Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Kings" un "Flyers" izpērk aizsargu līgumus

"Kings" un "Flyers" izpērk aizsargu līgumus
Dions Fenafs. Foto: PA Pictures/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā sācies periods, kad komandām dota iespēja izpirkt spēlētāju līgumus. Losandželosas "Kings" nolēmusi atbrīvoties no Diona Fenafa, kamēr Filadelfijas "Flyers" atvadījusies no Endrjū Makdonalda.

34 gadus vecajam aizsargam Fenafam līgumā bija palikušas divas sezonas, katrā saņemot septiņus miljonus dolāru. Vienošanos (septiņi gadi un 49 miljoni) viņš parakstīja ar Toronto "Maple Leafs", kur bija kapteinis, bet turpinājumā hokejists divas reizes aizmainīts – vispirms uz Otavas "Senators" un pēc tam uz "Kings".

Losandželosā viņš nonāca 2018. gada februārī, un "Kings" rindās Fenafs aizvadījis 93 spēles un ticis pie 16 punktiem. Taču pagājušās sezonas laikā viņš pirmo reizi karjerā vairākas reizes tika atstāts rezervē, bet "Kings" aizvadīja neveiksmīgāko sezonu kopš 2008. gada.

32 gadus vecajam aizsargam Makdonaldam vēl bija palikusi viena sezona piecu miljonu vērtībā no sešu gadu un 30 miljonu līguma. Šosezon viņš aizvadīja 47 spēles un izcēlās ar deviņām rezultatīvām piespēlēm. Neapmierinātība ar Makdonalda sniegumu nav nekas jauns – viņš iepriekš ticis ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā un sūtīts uz fārmklubu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/los-angeles-king...
https://www.tsn.ca/philadelphia-fly...


''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.