Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Gudro gūst 100. vārtus karjerā, Ovečkins no sava punkta divas reizes izmanto vairākumu

Gudro gūst 100. vārtus karjerā, Ovečkins no sava punkta divas reizes izmanto vairākumu
Aleksandrs Ovečkins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt tika aizvadītas četras spēles, visās virsroku ņemot mājiniekiem. Ar 60 minūtēm nepietika tikai Vašingtonas "Capitals" un Ņujorkas "Rangers" duelī, Metam Niskanenam pagarinājumā nodrošinot uzvaru ar 4:3.

Spēles ievadā iedzinējos nonāca tieši Vašingtonas "Capitals", jo Mika Zibanejads bija pirmais pie atlēkušās ripas un septītajā minūtē atklāja rezultātu. Laukuma saimnieki tūdaļ varēja ielaist vēl vienus vārtus, taču izdevās ripu izsist no vārtu līnijas. 1:1 panāca Džons Karlsons, kurš pēc Niklasa Bekstrema uzvarētā iemetiena iešāva ripu tuvajā devītniekā – tieši virs Henrika Lundkvista pleca.

Turpinājumā abas komandas demonstrēja lielisku sniegumu vairākumā. Vispirms Karlsons noturēja ripu zonā un piespēlēja Aleksandram Ovečkinam, kurš no sava punkta izvirzīja mājiniekus vadībā. Ņujorkas "Rangers" panāca izlīdzinājumu, Džimijam Vīzijam esot izveicīgākajam vārtu priekšā, taču savu vārdu vēlreiz teica Ovečkins – metiens no ofisa, un rezultāts kļuva 3:2.

Tomēr arī viesiem izdevās gūt savus otros vārtus vairākumā, metienu no zilās līnijas pielabojot Krisam Kreideram. No distances meta Nīls Pjonks, kurš tika pie trešās rezultatīvās piespēles mačā. Savukārt Ovečkinam trīs minūtes pirms beigām bija iespēja gūt trešos vārtus, bet ripa atdūrās pret pārliktni. Uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā, un veiksmīgāki bija čempioni. Ar Jevgeņija Kuzņecova metienu Lundkvists tika galā, bet Meta Niskanena atkārtotais mēģinājums bija netverams – Vašingtonas "Capitals" uzvara ar 4:3.

Džonijam Gudro gūstot 100. vārtus karjerā, Kalgari "Flames" ar 5:2 pieveica Bostonas "Bruins". Ar diviem rezultatīviem metieniem panākumu kaldināja Mihaels Frolīks, bet 24 metienus atvairīja Maiks Smits.

Četras uzvaras sešās spēlēs izcīnījusi arī Monreālas "Canadiens" – 3:2 pret Sentluisas "Blues". Gūstot ceturtos vārtus sezonā, panākumu atnesa Brendans Galagers, kurš izcēlās tikai 11 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Pirmo reizi kopš 2017. gada janvāra ar diviem vārtiem vienā spēlē izcēlās Raiens Keslers, un centra uzbrucējs palīdzēja Anaheimas "Ducks" ar 4:1 pieveikt Ņujorkas "Islanders".

NHL regulārā sezona, 18. oktobris

SpēleRez.
Canadiens – Blues3:2
Capitals – Rangers4:3 P
Flames – Bruins5:2
Ducks – Islanders4:1

Aizsargs Uvis Balinskis. Foto: AFP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Balinskim un arī Vankūverai spēles savā laukumā

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
137

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.