Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kings" un "Stars" mēģinās atgūties

Juris Miņins
Juris Miņins

"Kings" un "Stars" mēģinās atgūties
Kārlis Skrastiņš
Foto: Getty Images

Pēc neveiksmīgi aizvadītām pēdējām spēlēm Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā sezonā, atgriezties uz uzvaru takas mēģinās gan Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" vienība, kas tiksies ar Čikāgas "Blackhawks", gan Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas "Kings", kuriem paredzēta spēle ar Kolumbusas "Blue Jackets".

Dalasas "Stars" – Čikāgas "Blackhawks"

Dalasas "Stars" (2-1-3)
Aizvadītajā naktī piedzīvojuši savu šīssezonas pirmo zaudējumu pamatlaikā, pie tam "sauso" zaudējumu, dalasieši, noteikti, vēlēsies atspēlēties, taču, kā izskatās tas nebūs nemaz tik viegli, jo izskatās, ka teksasieši, pēc kopumā veiksmīgā sezonas sākuma, ir iekļuvuši "bedrē", ko apstiprina arī komandas galvenais treneris Marks Kraufords: "Ir spēles kad viss izdodas, ir spēles, kad neizdodas nekas. Aizvadītā cīņa pret Bostonu bija liekama otrajā kategorijā, es pat pašlaik nevaru nosaukt konkrētu iemeslu kāpēc mums tā sanāca. Iepriekš mēs bijā "uz viļņa", tagad – ieplakā. Skatīsimies ko vēl varētu uzlabot mūsu spēlē, lai nākotnē kaut kas tāds neatkārtotos."
Protams, jāpiebilst, ka šajās spēlēs "Stars" nekad nav bijuši savā optimālajā sastāvā, jo vispirms nespēlēja Jere Lehtinens, vēlāk, Maiks Modano (divās cīņās nespēlēja abi). Un, jāatzīst, lai arī abi šie hokejisti nav savos labākajos gados, vienalga var sniegt ievērojamu ieguldījumu komandas sasniegumos. Un kamēr komanda spēlē bez šiem spēlētājiem, aizvien lielāku lomu ieņem gan jau sevi apliecinājušie hokejisti (Breds Ričardss), gan jaunie talanti – Džeimijs Bens, Džeimss Nīls, bet aizsardzībā lielisku spēli demonstrē Niklass Grosmans, kura lietderības koeficients (+10) ir labākais visā NHL.

Čikāgas "Blackhawks" (5-1-1)
Aizvadītās sezonas četrās abu komandu spēlēs četras uzvaras izcīnīja tieši Čikāgas "Blackhawks", pie tam ar kopējo vārtu attiecību 20:8. Šogad čikāgieši savas ambīcijas nav mazinājuši, tieši otrādi, komanda ir kļuvusi vēl pieredzējušāka un tās līdzjutēji gaida tikai vienu – cīņu par Stenlija kausu. Līdz šim, šajā sezonā, "vanagiem" attaisnot uz sevi liktās cerības ir izdevies, jo pamatlaikā viņi ir zaudējuši vien vienās spēlē, pārējās no laukuma ejot ar vismaz vienu izcīnītu punktu, līdz ar to otrā vieta konferencē nav nekāds pārsteigums.
Zīmīgi, ka pašlaik vismaz viens punkts ik spēli ir pieciem hokejistiem, tai skaitā diviem aizsargiem, Braienam Kempbelam un Brentam Sībrukam. Tāpat jāatzīmē, ka pirmajā vietā šajā rezultatīvāko čikāgiešu sarakstā ir Patriks Šarps, kurš Patriku Keinu apsteidz par diviem punktiem (9 pret 7). Jāpiebilst, ka sezonas sākumā rezultativitāte mazliet "buksē" komandas kapteinim Džonatanam Teivsam, kura kontā ir tikai četri (0+4) punkti. Tāpat jāatzīmē komandas pirmā vārtsarga, Kristobala Uē pēdējo spēļu sniegums, kurās viņš, lai arī nespēlēja tā kā savulaik Monreālā, savu darbu veica labāk, nekā pašās pirmajās šīssezonas spēlēs.

