Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam sestā uzvara astoņās spēlēs, Bufalo vārtsargam kluba rekords

Rolands Eliņš

Girgensonam sestā uzvara astoņās spēlēs, Bufalo vārtsargam kluba rekords
Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Zemgus Girgensons palīdzēja Bufalo „Sabres” izcīnīt uzvaru Losandželosā pār „Kings” vienību ar 3:0. Bufalo tā bija jaunās sezonas sestā uzvara, kurā lielu lomu spēlēja vārtsargs Kārters Hatons, atvairot visus 47 „Kings” metienus, un uzbrucējs Keisijs Mitelstads, kurš piedalījās visos trīs vārtu guvumos.

Zemgus Girgensons nospēlēja 15:32 minūtes, kas ir viņa lielākais spēles laiks šosezon, turklāt mazākumā viņam nenācās spēlēt nemaz tik daudz (1:44 minūtes). Girgensons palika ar neitrālu lietderības koeficientu, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Bufalo komandai šī bija otrā spēle trīs izbraukuma spēļu sērijā ASV Rietumkrastā. Iepriekš ar 2:5 tika zaudēts „Ducks”, ciešot sezonas pirmo un pagaidām vienīgo zaudējumu pamatlaikā, bet parīt izbraukums būs jānoslēdz ar maču pret „Sharks”. Bufalo spējusi pirmajās astoņās spēlēs tikt pie sešām uzvarām, kopā savācot 13 punktus, un tas ļauj „Sabres” atgriezties līgas līderpozīcijās.

Šodienas mačā „Sabres” gan daudz spēlēja aizsardzībā un izdarīja divreiz mazāk metienu pa vārtiem nekā pretinieki (24:47), taču šo problēmu atrisināja „Sabres” vārtsargs Kārters Hatons. Viņš atvairīja visus 47 pretinieku metienus, uzstādot sava kluba rekordu – līdz šim neviens Bufalo vārtsargs nebija spējis palikt sausā regulārās sezonas mačā, atvairot tik daudz metienu. Hatonam piecās spēlēs tagad ir piecas uzvaras, turklāt viņš palika sausā arī iepriekšējā spēlē un nav ielaidis vārtus jau 132:06 minūtes pēc kārtas.

„Sabres” jau atkal izdevās ļoti labs spēles sākums, ātri izvirzoties vadībā 2:0. Šoreiz par to parūpējās Keisija Mitelstada ar pirmo pieskārienu izdarītais metiens un tieši tas pats Konora Šīrija izpildījumā sestajā minūtē, tikai šoreiz Mitelstads bija piespēlētājs. Iepriekš pret Anaheimu šāds pārsvars netika noturēts, bet šonakt otrā perioda sākumā Mitelstads ar realizētu vairākumu panāca jau 3:0. Pirms šīs spēles 20 gadus vecais Mitelstads šosezon vēl nebija guvis vārtus.

Svarīgs brīdis spēlē bija otrā perioda beigās un trešā perioda sākumā, kad „Sabres” uz brīdi palika divu vīru mazākumā, taču izturēja arī šo pārbaudījumu un tika pie uzvaras. Jāpiemin, ka „Kings” komanda kopumā nopelnīja trīs noraidījumus, un pilnīgi visi trīs bija krievu uzbrucējam Iļjam Kovaļčukam, kurš turklāt arī šajā spēlē palika ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +5 [+] [-]

, 2019-10-18 08:38, pirms 5 gadiem
Sausajā ar 47. Respect.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-18 09:40, pirms 5 gadiem
Otrais latvietis tuvojas Stenlija kausam!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-18 09:56, pirms 5 gadiem
Ja pareiz atceros, tad Sabres bija līderi arī pagājušās sezonas sākumā...

  +2 [+] [-]

, 2019-10-18 10:11, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Otrais latvietis tuvojas Stenlija kausam!
Neskrien vilcienam pa priekšu, sabrauks! Tas tev nav KHL, kur jau pēc 10 spēlēm skaidrs, ka Dinamo PO nespēlēs un CSKA būs 1. sezonas rangā. Bufalo arī pagājušajā sezonā bija līderi sezonas sākumā, bet Blues kā pēdējie līdz pat Ziemassvētku dāvanām, kas notika tālāk? Girgensons palika bez PO un Blues kā čempioni.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-18 10:33, pirms 5 gadiem
Spaiks17 rakstīja: Neskrien vilcienam pa priekšu, sabrauks! Tas tev nav KHL, kur jau pēc 10 spēlēm skaidrs, ka Dinamo PO nespēlēs un CSKA būs 1. sezonas rangā. Bufalo arī pagājušajā sezonā bija līderi sezonas sākumā, bet Blues kā pēdējie līdz pat Ziemassvētku dāvanām, kas notika tālāk? Girgensons palika bez PO un Blues kā čempioni.
Nemīz, es tik tā pieduros! Bet, lai Bufalo labi iet!

