Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tortorela: "Merzļikins turpina strādāt, un izskatās, ka viņš arvien vairāk kontrolē spēli"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tortorela: "Merzļikins turpina strādāt, un izskatās, ka viņš arvien vairāk kontrolē spēli"
Elvis Merzļikins. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas "Blue Jackets" neaizvada veiksmīgu sezonu. Toties pēdējo maču laikā uzlabojies vārtsargu sniegums. Galvenais treneris Džons Tortorela atzīmēja, ka viņam patīk sāncensība starp Elvi Merzļikinu un Jonasu Korpisalo.

"Elvis kļūst arvien labāks. Tas jāņem vērā, pieņemot lēmumus par to, kurš sargās vārtus. Tad jau redzēsim, kā situācija attīstīsies," teica Tortorela, kurš pie "Blue Jackets" stūres atrodas kopš 2015./16. gada sezonas vidus. Latvietis sargājis vārtus piecos mačos (sācis četrus), tiekot galā ar 89,4% metienu. Nepieskaitot debiju, kurā pret Pitsburgas "Penguins" nācās kapitulēt septiņas reizes, Merzļikina statistika ir 91,9%.

"Domāju, ka viņš daudz audzis darbā ar Meniju [Legasī, Kolumbusas vārtsargu treneri]. Neskatos, kā viņš atvaira metienus, bet vēroju to, kā viņš uzvedas vārtos. Atceroties izbraukumu pie Sentluisas, viņš aizvadīja labu, bet haotisku spēli. Elvis ir atlētisks un grib cīnīties, tāpēc viņš atvairīja metienus. Turpinot strādāt katru dienu, izskatās, ka viņš arvien vairāk kontrolē situāciju un jūtas pārliecinātāks par sevi," norādīja Tortorela.

Merzļikins pats atzinis, ka nebūs apmierināts, līdz nebūs izcīnījis karjeras pirmo uzvaru. Vistuvāk viņš bija pēdējā mačā, kad viesos ar 2:3 bullīšos nācās piekāpties Monreālas "Canadiens". Merzļikins atvairīja 30 no 32 metieniem, bet pretinieki rezultātu izlīdzināja tikai pašās beigās. Sākotnēji bija paredzēts, ka vārtos būs Korpisalo, taču viņš zaudējumā pret Kolorado "Avalanche" pēc ielaistajiem vārtiem izšķaidīja nūju pret stabiņu, un Tortorelam šāds gājiens nepatika, tāpēc Merzļikins tika izsaukts atpakaļ no fārmkluba.

Duelis pret "Canadiens" bija pirmā reize, kad Merzļikins vārtos nestājās, komandai aizvadot otro spēli divās dienās. Iepriekš viņam "Blue Jackets" vārti uzticēti tikai šādās situācijās, bet Tortorela licis noprast, ka turpinājums varētu būt citāds, ja latvietis spēs konkurēt ar Korpisalo.

"Korpi spēlējis labi. Vārtsargs ietekmē komandu un tās spēli daudzos veidos. Tieši tāpēc šī pozīcija ir unikāla. Sakarā ar viņu mums jāizlabo tikai viena lieta, un cerams, ka tas mums ir aiz muguras," teica Tortorela. Korpisalo nūju sadauzīja ne tikai pret "Avalanche", bet arī pret Filadelfijas "Flyers". Galvenais treneris neslēpa, ka viņam patīk vārtsargu tandēms un ka viņš gaida progresu arī turpinājumā. " Mums ir divi vārtsargi un divas pavisam citādas personības. Taču viņi savā starpā sacenšas, un negribu, lai tas pazustu."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-18 15:02, pirms 4 gadiem
Tas nav kompliments Korpisalo, kurš joprojām nevar justies droši par pirmā GK vietu komandā.

     [+] [-]

, 2019-11-18 15:21, pirms 4 gadiem
Elvis arī nevar justies droši! Viena izgāzta spēle var būt biļete uz AHL! Cīņa bez tiesībām kļūdīties!

  -2 [+] [-]

, 2019-11-18 16:56, pirms 4 gadiem
Pec teksta izlobiju, ka pec trenera domam Evis vel nav sasniedzis Korpisalo limenis, kurs pec NHL merauklas skaitas stipra viduvejiba.
Novelu Elvim to labako, tacu skiet ka NHL nebus vina vieta, ja vinam butu 20 gadi teiktu super sniegums, ieskriesies un bus labi, bet vinam jau 25 gadi un ja so sezon sevi nepieradis, tik izcilu otru iespeju nedos, vares kulties caur AHL vai atpakal uz Sveici.

     [+] [-]

, 2019-11-18 17:55, pirms 4 gadiem
Ja Korpisalo ir stipra viduvējība, tad kas šogad ir pagājušā gada varonis Bobrovskis? 91% nemaz nav tik slikti.

     [+] [-]

, 2019-11-18 18:01, pirms 4 gadiem
Ja kas, Bobrovskis pēc statiem ir zem Merzļikina.

     [+] [-]

, 2019-11-18 18:36, pirms 4 gadiem
crock rakstīja: Ja Korpisalo ir stipra viduvējība, tad kas šogad ir pagājušā gada varonis Bobrovskis? 91% nemaz nav tik slikti.
Gan jau, ka stāsts klasisks - kā nomainīja komandu, vidi un spēles stilu, tā sākās problēmas. Florida pēc sava šīssezonas snieguma ir apmēram turpat kur pagājušās sezonas Kolumbusa, taču spēle ir daudz nesavāktāka.

Tortorellas spēle, grozi kā gribi, ir sistēma, kur visiem ir jāspēj darīt viss, tajā skaitā, piemēram, jābloķē metieni (par to vēl VAN laikos viņš tika kritizēts). Florida, kas pagājušajā sezonā bija līderi zaudēto ripu ziņā un arī šogad baigi nav uzlabojusi šo rādītāju, ir vairāk mākslinieku komanda. Arī spēle mazākumā viņiem nav tik laba kā pirms gada bija CBJ (sevišķi izbraukumā).

Tās ir tādas itkā mazas lietas, kas kopumā dod lielu rezultātu un, ja vēl pats vārtsargs nespēlē savu labāko spēli (tas ir acīmredzami), nu tad pat Vezinas balvas un lielie līgumi nepalīdzēs.

No otras puses, nav jau Floridā to bekapu, kas varētu Bobrovskim likt pasēdēt rezervē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja