Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stenlija kausa spēlē četrus vārtus guvušajam Pažo deviņu miljonu līgums ar "Senators"

Agris Suveizda

Stenlija kausa spēlē četrus vārtus guvušajam Pažo deviņu miljonu līgums ar "Senators"
Žans Gabriels Pažo
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Otavas "Senators" savā mājaslapā paziņoja par trīs gadu līguma parakstīšanu ar 24 gadus veco Otavā dzimušo kanādiešu uzbrucēju Žanu Gabrielu Pažo.

Abas puses noslēgušas trīs gadu līgumu, kura kopējā vērtība ir 9,3 miljoni ASV dolāru. Pirmajā gadā Žans Gabriels Pažo saņems 2,6 miljonus, bet nākamajās divās sezonās – attiecīgi 3,3 un 3,4 miljonus. Savā otrajā pilnajā regulārajā sezonā Nacionālajā hokeja līgā Pažo 82 spēlēs sakrāja 33 (12+21) punktus, kas bija sestais labākais rādītājs komandā. Viņa rēķinā arī 24 soda minūtes un pozitīva lietderība +13.

Stenlija kausa izcīņā Otavas "Senators" sasniedza Austrumu konferences finālu. Vispirms pirmajās kārtās "Senators" sešās spēlēs izslēdza Bostonas "Bruins" un Ņujorkas "Rangers", bet cīņā par ceļazīmi uz Stenlija kausa finālu septiņās spēles tomēr piekāpās Pitsburgas "Penguins". Pažo ar desmit (8+2) punktiem 19 mačos bija piektais rezultatīvākais komandā un savu zvaigžņu stundu piedzīvoja otrajā spēlē pret "Rangers", pamatlaika izskaņā atspēlējot divu vārtu deficītu, pagarinājumā iemetot uzvaras ripu un kopumā ar četriem vārtiem kaldinot panākumu 6:5, palīdzot sērijā panākt 2-0. Stenlija kausā Pažo arī 16 soda minūtes un pozitīva lietderība +5.

Otavas "Senators" kanādiešu uzbrucēju 2011. gada draftā izraudzījās ceturtajā kārtā ar 96. kopējo numuru.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/senators/news/s...