Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Atlikušās lielās zivis NHL brīvo aģentu dīķī: Kadri, Klinberjs un citi

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Atlikušās lielās zivis NHL brīvo aģentu dīķī: Kadri, Klinberjs un citi
Nazems Kadri. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) brīvo aģentu tirgus ir atvērts jau kopš trešdienas. Kopš šī brīža ir parakstīti jau vairāki ienesīgi līgumu ar labi zināmiem vārdiem hokeja pasaulē. Lielās zivis brīvo aģentu dīķī gan paliek arvien mazāk un spēlētāju nebūt vairs nav daudz.

Nazems Kadri

• 31 gadu vecais centra uzbrucējs aizvadītajā sezonā ne vien kļuva par NHL čempionu, bet arī uzrādīja individuāli labāko statistiku savā karjerā. 71 spēlē viņš guva 28 vārtus un atdeva 59 rezultatīvas piespēles (87 punkti). Viņš bija 19. rezultatīvākais spēlētājs visā līgā.

• Kadri NHL pievienojās 2009. gadā, kad ar kopējo septīto izvēli viņu draftēja Toronto ''Maple Leafs''. Klubā viņš pavadīja deviņas pilnas sezonas. ''Avalanche'' ir viņa otrā komanda. Pieredzes šim hokejistam netrūkst.

• Viņš gan ar lēmuma pieņemšanu, pagaidām, vēl nesteidzas. Jau brīdī, kad atvērās brīvo aģentu tirgus viņš lika noprast, ka būs pacietīgs un ieklausīsies visās komandās, kas būs ieinteresētas. ''Avalanche'', visticamāk, nebūtu komanda, kas piedāvātu izdevīgāko līgumu hokejistam, taču klubs cer, ka Kadri varētu atgriezties un palīdzēt aizstāvēt Stenlija kausa turētāju.

Jons Klinberjs

• Klinberjs ir gandrīz 30 gadus vecs aizsargs, kurš visās astoņās NHL pavadītajās sezonās ir pārstāvējis Dalasas ''Stars''. 552 regulārās sezonas spēlēs viņš ir iekrājis 71+303 (374 punkti).

• Aizvadīto sezonu hokejists noslēdza ar sešiem vārtu guvumiem un 41 rezultatīvu piespēli (47 punkti) 74 mačos. 2017./2018. gada sezona viņam bija pati produktīvākā - 8+59 (67 punkti).

• Klinberja nākotne, pagaidām, ir samērā neskaidra. Aizsargā ieinteresēta bija Karolīnas ''Hurricanes'', taču pēc Brenta Bērnsa iegūšanas šī interese praktiski pazuda. Arī Dalasa parakstīja līgumu ar aizsargu Kolinu Milleru, tāpēc Jons varētu nonākt praktiski jebkurā komanda, kas ir gatava maksāt.

Evans Rodrigess

• 28 gadus vecais centrs Rodrigess aizvadīto sezonu pavadīja kopā ar Teodoru Bļugeru Pitsburgas ''Penguins'' rindās. Tā viņam bija līdz šim produktīvākā karjerā. 82 mačos viņš guva 19 vārtus un atdeva 24 rezultatīvas piespēles (43 punkti).

• Rodrigess NHL ir pavadījis septiņas sezonas. Karjeras ievadā viņam sanāca uzspēlēt kopā arī ar latviešu uzbrucēju Zemgus Girgensonu Bufalo ''Sabres'' rindās.

• Evanam Pitsburgā tika dotas iespējas brīdī, kad Sidnijs Krosbijs un Jevgeņijs Malkins nevarēja vienībai palīdzēt. Tas viņam ļāva progresēt un aizvadīt karjeras labāko gadu. Pagaidām, ieinteresēta ir bijusi vien Vankūveras ''Canucks'', taču arī šī vienība ar līguma parakstīšanu nesteidzas.

Nino Nīderraiters

• Nīderraiters ir 29 gadus vecs uzbrucējs no Šveices, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Karolīnas ''Hurricanes''. 75 mačos viņš iekrāja 44 punktus (24+20). Tā bija viņa labākā sezona kopš 2016. gada. Toreiz viņš 82 mačos guva 25 vārtus un atdeva 32 rezultatīvas piespēles (57 punkti), kas ir viņa karjeras rekords.

• Nino NHL ir aizvadījis 732 spēles, pārstāvot trīs dažādas komandas. Viņš pievienojās līgai 2010. gadā, kad ar augsto piekto izvēli viņu draftēja Ņujorkas ''Islanders''. Nepilni seši gadi tika pavadīti arī Minesotas ''Wild'' rindās.