Kārlis Skrastiņš
Iepriekšējās spēles "sausais" zaudējums, protams, nebija tikai aizsargu vaina, sevišķi jau Kārļa, jo viņš laukumā bija vien tad, kad tika zaudēti komandas pirmie vārti, pie tam, spēlējot mazākumā. Tāpat jāpiebilst, ka kopumā otrā maiņa, kurā pamatā spēlē arī Kārlis sezonas sākumu aizvada visai labi, uzbrucēji (Ričardss, Nīls, Eriksons) ir starp komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem, bet abiem aizsargiem ir pozitīvs lietderības koeficients un viens punkts (abiem – 0+1). Līdz ar to, spēlējot kopā ar šādiem uzbrukuma meistariem, Kārlim nav daudz jādomā par skriešanu "uz priekšu", bet gan vairāk jāsargā savu vārtu drošība, kas, pagaidām, ir izdevies visai labi.

Savainojumi
Dalasas "Stars" komandai vēl aizvien nevarēs palīdzēt Maiks Modano un Stīvs Ots, bet Čikāgas "Blackhawks" būs spiesti spēlēt bez Mariana Hosas (jau atgriezies treniņos), Bena Edžera un Adama Buriša.

Prognoze
Čikāgas "Blackhawks" uzvara ar vismaz divu vārtu pārsvaru.

Losandželosas "Kings" – Kolumbusas "Blue Jackets"

Losandželosas "Kings" (4-3-0)
Izcīnījuši četras uzvaras pirmajās piecās regulārās sezonas spēlēs, Losandželosas "karaļi" iepriekšējās divās spēlēs bija spiesti atzīt pretinieku pārākumu, vispirms tika zaudēts Ņujorkas "Rangers", bet pēc tam, arī Detroitas "Red Wings". Tāpēc šonakt Kalifornijas hokejisti mēģinās pārtraukt šo nepatīkamo sēriju.
Kā vienu no galvenajiem iemesliem komandas nepārliecinošajai spēlei vienības galvenais treneris Teds Murrejs minēja nestabilo abu vārtsargu, gan Džonatana Kvika (pret Detroitu), gan Erika Ersberga (pret Ņujorku) spēli. Tāpat izbraukuma spēlēs arī līdz šim lieliskais uzbrukums manāmi "samazināja apgriezienus". Līdz ar to šie ir divi punkti, kas, cerams, jau uz šīsnakts spēli būs izlaboti. Tāpat jāatzīmē, ka Murrejs ir ieplānojis izmaiņas arī aizsardzības pāros, jo ar Drū Dautiju spēlēs Deivids Dreviskī, bet Metam Grīnam blakus tiks "piekomandēts" Šons O'Donels.
Komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vēl aizvien līderis ir Slovēnijas hokeja pārstāvis Anže Kopitars ar septiņās spēlēs gūtiem 11 punktiem, otrajā vietā, arī bez izmaiņām, atrodas Raiens Smits (9 punkti). Tāpat pēc sava iepriekšuzstādītā "grafika" punktus gūs arī Džastins Viljamss (7 punkti), Drū Dautijs (6 punkti) un Mihals Handzušs ar Aleksandru Frolovu (abiem – 5 punkti).

Kolumbusas "Blue Jackets" (4-1-0)
Kolumbusas "Blue Jackets" pašlaik aizvada savu labāko sezonas sākumu visā komandas pastāvēšanas vēsturē, kas ļauj cerēt, ka Ohaio komanda šosezon spēlēs izslēgšanas cīņās. Protams, komandas galvenais ierocis panākumu gūšanā, kā jau Kena Hičkoka trenētai komandai, ir aizsardzība un piecās spēlēs ielaisti 11 vārti ir viens no labākajiem rādītājiem visā līgā. Tāpat arī vārtsargu spēle, viennozīmīgi, ir atslēgas faktors komandas panākumos. Savukārt komandas kapteinis Riks Nešs uzsver vēl vienu veiksmīgās spēles iemeslu: "Šajā sezonā mēs jau no pirmās cīņas spēlējam kā komanda, visi ir šajā procesā "iekšā". Iepriekšējās sezonās tā nebija, mums bija vajadzīgs laiks, lai pierastu vienam pie otra, izjustu komandas garu."
Un tieši iepriekšpieminētais Nešs pašlaik ir vienības rezultatīvākais spēlētājs, jo piecās spēlēs ir ticis pie deviņiem (2+7) punktiem. Vēl vismaz punkts spēlē ir Kristianam Huseliusam (2+3), taču, vēlreizatgriežoties pie Hičkoka aizsardzības hokeja, tas nav nekas pārsteidzošs. Savukārt ir pārsteidzoša aizsarga Rostislava Kleslas rezultativitāte, kurš jau ir ticis pie četriem (2+2) punktiem. Arī pagājušās sezonas labākais debitants, Stīvs Meisons, Kolumbusas vārtos turpina rādīt pārliecinošu spēli, savukārt citi jaunie talanti, Ņiķita Filatovs, Jakubs Voračeks, Deriks Brasārds vēl tikai "uzņem apgriezienus", un sezonas gaitā varētu būt nopietns spēks komandas uzbrukumā.