     [+] [-]

, 2019-10-18 10:35, pirms 5 gadiem
Skaidrs,ka sezonas sākumā pateikt,ka komanda iekļūs izslēgšanas spēlēs un vēl izcīnīs Stenlija kausu neko vairāk kā smīnu neizraisa.Ja mani atmiņa neviļ,tad savos 50 gados Buffalo ne reizi nav izcīnījis Stenliju,pat savos ziedu laikos ar Lafontenu,Mogiļņiju un Hašeku priekšgalā.Šobrīd komanda ir tiešām sabalansēta ar jauniem labiem spēlētājiem Dalinu,Eihelu,Mitelštadu un jau vidējo un pieredzējušo paaudzi.Ja turpinās stabili spēlēt vārtsargi un būs ņemtas vērā pērnā gada kļūdas,tad play offā tiešām šogad Buffalo varbūt var iekļūt.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-18 10:45, pirms 5 gadiem
Pēc 40 nospēlētām sezonas spēlēm es spriedīšu vai tie un tie tiks playoff!
Kaut ko te tagad spriedelēt būtu bezjēdzīgi! Tas ir NHL!!!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-18 12:30, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Skaidrs,ka sezonas sākumā pateikt,ka komanda iekļūs izslēgšanas spēlēs un vēl izcīnīs Stenlija kausu neko vairāk kā smīnu neizraisa.Ja mani atmiņa neviļ,tad savos 50 gados Buffalo ne reizi nav izcīnījis Stenliju,pat savos ziedu laikos ar Lafontenu,Mogiļņiju un Hašeku priekšgalā.Šobrīd komanda ir tiešām sabalansēta ar jauniem labiem spēlētājiem Dalinu,Eihelu,Mitelštadu un jau vidējo un pieredzējušo paaudzi.Ja turpinās stabili spēlēt vārtsargi un būs ņemtas vērā pērnā gada kļūdas,tad play offā tiešām šogad Buffalo varbūt var iekļūt.
Man jau labāk patika Pero Martina Šānfelda Bufalo ,kuri supersērijās grāva savokus kriluškas viņi sabāza 12:6 bet koņušņu 6:1.Bet šajā sezonā play off viņi var iekļūt jo sastāvs ir samērā labs.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-18 12:33, pirms 5 gadiem
Starp citu, Bufalo spēlēs Zviedrijā 8. un 9. novembrī, ja kāds vēl to nezina, vienīgi biļetes palikušas tikai centra apvidū ap 130 eiro lētākās.

     [+] [-]

, 2019-10-18 13:58, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Skaidrs,ka sezonas sākumā pateikt,ka komanda iekļūs izslēgšanas spēlēs un vēl izcīnīs Stenlija kausu neko vairāk kā smīnu neizraisa.Ja mani atmiņa neviļ,tad savos 50 gados Buffalo ne reizi nav izcīnījis Stenliju,pat savos ziedu laikos ar Lafontenu,Mogiļņiju un Hašeku priekšgalā.Šobrīd komanda ir tiešām sabalansēta ar jauniem labiem spēlētājiem Dalinu,Eihelu,Mitelštadu un jau vidējo un pieredzējušo paaudzi.Ja turpinās stabili spēlēt vārtsargi un būs ņemtas vērā pērnā gada kļūdas,tad play offā tiešām šogad Buffalo varbūt var iekļūt.
Pieminesanas verts ir ari Buffalo galvenais treneris Ralfs Krigers, kurs skiet ka ipasus komentarus neprasa. Ilgus gadus vadija ari Sveices izlasi, ar kuru lieli panakumi gan izpalika, bet ari nekad nebija ta, ka atklati butu izgazies. Ka lai neatceras Latvijas izlases speles pret Sveici, kuru Krigera vadiba ta ari nekad neuzvarejam oficialos macos, vien paris neizkirti bija.
Atgriezoties pie Bufalo, sobrid ta strada ka labi ellots mehanisms un tur lieli nopelni ir tiesi Krigeram. Jacer, ka tads tas bus visas sezonas garuma. Ja, bus atseviski kritumi gan jau, bet ta jau tas ir ar jebkuru komandu.