Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bufalo pēc lieliska sākuma sezonas pirmais zaudējums pamatlaikā

Bufalo pēc lieliska sākuma sezonas pirmais zaudējums pamatlaikā
Zemgus Girgensons spēlē pret Anaheimu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Bufalo „Sabres” izbraukumā ar 2:5 piekāpās Anaheimas „Ducks”. Zemgus Girgensons palika ar negatīvu lietderības koeficientu -1, un viņa komandai tas bija pirmais zaudējums pamatlaikā šosezon.

Zemgus Girgensons nospēlēja 9:48 minūtes, gandrīz trīs no tām mazākumā. Viņš spēles protokolā atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Vienreiz pret viņu tika pārkāpti noteikumi, taču „Sabres” vairākuma izspēle šodien nebija pašos uzdevumu augstumos, realizējot vienu no astoņiem vairākumiem.

„Ducks” kopumā nopelnīja 24 soda minūtes, taču tas neliedza izcīnīt piekto uzvaru septiņās spēlēs šosezon. Bufalo tikmēr nācās samierināties ar pirmo zaudējumu pamatlaikā jaunā galvenā trenera Ralfa Krīgera vadībā – līdz šim bija tikai uzvaras un viens zaudējums papildlaikā. Šodienas zaudējums neliedz Bufalo saglabāt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā.

„Sabres” komandai Anaheimā izdevās veiksmīgs spēles sākums. Džeiks Aikels astotajā minūtē ar lielisku solo gājienu atklāja rezultātu, bet vēlāk Viktors Ulofsons realizēja vairākumu. Zviedru rūkijs to paveica jau sesto reizi šosezon un astoto reizi savas NHL karjeras 13 spēlēs, un, kā vēsta līgas mājaslapa, viņš ir pirmais NHL vēsturē, kurš savus pirmos astoņus vārtus guvis tikai vairākumā.

Līdz pirmā perioda beigām „Ducks” paspēja vienus vārtus atspēlēt, bet otrajā periodā jau nosvēra svaru kausus savā pusē. Spēlējot asu, brīžiem atklāti rupju hokeju, Anaheima ar Rikarda Rakella vārtu guvumu otrā perioda pirmajā minūtē panāca neizšķirtu, pēc tam Raiens Geclafs pasniedza savai komandai vadību, bet 13 sekundes pirms perioda beigām Adams Henriks sekmīgi pabeidza ātro uzbrukumu divi pret divi. Henrikam tie bija otrie vārti šajā mačā.

Otrajā periodā „Sabres” netrūka iespēju vairākumā – perioda vidū ļoti asi no muguras tika nospēlēts pret Ulofsonu, bet nedaudz vēlāk jau pēc tiesneša svilpes Vladimiram Sobotkam uzbruka Niks Ričijs, sagrābjot Sobotku aiz galvas un nogāžot uz ledus. Blakus slidojošais „Sabres” vārtsargs Linuss Ūlmarks uzreiz metās pārmācīt Ričiju, taču Sobotkam nācās uz laiciņu atstāt maču. Savukārt līdz ar perioda beigu signālu noteikumi tika pārkāpti pret Girgensonu, kas izraisīja jaunus asumus.

Trešaā periodā lielākoties risinājās sīksta cīņa, kurā abām komandām uzbrukumā nekas īpaši neizdevās. Bufalo noņēma vārtsargu vairāk nekā trīs minūtes pirms beigām, taču uzreiz zaudēja vārtus – ar veiksmīgu metienu no savas zonas tukšajos vārtos trāpīja Jākobs Silfverberjs.

Girgensons un „Sabres” izbraukumu ASV Rietumkrastā turpinās jau rītdien ar spēli pret Losandželosas „Kings”.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Martēns Senluī. Foto: NHL

Stenlija kausa izcīņā neiekļuvusī "Canadiens" pagarina līgumu ar Senluī

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas "Canadiens" pēc regulārās sezonas noslēguma paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Martēnu Senluī. Jaunā vienošanās paredz sadarbību uz nākamajā trīs sezonām.
Vašingtonas "Capitals" hokejisti pēc izšķirošas uzvaras Filadelfijā. Foto: Matt Slocum/AP/Scanpix
14

"Capitals" izmanto Tortorellas pēdējo salmiņu, sarūgtina izglābušos Detroitu un tiek play-off

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa turnīra pēdējā vagonā šosezon ielēca Vašingtonas "Capitals", kura izbraukumā ar 2:1 pieveica Filadelfijas "Flyers", neklātienes sacīkstē tikai papildrādītāja dēļ noturoties priekšā Detroitas "Red Wings".