Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kings" pagarina līgumu ar Kingu, KHL vienojas ar NHL

Andrejs Siliņš

"Kings" pagarina līgumu ar Kingu, KHL vienojas ar NHL
Dvaits Kings
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Losandželosas "Kings" vadība noslēgusi jaunu līgumu ar centra uzbrucēju Dvaitu Kingu, kurš bija viena no spožākajām zvaigznēm cīņā par Stenlija kausu aizvadītajā sezonā.

23 gadus vecais Kings, kurš līgā aizvadīja tikai pirmo pilno sezonu, 20 izslēgšanas spēļu mačos guva piecus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, sekmējot Stenlija kausa izcīnīšanu. Pagājušajā sezonā Kingu izsauca uz "Kings" tikai februārī, un līdz regulārā turnīra beigām centrs paspēja aizvadīt 27 mačus (5+9).

Līdz ar to ikvienam spēlētajam, kurš bija komandā pagājušajā sezonā, ir līgums arī vismaz uz nākamo.

Tikmēr Vašingtonas "Capitals" kluba vadība ar ienesīgu līgumu atalgojusi 26 gadus veco aizsargu Maiku Grīnu, lai gan iepiekšējās divās sezonās hokejists savainojumu dēļ spēlējis maz. 2004. gada vasarā pirmajā kārtā draftētais Grīns iepriekš pelnīja piecus miljonus dolāru sezonā, bet jaunais līgums paredz, ka nākamajās trīs sezonās pagājušajā sezonā septiņus punktus (3+4) guvušā hokejista kontā ieripos 18,25 miljoni.

Vinipegas "Jets" ;cehu vārtsargs Ondrejs Pavelecs vairāk nekā pusotru gadu nedrīkstēs vadīt automobili - par maijā dzērumā izraisīto avāriju Čehijas tiesa piešķīrusi spēlētājam sešu mēnešu nosacītu cietumsodu un uz 20 mēnešiem atņēma autovadītāja apliecību. Tiesa, sezonas laikā Pavelecam, kurš jūnijā noslēdza jaunu līgumu uz piecām sezonām, nebūs liegts pārvietoties ar auto, jo sods ir spēkā tikai Čehijas teritorijā.

Tikmēr NHL panākusi vienošanos ar Kontinentālo Hokeja līgu (KHL), kas paredz abu līgu sadarbību spēlētāju pārejās no viena turnīra uz otru. Līgums noslēgts uz nākamo sezonu. Aizvadīto sezonu laikā gan starp abām līgām neesot bijuši konflikti, apgalvojis KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Interesanti, ka līgums paredz arī visu līgumu detaļu apmaiņu starp NHL un KHL, tāpat viena organizācija otrai nodos sarakstus ar brīvajiem aģentiem.

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-07-18 10:35, pirms 12 gadiem
Kingi bez kinga nav kingi

  +4 [+] [-]

, 2012-07-18 10:59, pirms 12 gadiem
Novēlu ,lai arī nākošās sezonās Kings Kingiem būt "Kings!"

  +4 [+] [-]

, 2012-07-18 11:07, pirms 12 gadiem
Laikam sen neredzēta situācija, kad komanda saglabā to pašu sastāvu arī uz nākošo sezonu, tā teikt - uzvarētāji sastāvu nemaina.

Par tiem astronomiskajiem līgumiem un summām - vajag kādu stopkrānu noraut, jo negribu redzēt laukumā spēlētājus, kas tur atrodas tikai tāpēc, ka viņam ir kaut kā jāatstrādā savs līgums, un daudz labu spēlētāju nemaz netiek pie iespējas sevi pierādīt, jo priekšā slinks vai neveiksmīgs ''stārs'', kuram vieta sastāvā nopirkta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja