Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" sakauj "Coyotes" un garantē sev uzvaru regulārajā turnīrā

"Lightning" sakauj "Coyotes" un garantē sev uzvaru regulārajā turnīrā
"Lightning" kapteinis Stīvens Stemkoss. Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Tampabejas "Lightning" ar panākumu 4:1 par "Coyotes" garantēja sev uzvaru regulārajā čempionātā, Vinipegas "Jets" pārspēja "Kings" ar 3:2, bet "Golden Knights" tika galā ar "Sharks" - 7:3.

Tampabejas „Lighting” izcīnīja 56. uzvaru šosezon, apspēlējot Arizonas „Coyotes” ar 4:1, un deviņas spēles pirms regulārā čempionāta garantēja sev Prezidenta trofeju, kas tiek pasniegta pirmā posma labākajai komandai. Pirmajā trešdaļā mājinieki kļūdījās savā zonā, koijoti pārtvēra ripu, izspēlēja kombināciju un Kleitons Kelers atklāja rezultātu – 0:1. Divas minūtes vēlāk „Lightning” kapteinis Stīvens Stemkoss pielika nūju, no tuvās distances pāradresējot ripu vārtos – 1:1. Jāatzīmē, ka Stemkosam tie bija 384. vārti "Lightning" kreklā, kas ir jauns kluba rekords. Iepriekšējais sasniegums piederēja Vinsentam Lejavaljē, kurš guva 383 vārtus 1037 mačos. Esošajām Tampabejas kapteinim 384 vārtu gūšanai vajadzēja 737 spēles.

Otrais periods pagāja bez goliem, bet noslēdzošās trešdaļas 44. sekundē aizsargs Viktors Hedmans pieslēdzās uzbrukumam, sagaidīja piespēli vārtu tuvumā, meta ar nūjas neērto pusi un bija precīzs – 2:1. Mača beigās Tampabeja palika mazākumā, kas gan netraucēja komandai iemest vēl divas ripas jau tukšos „Coyores” vārtos, atzīmējoties Entonijam Cirelli un Janijam Gurdam – 4:1. „Lightning” izcīnījusi 116 punktus 73 spēlēs, garantējot sev pirmo vietu regulārajā turnīrā.

Vinipegas „Jets” ar 3:2 sakāva Losandželosas „Kings”. Lai gan Kanādas vienība izvirzījās vadībā ar 2:0 pēc 12 nospēlētajām minūtēm, karaļi panāca izlīdzinājumu spēles vidū – 2:2. Trīs minūtes pirms otrā perioda beigām „Jets” uzbrucējs Tailers Maijerss nogādāja ripu no saviem vārtiem līdz uzbrukuma zonai, un ar neatvairāmu metienu vārtu deviņniekā izrāva uzvaru savai komandai – 3:2. Līdz ar šo zaudējumu "Kings" vairs nevar iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Vegasas „Golden Knights” ar 7:3 pārspēja Sanhosē „Sharks”. Ar 1+3 uzvarētāju rindās izcēlās uzbrucējs Reilijs Smits, bet ar diviem vārtiem un divām piespēlēm atzīmējās Džonatans Maršeso. Spēles laikā „Golden Knights” hokejisti 42 reizes meta pa pretinieku vārtiem, bet paši 14 reizes stājās ripas ceļā pēc haizivju hokejistu metieniem.

NHL spēles, 19. marts

SpēleRezultāts
Coyotes – Lightning1:4
Canucks – Blackhawks3:2 PL
Jets – Kings3:2
Golden Knights – Sharks7:3

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2019-03-19 09:46, pirms 5 gadiem
Man nebūtu nekas pretī, ja Tampa paņemtu Stenliju šosezon.

     [+] [-]

, 2019-03-19 09:49, pirms 5 gadiem
Vajadzētu Lightning pret SKA vai CSKA par planētas titulu.

     [+] [-]

, 2019-03-19 09:52, pirms 5 gadiem
Kučerovam vēl 9 spēles, lai pārsistu spēlētāju rezultativitātes rekordu.

     [+] [-]

, 2019-03-19 13:48, pirms 5 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Vajadzētu Lightning pret SKA vai CSKA par planētas titulu.
Maksimālais ko SKA un CSKA varētu izspiest būtu divas uzvaras septiņu spēļu sērijā