Raitis Ivanāns
Aizvadīto spēli, pret Detroitas "Red Wings", Raitis noskatījās no malas, jo netika pieteikts šai cīņa, kas, visdrīzāk, ir skaidrojams ar to, ka "sarkano spārnu" sastāvā nebija neviena nopietna pretinieka, kurš varētu stāties pretī "Kings" 41. numuram. Savukārt šonakt Raitim būtu jābūt "saģērbtam" uz spēli, jo "Blue Jackets" rindās ar "policistiem" situācija ir labāka. Kaut vai Džareds Bols, kurš iepriekšējās divās sezonās (ieskaitot pirmssezonu) ir aizvadījis vairāk cīņu nekā Raitis Ivanāns visā savā NHL karjerā.
Kas attiecas uz pašu hokeja spēli, tad, spēlējot pret izteiktu aizsardzības komandu, spēles laiks Raitim varētu būt samērā mazs, taču, ja vajadzēs izdarīt spēka spiedienu, šī situācija varētu mainīties.

Savainojumi
Losandželosas "Kings" vienībā savainoto hokejistu nav, kamēr Kolumbusas "Blue Jackets" ir spiesti iztikt bez diviem aizsargiem, Maiks Komadors jau kādu laiku atlabst no cirkšņa sastiepuma, bet aizsavdītajā spēlē viņam, "lazaretē", pievienojās arī komandas lietderīgākais (pēc koeficienta; +8) spēlētājs Jans Hejda (kreisā ceļgala savainojums), kuram vismaz mēnesis būs jāiztiek bez hokeja. Tāpat komandai vēl aizvien nevar palīdzēt Fredriks Modīns, kuram ir labā ceļgala savainojums (paredzams, ka atgriezīsies oktobra beigās).

Prognoze
Minimāla Losandželosas "Kings" uzvara, ir iespējams papildlaiks vai pēcspēles metieni.

Pārējās cīņas

No pārējām cīņām der atzīmēt Kanādas austrumkrasta, jeb Kvebekas-Ontario dueli, Monreālas "Canadiens" pret Otavas "Senators", arī kārtējā Vašingtonas "Capitals" cīņa (par izcilības atgūšanu) pret Nešvilas "Predators" solās būt interesanta, tāpat kā Bostonas "Bruins" cīņa pret Fīniksas "Coyotes". Arī Atlantas "Thrashers" mēģinās uzlabot jau tā neslikto sezonas startu un cīnīsies par uzvaru pret Bufalo "Sabres". Savukārt, iespējams, viena no galvenajām šīs kārtas spēlēm notiks Detroitā, kur vietējie "Red Wings" tiksies ar šīs sezonas lielāko pārsteigumu, Kolorado "Avalanche" vienību.

