Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcera "Senators" plāno nedēļas laikā aizmainīt lielāko zvaigzni Dušeinu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balcera "Senators" plāno nedēļas laikā aizmainīt lielāko zvaigzni Dušeinu
Mets Dušeins. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Otavas "Senators", kura rindās spēlē Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers, plāno tuvākajās dienās aizmainīt savu lielāko zvaigzni – centru Metu Dušeinu.

28 gadus vecais Mets Dušeins šajā sezonā laukumā devies 49 spēlēs, gūstot 27 vārtus un sakrājot 56 punktus, kas dod otro vietu Otavas "Senators" komandā, bet līgas kopvērtējumā centra uzbrucējs atrodams ceturtajā desmitā. Dušeinam šī ir otrā sezona Kanādas galvaspilsētā – pērn maiņas darījuma rezultātā viņš tika iegūts no Kolorado "Avalanche".

Pašlaik Dušeinam ir spēkā piecu gadu un 30 miljonu līgums, bet vasarā viņš kļūs par brīvo aģentu un varēs uzklausīt citu komandu piedāvājumus. Sarunas ar "Senators" par līguma pagarināšanu nav bijušas veiksmīgas, tādējādi klubs pieņēmis lēmumu aizmainīt savu labāko centra uzbrucēju, lai vasarā viņu nezaudētu bez atlīdzības.

Protams, Dušeina kalibra spēlētājs piesaistījis vairāku komandu interesi, jo tikai retajā vienībā viņš nespēlētu pirmajās divās maiņās. Starp uzbrucēja pakalpojumu tīkotājām ir arī Kolumbusas "Blue Jackets", kas pati vasarā bez atlīdzības var zaudēt Artēmiju Panarinu un Sergeju Bobrovski, un Nešvilas "Predators", kas pēc zaudējuma 2017. gada Stenlija kausa finālā šoreiz vēlas izcīnīt trofeju.

Pagaidām nav zināms, ko "Senators" plāno darīt ar savu rezultatīvāko spēlētāju – labās malas uzbrucēju Marku Stonu. Viņš aizvadījis 58 spēles, gūstot 27 vārtus un sakrājot 59 punktus. Arī Stonam vasarā beigsies līgums (pērn tika noslēgta vienošanās uz vienu sezonu par 7,35 miljoniem). Visticamāk, ja tuvākajās dienās neizdosies vienoties par sadarbības pagarināšanu, arī Stons tiks piedāvāts citām komandām.

Lielākoties uzmanība tiek pievērsta tieši šiem uzbrucējiem, bet vasarā līgums beigsies arī Raienam Dzingelam, kurš 56 spēlēs ticis pie 43 punktiem. Tādējādi "Senators" riskē uzreiz palikt bez saviem trim labākajiem uzbrucējiem.

NHL komandas maiņas darījumus drīkst veikt vēl nedēļu, līdz 25. februārim.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/barring-last-min...

  +3 [+] [-]

, 2019-02-18 09:08, pirms 5 gadiem
Iespēlēs Rūdi pirmajās maiņās un būs ok.

     [+] [-]

, 2019-02-18 09:55, pirms 5 gadiem
skaisti!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-18 11:36, pirms 5 gadiem
Gudri GM un saimnieki vienmēr tā ir darījuši
Šosezon tāpat nav ko ķert

     [+] [-]

, 2019-02-18 12:51, pirms 5 gadiem
batista rakstīja: Iespēlēs Rūdi pirmajās maiņās un būs ok.
Nu viņam visas kārtis liekās vnk perfekti. Līdz sezonas beigām vēl daudz spēļu un iespēlēsies, lai nākošgad paliktu sastāvā. Smagi ir tas, ka viņam jāsitās par otro maiņu.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-18 12:52, pirms 5 gadiem
Viņiem tagad ir Balcers!
Dušeini var doties prom!

  -3 [+] [-]

, 2019-02-18 14:13, pirms 5 gadiem
Žēl ka pacanam ir jāpūst tajā disfunkcionālā frančīzē ko, sauca par Senators. Es būtu pricīgs ja, Pitsburga viņu iemainītu pret Bļugeru #Let'sGoPens

  +1 [+] [-]

, 2019-02-18 16:05, pirms 5 gadiem
Emka953 rakstīja: Žēl ka pacanam ir jāpūst tajā disfunkcionālā frančīzē ko, sauca par Senators. Es būtu pricīgs ja, Pitsburga viņu iemainītu pret Bļugeru #Let'sGoPens
Kāpēc lai Pitsburga jelkad iemainītu Bļugeru pret Balceru?