Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bez līguma esošo spēlētāju skaits sarūk: Besers, Karlo un Koneknijs paraksta jaunas vienošanās

Bez līguma esošo spēlētāju skaits sarūk: Besers, Karlo un Koneknijs paraksta jaunas vienošanās
Broks Besers. Foto: Reuters/Scanpix

Sākoties Nacionālās hokeja līgas klubu treniņnometnēm, bez līgumiem bija vairāki ievērojami ierobežoti brīvie aģenti, taču viņu skaits ar katru dienu sarūk. Jaunus līgumus parakstījuši uzbrucēji Broks Besers un Treviss Koneknijs, kā arī aizsargs Brendons Karlo.

22 gadus vecais Broks Besers un Vankūveras "Canucks" vienojās par trīs gadu līgumu, kas paredz, ka uzbrucējs sezonā saņems 5,875 miljonus dolāru. Kā norādīja vienības ģenerālmenedžeris Džims Benings, tika izskatīta iespēja parakstīt ilgtermiņa līgumu, bet tagad Beseram būs iespēja pierādīt, ka viņš pieder labākajiem vārtu guvējiem līgā.

Pagājušajā sezonā Besers piedalījās 69 mačos, un ar 26 vārtiem viņš bija "Canucks" labākais snaiperis. Tāpat malējais uzbrucējs izdarīja 30 rezultatīvas piespēles. 2018. gadā viņš tika nominēts Kaldera balvai, kas tiek pasniegta labākajam debitantam, un viņš kļuva par savas pirmās Zvaigžņu spēles MVP.

22 gadus vecais Brendons Karlo un Bostonas "Bruins" noslēdza divu gadu līgumu. Pirmajā sezonā viņš pelnīs 2,2 miljonus, bet otrajā gadā saņems 3,5 miljonus. Pērn Karlo devās laukumā 72 spēlēs, gūstot divus vārtus un sakrājot desmit punktus. Viņš vidēji spēlē uz ledus pavadīja 20:55 minūtes un sezonu pabeidza ar +22 lietderību. "Bruins" sasniedza Stenlija kausa finālu, bet Karlo izcēlās ar diviem vārtiem un divām piespēlēm 24 mačos.

22 gadus vecais Treviss Koneknijs un Filadelfijas "Flyers" parakstīja ilgtermiņa vienošanos – seši gadi un 33 miljoni jeb 5,5 sezonā. Pagājušajā sezonā viņš piedalījās visās 82 spēlēs, gūstot 24 vārtus un pievienojot 25 piespēles. Kopumā karjeras laikā Koneknijs aizvadījis 233 spēles, sakrājot 124 punktus.

Joprojām bez līgumiem ir tādi ierobežoti brīvie aģenti kā Miko Rantanens (Kolorado "Avalanche"), Breidens Points (Tampabejas "Lightning"), Patriks Laine, Kails Konors (abi – Vinipegas "Jets") un Metjū Tkačaks (Kalgari "Flames"). Pagājušajā sezonā rezultatīvākais no viņiem bija Points, kurš savāca 92 punktus, bet par pieciem mazāk bija Rantanenam.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/rfa-brock-boeser...
https://www.tsn.ca/boston-bruins-re...
https://www.tsn.ca/philadelphia-fly...


Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
4

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
16

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.