Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Kad vairs nebija enerģijas, palīdzēja līdzjutēji"

Andrejs Siliņš

Merzļikins: "Kad vairs nebija enerģijas, palīdzēja līdzjutēji"
Elvis Merzļikins. Foto: AP / Scanpix

"Dažreiz veiksme ir tavā pusē, dažreiz tā nav. Atkarīgs arī no metēja. Domāju, ka man šonakt pāris reižu paveicās, īpaši, kad ripa trāpīja pa stabu, jo tajā brīdī jau biju lēns, man vairs nepietika reakcijas ātruma," pēc teicamā sneiguma Kolumbusas "Blue Jackets" uzvarā (5:0) pār Ņūdžersijas "Devils" sacīja vārtsargs Elvis Merzļikins.

"Pretinieki jau no spēles sākuma izdarīja daudz metienu, tāpēc varēju iesildīties. Bet šonakt viņi meta pārāk daudz," smējās Merzļikins. "Iespēlējos, darīju visu, cik vienkārši vien varēju, neko nepārspīlēju, jo zināju - ja ir šāds spēles sākums, tad arī beigas būs grūtas. Bija jāpietaupa enerģija, jāmēģina to netērēt ar trakiem seiviem. Spēlējot mierīgāk, esmu arī pārliecinātāks. Vairs nejūtos tik nervozi, labi zinu savus vārtus. Tagad tikai jāturpina strādāt un trenēties, lai kļūtu labāks. Ir progress, bet nedrīkst pie tā apstāties."

"Hokejs ir āra spēle, laukums ir mazs un dažreiz var nepaspēt visur tikt līdzi, tāpēc jābūt fleksiblam. Dažreiz veiksme ir tavā pusē, dažreiz tā nav. Atkarīgs arī no metēja. Domāju, ka man šonakt pāris reižu paveicās, īpaši, kad ripa trāpīja pa stabu, jo tajā brīdī jau biju lēns, man vairs nepietika reakcijas ātruma. Kopumā šī bija laba spēle. Izmantojām pretinieku mazās kļūdas," sacīja Elvis.

Merzļikins pamazām kļuvis par "Blue Jackets" līdzjutēju mīluli. "Ir jautri. Līdzjutēji ir vienreizēji. Bija brīdis, kad man vairs nebija enerģijas, bet viņi man to deva un palīdzēja tikt galā ar metieniem mazākumā. Pateicos viņiem par to. Šajā arēnā ir patīkami spēlēt," pateicību līdzjutējiem izteica Merzļikins.

Uzvarā pār "Devils" Merzļikins atvairīja 41 metienu, tiekot pie trešās "sausās" spēles pēdējos četros mačos. Šajā sezonā pēc atvairīto metienu procenta latvietis (92.8%) pakāpies uz piekto vietu NHL.

Slēpts komentārs: kramblers

  +4 [+] [-]

, 2020-01-19 13:30, pirms 4 gadiem
kramblers rakstīja: Elvis malacis, bet... BET nu cik var tās pafosa runas bīdīt
Katram vārtsargam sava tradīcija. Citam, Dievs, palīdz. Kādam vel kaut kas. Elvim tētis un līdzjutēji spēj palīdzēt daudz!

  +6 [+] [-]

, 2020-01-19 13:34, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Katram vārtsargam sava tradīcija. Citam, Dievs, palīdz. Kādam vel kaut kas. Elvim tētis un līdzjutēji spēj palīdzēt daudz!
Nu galvenais ka tas palīdz 😊

  +4 [+] [-]

, 2020-01-19 13:47, pirms 4 gadiem
Mans domāt, ka nekādas pafosa bīdīšanas nav, vnk puisis emociju uzplūdā neaizmirst pateikties komandai, līdzjutējiem un norādīt uz savām kļūdām ..
Lai veicas!
P,S, ... atklāti sakot šitā ielekt NHL expresī ... tas ir kaut kas no neiespējamās misijas 😎
🙋👍🙋👍🙋👍

  +3 [+] [-]

, 2020-01-19 14:02, pirms 4 gadiem
Vajag uzteikt ari lidzjutejus. Jo tribines bij pilnas ar lielisku atmosferu, kas protams uzkurina speletajus.

     [+] [-]

, 2020-01-19 16:12, pirms 4 gadiem
Reiz dzīvoja Elvis Preslijs, mūzikas dievs, tagad pienācis laiks citam Elvim- hokeja dievam! Nez, cik ilgi būs jāgaida nākamā sausā spēle? Loģika saka, ka tas nez vai būs nākamajā spēlē, bet neko nevar zināt, jo Merzļikins jau tā ir pārspējis visas cerības un jebkādu loģiku, jo kā jaunpienācējs 8 no 10 spēlēm aizvedis komandu līdz uzvarai un 3 no 4 pēdējām cīņām savus vārtus nosargājis neieņemtus... Nez, kurš ir tas iesācējs NHL, kas spēs ko tādu atkārtot?- tāds nav bijis; pat ļoti pieredzējušiem vārtu vīriem NHL ko tādu sasniegt būtu "wow" un sajūtas kā paradīzē...

     [+] [-]

, 2020-01-19 18:55, pirms 4 gadiem
Veiksmi Elvim un nezaudēt pārliecību par savu spēli