Izmantotie resursi:
nhl.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-17 16:50, pirms 14 gadiem
ņa, man arī liekas, ka stars zaudēs.. bet kingi gan varētu pacīnīties par uzvaru nu katrā ziņā veiksmi abiem klubiem!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-17 16:54, pirms 14 gadiem
Miņins izceļas ar saviem perfektajiem rakstiem, prieks lasīt

     [+] [-]

, 2009-10-17 16:55, pirms 14 gadiem
Domāju ka Kings vinēs, ja vārtsargs neiegāzīs, Kopitars šogad rāda izcilu sniegumu

     [+] [-]

, 2009-10-17 17:32, pirms 14 gadiem
Jā,Sharps punktus neguva pagajušo speli.Gan jau šonakt aizies.Spēle Čikāgai šosezon ļoti priecē.Žaketes ir tāda komanda,kura tad grūž,ta rāda labu sniegumu.Kostīmi jau pagajušosezn rādija labu sniegumu.Tikai reizēm arī katastrofālu.Nu Filātovs vēl par zaļu,kaut lai kļutu par kautko ir laiks sākt.Nu gudrie jau saka,ka vajadzēja vēl pie Bikova paaugt.Bet nu Krieviem nav objektīvs spriedums par savējiem.

  -2 [+] [-]

, 2009-10-17 17:34, pirms 14 gadiem
autor-- Prognoze
Minimāla Losandželosas "Kings" uzvara, ir iespējams papildlaiks vai pēcspēles soda metieni.

nekādu pēcspēles soda metienu, bet gan vienk. pēcspēles metieni, jeb bullīši. neviens netiek sodīts, ka pēc spēles beigu signāla jāmet bullīšī.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-17 17:37, pirms 14 gadiem
aimiņu Saša rakstīja: autor-- Prognoze
Minimāla Losandželosas "Kings" uzvara, ir iespējams papildlaiks vai pēcspēles soda metieni.

nekādu pēcspēles soda metienu, bet gan vienk. pēcspēles metieni, jeb bullīši. neviens netiek sodīts, ka pēc spēles beigu signāla jāmet bullīšī.
Nu atradis par ko piesieties!

  +3 [+] [-]

, 2009-10-17 17:41, pirms 14 gadiem
aimiņu Saša rakstīja: autor-- Prognoze
Minimāla Losandželosas "Kings" uzvara, ir iespējams papildlaiks vai pēcspēles soda metieni.

nekādu pēcspēles soda metienu, bet gan vienk. pēcspēles metieni, jeb bullīši. neviens netiek sodīts, ka pēc spēles beigu signāla jāmet bullīšī.
Sodītas abas komandas par to, ka nevar iemest golus no spēles.

     [+] [-]

, 2009-10-17 18:03, pirms 14 gadiem
Man vispaŗ radās tāds interesants jautājums, vai Kings nav ieinterisēti savās rindās redzēt Žigēru? Anaheimā viņa dienas ir skaitītas manuprāt!

     [+] [-]

, 2009-10-17 18:03, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Man vispaŗ radās tāds interesants jautājums, vai Kings nav ieinterisēti savās rindās redzēt Žigēru? Anaheimā viņa dienas ir skaitītas manuprāt!
Nav!

     [+] [-]

, 2009-10-17 18:09, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nav!
Kā nav? Cik lasīju, tad Žigērs pārcelsies no Anaheimas, jo Hillers šobrīd ir labāks, pietam Kingiem lieti noderēs kāds tiešām augstākās klases vārtsargs!

     [+] [-]

, 2009-10-17 18:12, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Kā nav? Cik lasīju, tad Žigērs pārcelsies no Anaheimas, jo Hillers šobrīd ir labāks, pietam Kingiem lieti noderēs kāds tiešām augstākās klases vārtsargs!
Žigērs ies uz Toronto. Toskala uz Anaheimu.

Losandželosai vispār nav pat mazākās domas mainīt kko vārtsargu rotācijā, jo vēl ir AHL spēlējošais Bernjē.

     [+] [-]

, 2009-10-17 18:19, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Žigērs ies uz Toronto. Toskala uz Anaheimu.

