Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Monreālai papildlaikā otrā uzvara pār Otavu, "Predators" grauj Čikāgu

Rolands Eliņš

Monreālai papildlaikā otrā uzvara pār Otavu, "Predators" grauj Čikāgu
Alekss Galčenuks raida uzvaras ripu Otavas vārtos
Foto: AFP/Scanpix

NHL izslēgšanas spēļu otrajā mačā Monreālas „Canadiens” ar 3:2 papildlaikā pārspēja Otavas „Senators” un izvirzījās vadībā sērijā ar 2:0. Uzvaras vārtus guva Alekss Galčenuks, savukārt „Capitals” panākusi izlīdzinājumu sērijā pret „Islanders”.

„Canadiens” pirmajā mačā uzvarēja ar 4:3, taču šonakt pirmajā periodā piedzīvoja ļoti aktīvus Otavas uzbrukumus. Monreālas vārtsargs Kerijs Praiss izturēja līdz 19. minūtei, kad nespēja tvert Klārka Makartura ātrajā uzbrukumā izdarītu metienu. Otrajā periodā gan bija vērojams pavisam cits scenārijs, jo nu daudz darba bija Otavas vārtsargam Endrjū Hemondam.

Tieši Makartura noraidījuma laikā Makss Pačioretī, kurš atgriezās pēc triju spēļu izlaišanas, panāca neizšķirtu, savukārt 37. minūtē ripa pēc rikošeta pret laukuma apmali atleca tieši pa sitienam pirmās spēles kontroversijas autoram P.K. Subanam, kurš bija palicis pilnīgi viens uzbrukuma zonas labajā malā. Subans daudz neko nedomāja un ar ļoti spēcīgu metienu raidīja ripu vārtos pēc atsitiena no vārtu pārliktņa. Tikmēr „Senators” otrajā periodā izdarīja tik trīs metienus.

Trešā perioda otrajā pusē pēc Praisa ne pārāk uzmanīga izgājiena no vārtiem mazākumā ripa veiksmīgi nokļuva pie Patrika Vīrhoha, kurš paspēja izdarīt metienu pirms Praiss bija iekārtojies vārtos un panāca 2:2, kas noveda pie papildlaika. Tajā liktenīgu kļūdu pieļāva Otavas aizsargs Eriks Graiba, izdarot paviršu piespēli izejā no zonas. Hemonds spēja atvairīt pirmo metienu, taču Alekss Galčenuks bija īstajā vietā un īstajā laikā, lai izrautu Monreālas otro uzvaru (3:2). Jāpiemin, ka Subana traumētais Otavas uzbrucējs Marks Stouns tomēr spēja piedalīties mačā un ar rezultatīvām piespēlēm palīdzēja abos komandas vārtu guvumos, bet 59. minūtē lielisku iespēju neizmantoja Makarturs, kad viņa metienu no vārtu priekšā atvairīja Praiss.

Neizšķirts tikmēr panākts Vašingtonā, kur vietējā „Capitals” otrā perioda vidū nokļuva iedzinējos 1:3 pret „Islanders”, taču Aleksandra Ovečkina vārti palīdzēja pietuvoties līdz minimumam. Trešā perioda sākumā savu trešo punktu spēlē guva Niklass Bekstrēms, iemetot vārtus vairākumā un panākot 3:3, bet pāris minūtes vēlāk Džeisons Čimera trieca vārtos atlēkušo ripu un guva uzvaras vārtus.

„Capitals” vārtos šonakt stājās Breidena Holtbija slimības dēļ no AHL izsauktais Filips Grūbauers, kuram šī bija debija NHL „play-off”. Viņš kļuva par pirmo Vācijā dzimušo vārtsargu, kurš iekļauts izslēgšanas spēļu sākumsastāvā, un ar savu uzdevumu tika galā veiksmīgi, atvairot 18 metienus no 21 un gūstot uzvaru. Fakts gan, ka „Islanders” vārtsargam Jaroslavam Halākam bija krietni vairāk darba un nācās pieredzēt 35 metienus uz saviem vārtiem.

Nešvilas "Predators" pirmajā spēlē pamanījās izlaist triju vārtu pārsvaru un arī šonakt pieļāva, ka "Blackhawks" atspēlējas gan no 0:1, gan no 1:2, tiesa, čikāgieša Patrika Keina otro vārtu guvums bija visai strīdīgs, jo tobrīd Čikāgai laukumā bija seši laukuma spēlētāji. Šo "netaisnību" "Predators" gan laboja paši, otrā perioda otrajā pusē panākot 3:3, bet trešajā periodā guva vēl trīs bezatbildes vārtus un svinēja graujošo uzvaru 6:2. Sērijā panākts neizšķirts, bet trīs punktus (2+1) guva Kreigs Smits. Nepatīkamas ziņas Nešvilai gan ir Šī Vēbera savainojums, kura dēļ komandas kapteinis spēli pabeidza jau otrajā periodā.

Galčenuks izrauj Monreālas uzvaru un 2:0 sērijā

NHL izslēgšanas spēles, 1. kārta

KomandasRez.Sērijā
Canadiens-Senators3:2 P2:0
Capitals-Islanders4:31:1
Predators-Blackhawks6:21:1
Canucks-Flames4:11:1

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2015-04-18 07:04, pirms 9 gadiem
IR!Ronaldam pirmie vārti!!!

  +2 [+] [-]

, 2015-04-18 09:37, pirms 9 gadiem
panākot 3:3, bet trešajā periodā guva vēl trīs bezatbildes vārtus un svinēja graujošo uzvaru 6:2.

No 3:3 panakt 6:2 ir jamak
Svinam?

     [+] [-]

, 2015-04-18 10:20, pirms 9 gadiem
Kenina vartiRonalds Kenins Score His First NHL Play Off Goal!!: https://youtu.be/SNPmHQcT2Fo

     [+] [-]

, 2015-04-18 11:04, pirms 9 gadiem
Besī, ka četras kanādas komandas tiekas divos pāros.

     [+] [-]

, 2015-04-18 12:20, pirms 9 gadiem
Čikāgai šajā spēlē viss sanāca, ja nu vienīgi aizsardzības nebija un Kroufords tā īsti arī nebija.