Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balceru aizmainījušais Vilsons: "Ja neticētu, ka Kārlsons paliks Sanhosē, neveiktu apmaiņu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balceru aizmainījušais Vilsons: "Ja neticētu, ka Kārlsons paliks Sanhosē, neveiktu apmaiņu"
Ēriks Kārlsons. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Sanhosē "Sharks" ģenerālmenedžeris Dags Vilsons pagājušajā nedēļā veica gada skaļāko darījumu, maiņas rezultātā iegūstot Otavas "Senators" kapteini Ēriku Kārlsonu. Pretējā virzienā ceļoja sešas detaļas, ieskaitot latvieti Rūdolfu Balceru. Tagad rindas kārtībā ir jauna līguma parakstīšana ar Kārlsonu.

Ēriks Kārlsons nākamajā vasarā kļūs par brīvo aģentu, taču komanda, kuru viņš pārstāv, no 1. jūlija drīkst piedāvāt jaunu līgumu. Otavas "Senators" lika galdā savu plānu, taču tas izrādījās ļoti pieticīgs, un zviedru aizsargs līgumu noraidīja. Pagājušajā nedēļā Kārlsons tika aizmainīts uz Sanhosē "Sharks", un vienība drīkst piedāvāt līgumu ar maksimālo astoņu gadu termiņu.

"Mēs neveiktu apmaiņu, ja nebūtu diezgan pārliecināti, ka izdosies vienoties," par līguma pagarināšanu teica Dags Vilsons. Pretējā virzienā ceļoja divi pamatsastāva spēlētāji, divas drafta izvēles un divi jaunie talanti, kuri vēl nav debitējuši NHL, starp viņiem – arī uzbrucējs Rūdolfs Balcers. "Vēl pirms darījuma man bija sarunas ar Ēriku un viņa aģentu." Tika vēstīts, ka Otava to atļāvusi, lai palielinātu guvumu apmaiņā.

Kārlsons nebūtu pirmais spēlētājs, kuru Sanhosē "Sharks" ieguvis maiņas ceļā un pēc tam noslēdzis ilgtermiņa līgumu – sarakstā ir vārtsargs Mārtins Džonss, aizsargs Brents Bērnss, uzbrucēji Džo Torntons un Evanders Keins, kurš no Bufalo "Sabres" tika iegūts šogad.

Zviedrs ir 28 gadus vecs, un Vilsons norādīja, ka astoņu gadu līgums viņu nedarītu bažīgu. "Tā nebūtu nekāda problēma. Esam izpētījuši pieejamo informāciju. Godīgi sakot, uzskatu, ka Kārlsons tikai tagad sasniedz labākos gadus," pauda Vilsons. Šovasar aizsargu tirgus latiņu nosprauda Drū Dautijs, kurš ar Losandželosas "Kings" parakstīja astoņu gadu un 88 miljonu līgumu. "Sharks" ģenerālmenedžeris uzskata, ka Kārlsons būtu gatavs pieņemt arī mazāku summu.

"Labākie spēlētāji saņems labas algas. Un viņi to ir pelnījuši. Svarīgi ir sadalīt līdzekļus, kad centies būvēt komandu, kas izcīnīs Stenlija kausu. Mans uzdevums ir izveidot šo par komandu, kuru spēlētāji gribēs pārstāvēt, par komandu, kurā viņi gribēs palikt," teica Vilsons.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/sharks-eye-eight...