laiku paliek bez Ošī un spēka paņēmienu sauc par netīru
Tīdžejs Ošī. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas duelī starp pašreizējo čempioni Vašingtonas "Capitals" un Karolīnas "Hurricanes" rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2, jo aizvadītajā naktī "Hurricanes" izmantoja sava laukuma priekšrocības un uzvarēja ar 2:1. Iespējams, spēlē gūtā savainojuma dēļ sērija beigusies pretinieku uzbrucējam Tīdžejam Ošī.

Spēles rezultātu jau 17. sekundē atklāja "Hurricanes" uzbrucējs Vorens Fogls, bet vadību mājinieki atguva otrās trešdaļas noslēgumā. 2:1 saglabājās līdz pat mača beigām, neskatoties uz palikšanu mazākumā piecas minūtes pirms noslēguma. Tieši Fogls no mugurpuses iegrūda apmalē Ošī, par to saņemot divas minūtes, kamēr sāncenšu hokejistam, iespējams, sērija jau ir beigusies.

"Ošī izlaidīs diezgan daudz," tā par uzbrucēja veselības stāvokli sacīja "Capitals" galvenais treneris Tods Rirdens. Protams, tas viņa komandai ir liels zaudējums. Ošī regulārajā čempionātā aizvadīja 69 spēles un sakrāja 54 (25+29) punktus, bet četros "play-off" mačos viņa kontā ir 1+1. Ošī ir Vašingtonas vairākuma pirmās brigādes dalībnieks, spēlējot zonas vidū.

Ļoti neapmierināts uzreiz pēc notikušā un arī pēc spēles bija "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins: "Tas bija netīri. Tādu gājienu nedrīkst sodīt tikai ar divām minūtēm, ir jābūt vairāk." Protams, "Hurricanes" pārstāvju viedokļi bija citādi. "Centos pacelt viņa nūju, mazliet pastumt malā. Viss izvērtās neveiksmīgi. Nemēģināju viņu savainot, ceru, ka viss būs kārtībā," teica pats Fogls.

"Viņš nepatīkami ielidoja apmalē, un tikai tad tiesnesis pacēla roku – jo viņš necēlās kājās. Protams, nav patīkami redzēt ko tādu, taču vairāk par visu šeit izšķīra tas, ka viņš nebija gatavs spēka paņēmienam. Manuprāt, viņš vienkārši ļoti neveiksmīgi trāpīja apmalē," skaidroja Karolīnas treneris Rods Brind'Amūrs.

Jāatgādina, ka šis nav pirmais incidents "Capitals" un "Hurricanes" sērijā. Iepriekšējā mačā Ovečkins izkāvās ar tikai 19 gadus veco krievu uzbrucēju Andreju Svečņikovu, aizsūtot pretinieku nokautā, un Svečņikovs bija spiests izlaist šonakt notikušo spēli.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/oshie-to-miss-qu...