Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Girgensonam piespēle pēdējā minūtē, "Sabres" izrauj uzvaru Bostonā

Girgensonam piespēle pēdējā minūtē, "Sabres" izrauj uzvaru Bostonā
Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix

Trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs izcīnījis Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 4:2 pieveica Bostonas "Bruins". Uzvaras vārtus 57. minūtē guva Džefs Skiners, bet pārsvaru dubultoja Džeks Aikels, un viņam rezultatīvi piespēlēja Zemgus Girgensons.

Zemgus Girgensons spēlēja ceturtajā maiņā kopā ar Evanu Rodrigesu un Juhanu Lāšonu. Viņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 58 sekundes (2:58 mazākumā), izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, kā arī piespēlēja Bufalo "Sabres" ceturtajos vārtos, maču pabeidzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Piespēle bija Girgensona astotais punkts sezonā – 31 spēlē 3+5.

Pirmajā trešdaļā nevienai no komandām neizdevās atklāt spēles rezultātu, lai gan abām bija visnotaļ labas iespējas. Laukuma saimniekus pēc "Sabres" kapteiņa Džeka Aikela metiena glāba vārtu stabs, savukārt Bostonas "Bruins" uzbrucējam Raienam Donato nebija pa spēkam realizēt soda metienu.

Bufalo vadības grožus ieguva 24. minūtē, kad lieliski nospēlēja Aikels, apmānot visu pretinieku aizsardzību – viņš slidoja ap vārtiem, atstājot ripu Džefam Skineram, kurš bez problēmām meta tuvajā stūrī un panāca 1:0. Tomēr "Sabres" vadībā atradās tieši divas minūtes. Ar metienu tuvajā stūrī savus pirmos vārtus sezonā iemeta Stīvens Kemfers – 1:1. Drīz pēc tam "Bruins" vēlreiz nogādāja ripu pretinieku vārtos, bet tas notika pēc tiesneša svilpes, līdz ar to pirms noslēdzošajām 20 minūtēm bija neizšķirts.

"Sabres" atgriezties vadībā ļāva kapteinis Aikels, kurš ieslidoja zonā un no labās malas trāpīja tuvajā devītniekā – 2:1. Lai gan Torijam Krugam izdevās noslēgt kombināciju ar netraucētu metienu tukšos vārtos un panākt izlīdzinājumu, pēdējais vārds tomēr piederēja viesiem. Uzvaras vārtus 3:31 minūti pirms beigām iemeta Skiners, izmantojot Aikela piespēli no aizvārtes – 3:2. Skineram tie bija 24. vārti sezonā.

Protams, "Bruins" metās atspēlēties, nomainot vārtsargu pret sesto spēlētāju, taču Bufalo to izmantoja, lai panāktu 4:2. Girgensons bloķēja metienu, ripa nonāca līdz Semam Reinhārtam, kurš tālāk atrada Aikelu, un komandas līderis no neitrālās zonas nekļūdījās. Tādējādi Aikels maču noslēdza ar 2+2, Skineram divi vārti, Reinhārtam trīs piespēles, bet Rasmusam Dalīnam divi punkti.


, 2018-12-17 08:49, pirms 5 gadiem
Sen jau laiks sc autoriem bija pāriet uz pareizo terminoloģiju! No novecojušā krievu "пас" uz anglisko "assist" jeb asistēja vārtu guvumam! Šoreiz ir tas gadījums, kad Girgensons nekādu piespēli nedeva, bet bloķējot pretinieku metienu assitēja vārtu guvuvam! Starp citu krievi arī ir oficāli atteikušies no sava vārda "пас" un vismaz krievu līgas statistikā tāds nefigurē, bet gan "aссистенты"!
, 2018-12-17 09:15, pirms 5 gadiem
Valodnieki tūliņ ieraudzīs Lāšonu.
, 2018-12-17 09:23, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Sen jau laiks sc autoriem bija pāriet uz pareizo terminoloģiju! No novecojušā krievu "пас" uz anglisko "assist" jeb asistēja vārtu guvumam! Šoreiz ir tas gadījums, kad Girgensons nekādu piespēli nedeva, bet bloķējot pretinieku metienu assitēja vārtu guvuvam! Starp citu krievi arī ir oficāli atteikušies no sava vārda "пас" un vismaz krievu līgas statistikā tāds nefigurē, bet gan "aссистенты"!
"Piespēle" no latv. valodas labskanības man patīk daudz vairāk par tiem "asistentiem"...
, 2018-12-17 09:33, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: "Piespēle" no latv. valodas labskanības man patīk daudz vairāk par tiem "asistentiem"...
Pat ja tā nav piespēle, kā šajā konkrētā gadījumā?
p.s. te jau viens ierunājās par Lāšoniem, tie gan labskanīgi skan latviešu valodā. īpaši kad latviešu valodā nav nekāds Girgenšons!!! Bet Girgensons!
, 2018-12-17 09:58, pirms 5 gadiem
Kāds, kas zin - ZG pēc sezonas būs ierobežoti brīvais vai neierobežoti?
, 2018-12-17 10:00, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Kāds, kas zin - ZG pēc sezonas būs ierobežoti brīvais vai neierobežoti?
RFA
, 2018-12-17 11:05, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Pat ja tā nav piespēle, kā šajā konkrētā gadījumā?
p.s. te jau viens ierunājās par Lāšoniem, tie gan labskanīgi skan latviešu valodā. īpaši kad latviešu valodā nav nekāds Girgenšons!!! Bet Girgensons!
Man neskan labskanīgi tie šoni, it īpaši, ja mums uzvārdu atveidošanas tradīcījās ir Andersoni, Karsloni, Petersoni. Turklāt piespēle var būt nejauša
, 2018-12-17 12:25, pirms 5 gadiem
Bufalo spēle sākās pusnaktī, bet raksts ievietots tik vēlu. Nožēlojami.
, 2018-12-17 12:34, pirms 5 gadiem
Priecē, ka pašaizliedzīga spēle noslēdzās ar rezultatīvitātes punktu un ka Zemgus bija laukumā brīdī, kad izšķīrās spēlēs liktenis.

Lai arī kopumā gribētu vairāk punktu Zemgum, jāsaka, ka pēdējās spēlēs ir vērtējamas pozitīvi, labs spēles laiks un komanda atkal uzvar, kas ir galvenais. Dažas spēlēs ārpus pieteikuma nav nekas traks, kamēr tās ir izskaidrojamas ar spēlētāju rotāciju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-12-17 15:11, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bufalo spēle sākās pusnaktī, bet raksts ievietots tik vēlu. Nožēlojami.
Nu cilvēki guļ pa nakti
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.