Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" uz četrām sezonām pagarina līgumu ar Hagelīnu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Capitals" uz četrām sezonām pagarina līgumu ar Hagelīnu
Kārls Hagelīns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Vašingtonas "Capitals" panācis vienošanos ar 30 gadus veco uzbrucēju Kārlu Hagelīnu par līguma pagarināšanu. Zviedrs nākamo četru sezonu laikā saņems 11 miljonus dolāru.

"Kārls ir daudzpusīgs hokejists, kurš var spēlēt jebkurā maiņā un lieliski darbojas skaitliskajā mazākumā. Viņš pierādījis, ka zina, kā uzvarēt, un viņa līdera dotības ļoti palīdz mūsu komandai," teica Vašingtonas vienības ģenerālmenedžeris Braiens Maklelans.

Noslēgtā vienošanās paredz, ka Hagelīns vidēji sezonā saņems 2,75 miljonus, un šī summa tiks ieskaitīta algu griestos. Taču līguma pirmajā gadā zviedrs patiesībā saņems 3,5 miljonus, bet turpinājumā summa būs mazāka. Divus no 11 miljoniem Hagelīns saņems kā bonusu par paraksta likšanu uz līguma.

Hagelīns ir divkārtējs Stenlija kausa ieguvējs, 2016. un 2017. gadā uzvarot kopā ar Pitsburgas "Penguins", kas uzskatāma par "Capitals" niknāko pretinieci, jo bieži izslēgusi Vašingtonu izslēgšanas spēļu ievadā. Pagājušajā sezonā Pitsburga viņu vispirms aizmainīja uz Losandželosas "Kings", bet vēlāk uzbrucējs nonāca "Capitals" rindās.

Vašingtonā viņš aizvadīja 20 spēles un sakrāja 11 rezultativitātes punktus, bet septiņos izslēgšanas mačos Hagelīna kontā tikai viena rezultatīva piespēle. "Capitals" neizdevās aizstāvēt pirms gada izcīnīto titulu, izstājoties jau pirmajā kārtā.

Hagelīns 1. jūlijā būtu kļuvis par brīvo aģentu. Iepriekš viņam bija spēkā četru gadu un 16 miljonu līgums. Karjeras laikā zviedrs aizvadījsi 546 NHL spēles, gūstot 93 vārtus un sakrājot 241 punktu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/washington-capit...