Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Ducks" gūst trīs vārtus ar 14 metieniem un sagādā "Devils" trešo zaudējumu pēc kārtas

"Ducks" gūst trīs vārtus ar 14 metieniem un sagādā "Devils" trešo zaudējumu pēc kārtas
Aneheimas "Ducks". Foto: USA Today/Scanpix

Anahaimas "Ducks" izcīnīja uzvaru pār Ņūdžersijas "Devils" ar rezultātu 3:2 Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā. Lai gūtu trīs vārtus, pīlēm pietika ar 14 metieniem.

Pirmie vārti tika gūti septītajā minūtē, kad mājinieku uzbrucējs Markuss Juansens saņēma ripu vārtu priekšā, un ar nūjas neērto pusi iemeta to vārtsargam Džonam Gibsonam virs pleca – 0:1. Drīzumā „Devils” varēja dubultot pārsvaru, taču tā vietā ļāva pīlēm panākt neizšķirtu – vienā no epizodēm ripa atleca no apmales tieši uz vārtu priekšu, kur Deniels Sprongs, ar precīzu metienu vienā pieskārienā gūstot vārtus – 1:1.

„Devils” izmantoja „coach-challenge” lai pārbaudītu vai brīdi pirms vārtu guvuma nebija aizmugure, taču gols tika ieskaitīts, bet mājinieki palika mazākumā par kļūdaino „challenge”. Vairākumā „Ducks” ilgi nevarēja nostāties zonā, bet kad to izdarīja, uzreiz iemeta – aizsargs no zilās līnijas piespēlēja uz iemetiena apli Trojam Terijam, kurš guva savus pirmos vārtus NHL karjerā – 2:1. Perioda turpinājumā pīles nopelnīja vēl vienu vairākumu, taču tā laikā paši pārkāpa noteikumus.

Otrajā periodā rezultāts nemainījās, lai gan abām vienībām bija labas vārtu gūšanas iespējas. Pēc divām trešdaļām „Devils” piederēja pārsvars metienos 22:10, taču mājinieki bija iedzinējos ar 1:2. Noslēdzošās trešdaļas sākumā Ņūdžersija neizmantoja lielisku iespēju panākt izlīdzinājumu, un nākamajā uzbrukumā „Ducks” uzbrucējs Dereks Grants sagaidīja ripu iemetiena aplī un ar stipru metienu palielināja savas komandas pārsvaru līdz 3:1.

Atlika spēlēt 55 sekundes, kad „Devils” spēlējot sešatā samazināja deficītu līdz 3:2 pēc Jespera Brata metiena no tuvās distances, taču mājinieki cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, bet „Ducks” uzvarai pietika ar 14 metieniem.

Nacionālā hokeja līga, 19. janvāris

Ducks – Devils 3:2 (2:1; 0:0; 1:1)
Vārti: 06:50 Juansons (Brats, Bačers) 0:1, 09:10 Sprongs (Ričijs, Henriks) 1:1, 10:38 Terijs (Lindholms, Sprongs, vair.) 2:1, 45:11 Grants (Terijs) 3:1, 19:04 Brats (Bačers) 3:2
Metieni: 14:31
Soda minūtes: 13:9
Vārtsargi: Džons Gibsons – Makkenzijs Blekvuds

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...