Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Gudļevskis atzīts par aprīļa labāko ECHL bijušo spēlētāju

Gudļevskis atzīts par aprīļa labāko ECHL bijušo spēlētāju
Kristers Gudļevskis
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis saņēmis "The MeiGray Group" balvu kā mēneša labākais ECHL bijušais spēlētājs.

21 gadu vecais Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis ir pirmais hokejists, kurš vienas sezonas laikā spēlējis ECHL, Amerikas Hokeja līgā (AHL), Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) un ziemas olimpiskajās spēlēs. Pie šī panākuma Gudļevskis tika, pateicoties nesenajai debijai NHL kluba Tampabejas "Lightning" rindās. 11.aprīļa mačā pret Kolumbusas "Blue Jackets" Gudļevskis atvairīja 36 metienus, palīdzēja "Lightning" uzvarēt ar 3:2 un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

AHL komandā Sirakjūzas "Crunch" Gudļevskis ir aizvadījis 34 spēles, izcīnot 18 uzvaras. Latvijas vārtsarga rēķinā piecas sausās spēles, 2,68 ielaisti vārti vidēji mačā un 90,1% atvairīto metienu.

ECHL Gudļevskis paguva aizvadīt 11 mačus sezonas sākumā, ielaižot vidēji 1,83 ripas un neitralizējot 92,5% pretinieku metienu. Latvijas hokejista kontā arī divas sausās spēles un septiņas uzvaras.

Soču ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrā Gudļevskis piedalījās divās spēlēs. Vienā no tām jaunais vārtsargs atvairīja 55 Kanādas valstsvienības hokejistu metienus, Latvijai sīkstā cīņā piekāpjoties ar 1:2.

Gudļevskis par savu sniegumu saņēmis "The MeiGray Group" balvu kā aprīļa labākais ECHL bijušais spēlētājs. Šogad pie šī apbalvojuma tikuši arī tādi NHL vārtsargi kā Antons Hudobins, Džonatans Kviks un Jaroslavs Halāks.

Tikmēr "Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers pirms rīt naktī gaidāmās spēles atklājis, ka Bišops nemaz tik drīz nav gaidāms atpakaļ ierindā. "Es nedomāju, ka Bišopu redzēsim laukumā tuvākajā laikā. Es gan nezinu, kas īsti ir "tuvākajā laikā"," sacīja Kūpers. "Šai sērijai būs kādu laiku jāturpinās bez viņa," piebilda "Lightning" galvenais treneris.

Pirmajā "Lightning" cīņā ar Monreālas "Canadiens" vārtus sargāja Anderss Lindbeks. Zviedrs atvairīja 39 metienus, tomēr nespēja izglābt "Lightning" no zaudējuma (4:5).

Izmantotie resursi:
The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
NHL.com - The National Hockey League


, 2014-04-18 00:25, pirms 10 gadiem
Pelnīti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-18 00:41, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Loba tev bilde
Kāda vaina?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-18 00:51, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Kur tys jau laiks, kod Guddy spieloja ECHL
Patiesībā, tas nebija tik sen, vel nesen HK Rīga pat uz soliņa sēdēja, Kristers ir progresējis neticamā ātrumā. Jācer, ka tā turpinās-sezona nav vēl galā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-18 01:03, pirms 10 gadiem
Pirms šonakt gaidāmās spēles atklājis

šonakt vai rīt nakt tomēr ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-18 06:58, pirms 10 gadiem
Novelu Kristeram tuvaka vai talaka nakotne nopelnit NHL menesa labaka speletaja balvu lai veicas
, 2014-04-18 08:57, pirms 10 gadiem
5 ielaisti vārti zviedram... varbūt jau nākamā spēlē būt Kristeram vārtos?
, 2014-04-18 10:03, pirms 10 gadiem
Nesaprotu, ko tie latgaļi mēģina panākt ar to komentēšanu savā valodā... Vēl tas, ka lielākā daļa no viņu tekstiem, katrs vārds citam rakstās savādāk, liek noprast, ka Troļļi vien ir...
, 2014-04-18 10:05, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: 5 ielaisti vārti zviedram... varbūt jau nākamā spēlē būt Kristeram vārtos?
Būtu jau skaisti,bet tikai pie nosacījuma,ka Kristers tam visam tiešām ir gatavs.Kau kā tas viss atgādina skaistu pasaku,ceru ar laimīgām beigām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-18 11:29, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: 5 ielaisti vārti zviedram... varbūt jau nākamā spēlē būt Kristeram vārtos?
Stenlija kausa laikā vārtsargus kā cimdus nemaina. Ja Lindbeks sāks laist daudz un viegli tveramas ripas, tad gan... Bet būsim godīgi - Lindbeks ir klasi labāks par Gudļevski.
, 2014-04-18 18:05, pirms 10 gadiem
janioss rakstīja: Nesaprotu, ko tie latgaļi mēģina panākt ar to komentēšanu savā valodā... Vēl tas, ka lielākā daļa no viņu tekstiem, katrs vārds citam rakstās savādāk, liek noprast, ka Troļļi vien ir...
Lai tādi kā Tu dēvētu latgaļu dialektu par latgaļu valodu.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
6

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.
Ēriks Kārlsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Latvijas pretiniecei Zviedrijai palīdzēs arī NHL dārgākais aizsargs un topošais brīvais aģents

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sams Hallams oficiāli paziņojis pirmos trīs Nacionālās hokeja līgas spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību pasaules čempionātā Čehijā.