Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Sabres" īpašnieks asi kritizē plašo darbinieku atlaišanu pandēmijas laikā

Rolands Eliņš

Bijušais "Sabres" īpašnieks asi kritizē plašo darbinieku atlaišanu pandēmijas laikā
Terijs Pegula. Foto: AP/Scanpix

Lerijs Kvins, kurš pirms deviņiem gadiem pārdeva savas īpašuma daļas NHL klubā Bufalo „Sabres” un visus šos gadus bija atsacījies publiski izteikt viedokli par komandā notiekošo, asi kritizējis kluba pašreizējo īpašnieku veiktās plašās darbinieku atlaišanas.

Šonedēļ „Pegula Sports and Entertainment” uzņēmums, kuram pieder NHL klubs Bufalo „Sabres” un NFL klubs Bufalo „Bills”, paziņoja par plašu štatu samazināšanu koronavīrusa pandēmijas dēļ. Atlaists tika 21 darbinieks, kamēr 104 tika nosūtīti dīkstāvē bez algas saņemšanas. Starp atlaistajiem bija arī ilggadēji „Sabres” darbinieki un nodaļu vadītāji.

Zemgus Girgensona pāstāvētā Bufalo „Sabres” regulārajā sezonā bija palikušas tikai 13 spēles un iekļūšana izslēgšanas spēlēs bija vairs tikai teorētiski iespējama. Tikai atlaista arī puse hokeja akadēmijas darbinieku. „The Athletic” vēsta, ka kluba īpašnieki Kima un Terijs Peguli jau pirms pandēmijas sākuma izskatījuši iespējas par izmaksu samazināšanu ar darbinieku atlaišanu, taču ārkārtas stāvokļa dēļ atlaišanas procesi sākti agrāk.
„Pegula Sports and Entertainment” paziņojumā bija minēts, ka šāds solis nepieciešams no finansiālā skatu punkta, taču ne Bufalo medijiem, ne līdzjutējiem nepalika aizmirsts fakts, ka Pegulas ģimenes bagātība tiek lēsta vairākos miljardos dolāru.

Par darbinieku atlaišanu savu neapmierinātību pauda arī viens no iepriekšējiem kluba īpašniekiem Lerijs Kvins, kurš, kā vēsta „The Athletic”, kopš darījuma brīža izvairījies no jebkādu publisku komentāru veikšanas par „Sabres” darbību. Taču plašās atlaišanas likušas viņam šo tendenci lauzt.

„Jūs jau esat pamanījuši, ka es speciāli neesmu teicis nevienu vārdu par „Sabres” kopš komandas pārdošanas,” sacīja Kvins. „Taču šobrīd notikušais – es to vienkārši nesaprotu. Tas vienkārši ir nepareizi. Veids, kādā viņi izturas pret saviem darbiniekiem, ieskaitot biļešu nodaļas vadītāju Džonu Sinklēru, kurš strādāja komandā kopš 1988. gada, ir nepareizs. Nevar paņemt cilvēku, kurš klubā bijis vairāk nekā 30 gadus, pateikt uz redzēšanos un pandēmijas laikā atstāt ar divu nedēļu ilgu veselības apdrošināšanu. Es vienkārši nesaprotu, kā var šādi rīkoties. Kaut kas klubā ir pilnīgi šķērsām. Nezinu, kas tieši. Zinu, ka biznesā reizēm jāpieņem smagi lēmumi, saprotu, ka reizēm ekonomika stāv pāri citām lietām, taču nevar tā izturēties pret cilvēkiem, kas tik ilgi strādājuši tavā labā.”

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1755389/202...