Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons: "Bufalo treniņos ir pavisam citi ātrumi nekā iepriekš"

Rolands Eliņš

Girgensons: "Bufalo treniņos ir pavisam citi ātrumi nekā iepriekš"
Zemgus Girgensons
Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons medijam „Buffalo News” izteicies, ka vēlas palikt NHL komandā Bufalo „Sabres”, cik ilgi vien iespējams, un šajā pirmssezonas nometnē jūt pavisam citu intensitāti komandas treniņos jaunā galvenā trenera Fila Hauslija vadībā.

Zemgus Girgensons iepriekšējā „Sabres” trenera Dena Bailsmas vadībā neaizvadīja savas karjeras labākos gadus un viņa rezultativitāte krietni kritās. Taču komandas sniegums īpaši neuzlabojās, un kluba vadība, ieskaitot galveno treneri, tika nomainīta, un Girgensonam vismaz pagaidām komandā tiek ierādīta svarīga vieta. Jaunais ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils paplašināšanās draftā iekļāva viņu aizsargāto spēlētāju sarakstā, bet jaunais galvenais treneris Fils Hauslijs treniņos, uzsākot gatavošanos jaunajai sezonai, iespēlē Girgensonu vienā uzbrucēju trio ar komandas līderiem Raienu O`Railiju un Kailu Okposo.

„Es tur redzu vairākas ļoti labas lietas,” komentējis Hauslijs. „Man patīk, kā izskatās šī maiņa. Viņi ir nolikuši latiņu pārējiem visai augstu. Treniņos viņi dara visu, kā vajag.”

Girgensons vienmēr bijis paškritisks, raksturojot savu sniegumu, un atteicies tajā vainot galvenā trenera piekopto taktiku un redzējumu, taču latviešu uzbrucējs neslēpj, ka vasarā notikušās pārmaiņas var radīt pozitīvu efektu visiem.

„Tagad ir jauni treneri, jauna kluba vadība, domāju, ka tas ir jauns sākums visiem,” sacīja Girgensons sarunā ar Bufalo medijiem. „Nevar ierasties uz komandas treniņiem ar domu, ka vieta sastāvā jau garantēta. Tas jāpierāda treniņos un arī ārpus laukuma, tāpēc domāju, ka pārmaiņas ir labas visiem.”

Girgensons arī piekrita, ka pārmaiņas ir jūtamas arī komandas treniņos: „Kad esmu laukumā, var just, ka puiši slido pavisam citā ātrumā. Iepriekšējos divos gados to nevarēja redzēt. Domāju, ka visi spēlētāji kļūs arvien labāki, un mums izdosies paveikt ko lielu.”

„Esmu Bufalo jau krietnu laiku, un man šeit ļoti patīk,” turpināja Girgensons. „Vēlētos šeit palikt, cik ilgi vien iespējams.” Tāpat Zemgum arī nebūtu iebildumu palikt maiņā ar O`Railiju un Okposo. „Nedomāju, ka jebkurš „Sabres” uzbrucējs varētu sūdzēties par to, ka nonācis šādā maiņā. Viņi ir augstākā līmeņa puiši, un forši, ka man ir iespēja spēlēt kopā ar viņiem. Domāju, ka pagaidām arī es esmu paveicis labu darbu.”

Tam piekrita arī O`Railijs: „Izskatās, ka viņš ir pašpārliecināts. Viņš hokeju spēlē aizrautīgi. Spēlēšana vienā maiņā ar viņu – tas ir lieliski. Katrā situācijā es varu būtu drošs, ka viņš paveiks maksimumu, Zemgus cīnīsies par katru ripu.”

„Varbūt pārmaiņas komandā, varbūt jaunā kluba vadība devusi viņam šīs emocijas, kuras Zemgus tagad izmanto,” turpināja O`Railijs. „Man un Kailam ir liels prieks ar viņu spēlēt kopā. Zemgus uzvar daudzās divcīņās, un tas palīdz mūsu spēlei.”

„Sabres” pirmā pārbaudes spēle paredzēta naktī uz 19. septembri pret Karolīnas „Hurricanes”, kopumā Bufalo komandai būs sešas pārbaudes spēles.

Izmantotie resursi:
Sabres' Girgensons seizing chance at...

 +19 [+] [-]

, 2017-09-17 23:10, pirms 7 gadiem
Ļoti ceru ieraudzīt jaunu Zemgu šogad uz ledus. Šie partneri noteikti veicinās Girgensona izaugsmi.

 +10 [+] [-]

, 2017-09-17 23:16, pirms 7 gadiem
Cerams ka letiņam šogad punkti nāks!

 +15 [+] [-]

, 2017-09-17 23:31, pirms 7 gadiem
Zemgum būs kā minimums 70 punkti.

 +11 [+] [-]

, 2017-09-17 23:47, pirms 7 gadiem
Maiņas partneri ir labi, Zemgus varētu lieliski palīdzēt, darot melno darbu un apgādājot partnerus ar ripām. 30 punkti jau būtu lieliska atgriešanās sezona

  +9 [+] [-]

, 2017-09-17 23:49, pirms 7 gadiem
Ja Zemgus noturēsies tajā maiņā , tad punktu raža varētu būt patīkami liela šajā sezonā .

 +14 [+] [-]

, 2017-09-18 00:08, pirms 7 gadiem
Novēlu Zemgum +30 punktu sezonu! Un, lai atkal būtu tie skaistie izgājienus 1uz1 ar skaistu nobeigumu! Veiksmi!!
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

     [+] [-]

, 2017-09-18 08:52, pirms 7 gadiem
arī 20 punkti būtu ok. bet es teiktu 10+20 jo viņš tomēr ir vairāk vai mazāk čekeris un ja maiņā būs tādi kas spēj piespēles realizēt vārtos tad to skaits noteikti būs reizes lielaks par vārtu skaitu

     [+] [-]

, 2017-09-18 10:59, pirms 7 gadiem
Ļoti ceru, ka Zemgus tiks arī pie jaunām slidām. Var arī just, ka Dž. Cimmermans ir hokeja lietpratējs, jo ļoti pamatoti ir prognozējis Zemgum labus status. Pēc dabas esmu optimists, tāpēc piemetīšu dažas extra piespēles Z statiem. Varētu būt 10+18. Priekā!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 12:39, pirms 7 gadiem
Visu laiku ir tāda sajūta, ka Zemgum neizdodas, jo kāds no viņa gaida rezultātus, tā kā Tu tagad pateici. Varbūt negaidam, bet vienkārši ļaujam spēlēt bez visādām expektācijām!?
jekabs007 rakstīja: Ļoti ceru ieraudzīt jaunu Zemgu šogad uz ledus. Šie partneri noteikti veicinās Girgensona izaugsmi.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-18 13:45, pirms 7 gadiem
Intresanti... Dauzdzi izsaka domas par to kaada buus Z.Girgensona statisika shogad.Es teiktu:
Pesimistiskais variants- 7+9
Utopiskais variants- 22+28
Reaalais variants 10+20(pie shaa arii palieku, kaut gribeetu vairaak)!