Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aikels spēlēs ASV izlasē, Kanādas izlase nosauc 18 hokejistus

Rolands Eliņš

Aikels spēlēs ASV izlasē, Kanādas izlase nosauc 18 hokejistus
Zemgus Girgensons un Džeks Aikels
Foto: AP/Scanpix

Zemgus Girgensona komandas biedrs Džeks Aikels iekļauts ASV hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā, kura būs vienā apakšgrupā arī ar Latviju.

ASV izlases un Latvijas savstarpējā spēle pasaules čempionātā paredzēta 13. maijā, Latvijai tā būs piektā spēle turnīrā. Zemgus Girgensons, kura pievienošanās Latvijas izlases treniņnometnei gaidāma tuvākajās dienās, šajā mačā varētu sacensties savu partneri "Sabres" sastāvā Džeku Aikelu.

Aikels pagājušajā gadā PČ nepiedalījās, taču šosezon bija Ziemeļamerikas U23 sastāvā Pasaules kausā, kur trijās spēlēs guva divus punktus (1+1). Savukārt 2015. gadā tolaik 18 gadus vecais Aikels desmit spēlēs tika pie septiņiem punktiem (2+5).

Pašlaik nosauktajā ASV spēlētāju sarakstā ir 19 spēlētāji, tikai četri no tiem nepārstāv NHL komandas. ASV izlases sastāvā jāizceļ vārtsargi Džimijs Hovards no "Red Wings" un Konors Hellebuiks no "Jets", kā arī uzbrucēji Broks Nelsons, Anders Lī (abi "Islanders") un Dilans Larkins no Detroitas.

Aikela sakarā arī jāpiesauc ASV medijos parādījušās baumas, ka viņš devis "Sabres" vadībai ultimātu, proti, ka šovasar nepagarinās līgumu, ja Dens Bailsma paliks galvenais treneris. Bailsmam vēl ir līgums uz trim sezonām par kopējo summu deviņiem miljoniem dolāru, kamēr Aikels nākamvasar var kļūt par brīvo aģentu.

Aikels šīs runas Bufalo medijiem gan noliedzis, pastāstot, ka šodien lasījis daudzas ļoti nepatiesas ziņas par sevi. Savukārt viņa aģents paziņojis, ka pavisam noteikti tiks veiktas pārrunas ar "Sabres" par līguma pagarināšanu un nekāds prasības trenera sakarā kluba vadībai nav uzstādītas.

Tikmēr 18 spēlētājus, kas dosies uz PČ paziņojusi arī Kanādas izlase. Nosaukto spēlētāju vidū ir cits Girgensona komanda biedrs Raiens O`Railijs, kā arī pieci hokejisti, kas uzvarēja pagājušā gada pasaules čempionātā (Pikārds, Matesons, Dušeins, O`Railijs un Šeifele), kā arī seši Pasaules kausa dalībnieki (vēlreiz O`Railijs un Dušeins, kā arī Žirū Kanādas izlasē, un Kutūrs, Makinons un Šeifele Ziemeļamerikas U23 izlasē).

Kanāda spēlēs B grupā un ar Latviju teorētiski varēs satikties tikai izslēgšanas spēlēs. Turnīru Kanāda sāks ar spēli pret Čehiju piektajā maijā.

Kanādas izlases sastāvs (pirmie 18 hokejisti)

PozīcijaSpēlētājsKomanda
VārtsargiEriks KomrijsJets
Kalvins PikārdsAvalanche
AizsargiTaisons BerijsAvalanche
Kalvins De HānsIslanders
Džeisons DemērssPanthers
Maikls MatesonsPanthers
Džošs MorisijsJets
Uzbrucēji:Šons KutūrsFlyers
Mets DušeinsAvalanche
Klods ŽirūFlyers
Alekss KillornsLightning
Treviss KonecnijsFlyers
Raiens O`RailijsSabres
Neitans MakinonsAvalanche
Breidens PointsLightning
Marks ŠeifeleJets
Veins SimondsFlyers
Džefs SkinersHurricanes

Izmantotie resursi:
2017 U.S. Men's National Team
https://www.hockeycanada.ca/en-ca/n...

     [+] [-]

, 2017-04-20 01:10, pirms 7 gadiem
Šons Kuturjē. Vienīgais "Kutūrs" NHLā ir Logans, kas spēlē Sanhosē.
Godīgi sakot, Kanādas vārtusargu līnija un aizsardzība samērā bedīga, it sevišķi uz pēdējo 2 gadu izlašu fona. Uzbrukums līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 01:37, pirms 7 gadiem
Gan jau tāpat ierādīs utainajiem viņu vietu.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 08:50, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Šons Kuturjē. Vienīgais "Kutūrs" NHLā ir Logans, kas spēlē Sanhosē.
Godīgi sakot, Kanādas vārtusargu līnija un aizsardzība samērā bedīga, it sevišķi uz pēdējo 2 gadu izlašu fona. Uzbrukums līmenī.
Eliteprospects.com - Sean Couturier - Kuturjē..
Par aizsargiem runājot- varbūt nav neviens gluži Brenta Burnsa vai Shea Webera līmenī, bet tomēr visi tīri labi aizsargi

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 10:07, pirms 7 gadiem
Kapēc nevar uzvārdus angliski likt un uzreiz būtu vieglāk saprotams, kas tas ir par spēlētāju?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 12:41, pirms 7 gadiem
ekspertu eksperts rakstīja: Kapēc nevar uzvārdus angliski likt un uzreiz būtu vieglāk saprotams, kas tas ir par spēlētāju?
Tāpēc, ka šī portāla rakstu autoros mājo milzīga pārliecība, ka viņi vislabāk zina svešvalodās rakstītu vārdu izrunu.

     [+] [-]

, 2017-04-20 12:45, pirms 7 gadiem
cerams Aikelam izdosies Bailsmu patriekt (ja Zemgus tur turpinās, ja nē, tad vienalga, kurš tur ņemas aiz soliņa)

     [+] [-]

, 2017-04-20 16:13, pirms 7 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Eliteprospects.com - Sean Couturier - Kuturjē..
Par aizsargiem runājot- varbūt nav neviens gluži Brenta Burnsa vai Shea Webera līmenī, bet tomēr visi tīri labi aizsargi
Nu. Vai tad nav Kuturjē? Tikmēr rakstā figurē Kutūrs.

Par aizsargiem - es neprasu Bērnsu, bet pagājušajā gadā vienkārši bija labāki kā Morgans Railijs, Mets Damba, Raiens Eliss.
Lielāks akcents uz vārtsargu problēmu - Pikārdam ļoti vāja sezona, bet viņš te būs pirmais numurs. Varēja Stīvs Meisons atbraukt, tomēr lielāka pieredze. Luongo, Vords un Smits jau ir dabūjuši pa zeltam PČ.