Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam sadursme laukuma vidusdaļā, "Sabres" ielaiž septiņus vārtus Otavā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Girgensonam sadursme laukuma vidusdaļā, "Sabres" ielaiž septiņus vārtus Otavā
Zemgus Girgensons (Nr. 28) cīņā Bufalo "Sabres" vārtu priekšā. Foto: Justin Tang/AP/Scanpix

Trīs uzvaru sēriju Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nav izdevies turpināt Zemga Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres" vienībai, kas izbraukumā parādīja ļoti vāju sniegumu, ar 4:7 kapitulējot Otavas "Senators" priekšā. Bez cita latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera spēlējošajai "Senators" šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas komandu savstarpējās spēlēs.

Girgensons spēlēja vienā uzbrucēju pārī kopā ar Juhanu Lāšonu un Kailu Okposo, laukumā pavadot mazāko laiku (10:15 minūtes) no visiem "Sabres" laukuma spēlētājiem. Latvietis paguva atzīmēties ar vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu metienu, kā arī būt laukumā gan Bufalo vārtu zaudējuma, gan vārtu guvuma laikā.

Ļoti rezultatīvā pirmajā periodā divi aizsarga Brendona Montūra rezultatīvi metieni pēc kārtas ļāva "Sabres" pēc nedaudz vairāk kā desmit minūtēm iegūt 2:0 vadību. Tomēr trešdaļas turpinājums viesiem izvērtās katastrofāls - trīsarpus minūšu intervālā "Senators" no sev nelabvēlīgā 0:2 panāca 4:2 pārsvaru. Divus no šiem vārtiem guva Artjoms Aņisimovs, bet pa reizei izcēlās Vladislavs Namestņikovs (skaitliskajā mazākumā) un Dreiks Batersons.

Interesanti, ka nākamajās 20 minūtēs izteikts pārsvars piederēja otaviešiem, taču "Sabres" komandai šajā nogrieznī izdevās piekļūt līdz minimālam atstatumam - 4:5. Perioda ievadā Kails Okposo ātrajā pretuzbrukumā Kreiga Andersona vārtos ieslīdēja ar visu ripu (3:4), taču devītajā minūtē Žanam-Gabriēlam Pažo izdevās atgūt "Senators" vienībai divu vārtu handikapu - 5:3. Šajā epizodē tiešā veidā iesaistījās Girgensons, kurš desmit sekundes iepriekš cieta iespaidīgā sadursmē ar pretinieku Breidiju Tkačuku laukuma vidusdaļā, kā arī vēlāk piedalījās cīņā vārtu priekšā. Iespējams, tieši latvieša kāja bija tā, kam ripa pieskārās pēdējai pirms nokļūšanas Kārtera Hatona sargātajā cietoksnī.

]

Perioda otrajā pusē Bufalo vienības ceturtos vārtus skaitliskajā vairākumā guva Viktors Ulofsons.

Līdzvērtīgā spēlē pēdējā trešdaļā "Senators" labā 6:4 vairākumā panāca Pažo, kurš vēlāk arī asistēja Antonī Duklēram, kad tas uzstādīja mača gala rezultātu (7:4), mazākumā ieraidot ripu jau tukšos viesu vārtos. Kopumā Žans-Gabriēls Pažo šonakt iekrāja četrus rezultativitātes punktus - divus vārtus un divas piespēles.

Pēc piedzīvotā zaudējuma "Sabres" ar 62 punktiem 60 spēlēs turpina stagnēt, saglabājot 12. vietu Austrumu konferencē. Savukārt "Senators" pēc otrā panākuma pēc kārtas ar 53 punktiem 60 mačos Austrumos joprojām ir priekšpēdējā pozīcijā.

Bufalo savā nākamajā spēlē 22. februāra vakarā viesosies pie Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins", bet Otavas komanda turpinās mājas spēļu sēriju, naktī uz 21. februāri uzņemot Vinipegas "Jets".

  -2 [+] [-]

, 2020-02-19 07:45, pirms 4 gadiem
Šo sajā spēlē gaidiju un sagaidiju
Tkčaks Iznīcina Zirgu un neviens neko nedara lietas labā! Skaisti

  +1 [+] [-]

, 2020-02-19 09:25, pirms 4 gadiem
Te jau Tkačukam derēja 2 min. noraidījums - spēka paņēmiens pret spēlētāju bez ripas.

     [+] [-]

, 2020-02-19 10:52, pirms 4 gadiem
Interesanti, tiešām vēl ilgi būs jāseko šim klubam dēļ Girgensona. Jau piegriezies godīgi sakot, cerams drīz šamo aizmainīs.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-19 11:34, pirms 4 gadiem
"Zemga"?
Kam kam, bet žurnālistiem jau būtu jāzina, kā locīt vīriešu dzimtes vārdus, kas beidzas ar -us..

     [+] [-]

, 2020-02-19 12:19, pirms 4 gadiem
https://m.youtube.com/user/Rauliits...
Spelju apskati

     [+] [-]

, 2020-02-20 09:14, pirms 4 gadiem
Tīrs 2 min noraidījums