Losandželosai vispār nav pat mazākās domas mainīt kko vārtsargu rotācijā, jo vēl ir AHL spēlējošais Bernjē.
Galīgi nejēdzīga maiņa būtu tādā gadījumā! Jo Žigers jau ir apmēram viena līmeņa ar Toskalu, nedaudz labāks! Protams ir vēl Hillers un Gustafsons, ai bet tās ir viņu problēmas! Kingiem gan vārtu līnija ir nestabila, Quiks, Esbergs, nav stabili purni!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-17 20:41, pirms 14 gadiem
Šodien neaizgāju uz centru, dēļ Avs-Wings, spēlei jabūt lieliskai, un ar Spārnu uzvaru.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-17 21:22, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Galīgi nejēdzīga maiņa būtu tādā gadījumā! Jo Žigers jau ir apmēram viena līmeņa ar Toskalu, nedaudz labāks! Protams ir vēl Hillers un Gustafsons, ai bet tās ir viņu problēmas! Kingiem gan vārtu līnija ir nestabila, Quiks, Esbergs, nav stabili purni!
Šosezon vēl neesmu rakstījis par LAK vārtsargiem, tāpēc mazliet izvērsīšos.

Kviks - ASV olimpiskās izlases kandidāts (kā trešais visdrīzāk aizbrauks, ja turpinās spēlēt tādā pat garā).
Bernjē - Kanādas izlases nākotnes vārtsargs (U- izlasēs jau spēlējis, viens no labākajiem savā vecumā [otrais aiz Meisona]).
Ersbergs - Zviedrijas olimpiskās izlases kandidāts (arī kā trešais moš aizbrauks).

Kopumā nemaz tik traģisķi nav.
Kviks šosezon spēlē normāli, vienīgais, kas ir, ka visi gaida viņa lažu, un nav daudziem pārliecības (arī pašiem komandasbiedriem) par viņa stabilitāti, tāpēc arī ir tāda nervoza spēlēšana. Pagājušezon viņš ar savu darbu galā tika ļoti pat i labi.
Ersberga kontā tik viena spēle, taču arī - karjeras laikā kā rezerves vārtsargs (otrais numurs gan viņš nav) sevi ir pierādījis. Tāpat kā ir pierādījis un parādījis, ka viņam ir vajadzīgs laiks, lai "iešūpoties".

Var teikt, ka abiem vārtsargiem ir visai smags sezonas sākums, paši viņi gan kko prot, pie tam meistarība viņiem ir stabili virs NHL vidējā līmeņa.

Bernjē šosezon arī ļoti labi spēlē AHL (Karsumam ir laikam ko teikt šai sakarā)... puisis gan nedaudz savus "abarotus" ir nometis, taču vēl aizvien progresē, un, pie vajadzības, jebkurā momentā var aizstāt NHL abus divus. Un īstenībā viņš pat ir labāks par to pašu Ersbergu (ne sliktāks, toč), vienkārši, jaunajiem vārtsargiem vajag spēļu praksi un ja tādi komandā ir divi jaunie (Kviks un Bernjē) un Kvikam Murrejs ir "apsolījis" 60 spēles sezonā, tad priekš 22 spēlēm turēt viņu NHL, tikai krekla dēļ... AHL šams vismaz izspēlējas labi un priekš vārtsargiem, šis līmenis ir krietni labāks nekā priekš laukuma spēlētājiem (iespējams, otrs labākais pasaulē).

Tāpēc nav nekāda pamata ņemt Žigēru, kurš ne tikai lažaini spēlē, bet arī algā saņem 6 miljonus ASV dolāru (un nākamgad vēl par vienu "citronu" vairāk).

     [+] [-]

, 2009-10-18 02:24, pirms 14 gadiem
Kur live var redzēt Kings spēli, izskataas ka atdhee un ustream nav!?

     [+] [-]

, 2009-10-18 11:30, pirms 14 gadiem
Man patika kaa Afininogenovs apgaaja puskomandu un iemeta savaa stilaa, par spiiti Bufalo publikas svilpieniem

     [+] [-]

, 2009-10-18 11:31, pirms 14 gadiem
levis rakstīja: Kur live var redzēt Kings spēli, izskataas ka atdhee un ustream nav!?
Pameegjini Myp2p.com

     [+] [-]

, 2009-10-18 11:32, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šosezon vēl neesmu rakstījis par LAK vārtsargiem, tāpēc mazliet izvērsīšos.

Kviks - ASV olimpiskās izlases kandidāts (kā trešais visdrīzāk aizbrauks, ja turpinās spēlēt tādā pat garā).
Vai Tu nedomaa, ka uz OS brauks Tomas, Millers, Andersons?