• Hokejists, pagaidām, nesteidzas ar lēmuma pieņemšanu. Atgriešanās Karolīna ir diezgan neskaidra, ņemot vērā Bērnsa ierašanos un finanšu problēmas. Nīderraiters varētu iegūt jaunas mājas, taču, pagaidām, nekādas skaidrības vēl nav.

Fils Kesels

• 34 gadus vecais Kesels nu pat aizvadīja savu 16. sezonu NHL. Tajā viņš pārstāvēja Arizonas ''Coyotes''. 82 spēlēs viņš guva astoņus vārtus un atdeva 44 rezultatīvas piespēles (52 punkti). Lai gan Fils nav no svaigākajiem hokejistiem, viņš joprojām ir spējīgs demonstrēt solīdu hokeju, kā arī palīdzēt vienībai ar savu pieredzi.

• Kesels pievienojās NHL 2006. gadā, kad ar kopējo piekto izvēli viņu draftēja Bostonas ''Bruins''. Hokejists paguva pārstāvēt arī Toronto ''Maple Leafs'' un Pitsburgas ''Penguins'' savas karjeras augstākajā punktā.

• Fils NHL ietvaros devies laukumā 1204 pamatturnīra mačos, iekrājot 399+557 (956 punkti). Produktīvāko sezonu viņš aizvadīja 2017. gadā, kad pārstāvēja pingvīnus. 82 mačos viņš guva 34 vārtus un atdeva 58 rezultatīvas piespēles (92 punkti).

• Desmit no savām sezonām NHL Kesels neizlaida nevienu maču. Hokejists ir licis komandām noprast, ka viņš ir gatavs saglabāt savu dzelzs vīra statusu arī nākamajā sezonā. Pagaidām, piedāvājumu viņam gan nav bijis. Ņemot vērā viņa stāvokli, vecumu un citas nianses, hokejists, visticamāk, parakstīs kādu mazāk ienesīgu līgumu uz vienu vai pāris sezonām.

Pols Stastnijs

• Lai gan Stastnijs ir 36 gadus vecs NHL veterāns, viņš joprojām ir līgā zināms centrs, kuru vairums ciena. Viņš ir pavadījis NHL pilnas 16 sezonas, kuru laikā paguvis pārstāvēt četras dažādas vienības.

• Pirmās astoņas sezonas viņš pavadīja Kolorado ''Avalanche'', pēcāk nonākot Sentluisas ''Blues''. Pēc tam hokejists īsu brīdi uzspēlēja arī Vinipegas ''Jets'', ātri vien nonākot Lasvegas ''Golden Knights''. Pēcāk viņš gan atgriezās Vinipēgā, kur aizvadīja pēdējās divas sezonas.

• Individuāli produktīvākā viņam bija 2009./2010. gada sezona, kad tika pārstāvēta ''Avalanche''. 81 spēlē viņš guva 20 vārtus un asistēja 59 komandas biedru precīzos raidījumus (79 punkti).

• Aizvadītajā sezonā Stastnijs devās laukumā 71 spēlē. Tajā viņš izcēlās ar 21 precīzu raidījumu un 24 rezultatīvām piespēlēm (45 punkti). NHL ietvaros viņš ir aizvadījis 1072 pamatturnīra spēles, kurās iekrājis 284+516 (tieši 800 punkti).

• Stastnija stāsts ir samēra līdzīgs Keselam un viņa nākotnei. Arī Pols, visticamāk, pievienosies kādai komandai uz ne pārāk ilgu laiku, iegūstot ne pārāk lielu atalgojumu.

Citi brīvie aģenti

• Brīvo un ierobežoto aģentu starpā ir arī citi labi zināmi vārdi. Piemēram, bez līguma joprojām ir Patriks Laine, Metjū Tkačuks, Patrīss Beržerons, kā arī citi.

Visu NHL spēļu un dažādu citu sporta veidu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.spotrac.com/nhl/free-ag...
https://www.sportingnews.com/ca/nhl...

     [+] [-]

, 2022-07-18 07:37, pirms 2 gadiem
Tas nebūs raksts par NHL, ja netiks Klinberjs virsrakstā pieminēts!

     [+] [-]

, 2022-07-18 12:13, pirms 2 gadiem
Sportacentrs, maitas sākuši dzēst komentārus, kuros tiek apšaubīts raksta autora viedoklis. Bet tajā pašā laikā atstāj diezgan rasistiskus un aizvainojošus komentārus. Kur konsekvence?