Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

NHL turpina attīstīt ideju par "play-off" ar 24 komandām

NHL turpina attīstīt ideju par "play-off" ar 24 komandām
Teodors Bļugers. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) un NHL Spēlētāju asociācija (NHLPA) šajā nedēļas nogalē pārrunājusi iespējamo sezonas pabeigšanu ar 24 komandu līdzdalību. Lai gan priekšā vēl daudz darba, šajās dienās izrunātais esot solis pretī konkrētam risinājumam.

Sagaidāms, ka sarunas tiks turpinātas vēl vismaz pāris dienu garumā. Pirmdien paredzēta arī NHL valdes sanāksme, pēc kā varētu būt vairākas skaidrības - ne vien par sezonas atsākšanu un pabeigšanu, bet arī par jauno spēlētāju izvēles ceremoniju jeb draftu.

Piedāvātais 24 komandu "play-off" formāts paredzot dažu maču aizvadīšanu arī pirms izslēgšanas turnīra sākšanās. Tiesa, spēlētāju vidū neesot viennozīmīga atbalsta sezonas turpināšanai kā tādai, tāpēc jādomā, ka vēl priekšā daudz darba, lai abas puses vienotos par to.

Sezonas pārtraukšanas brīdī no latviešu hokejistu pārstāvētajām komandām Rūdolfa Balcera Otavas "Senators" un Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" bija bez reālām izredzēm uz vietu Stenlija kausā (pirmie - priekšpēdējā 15. vieta Austrumu konferencē, otrie - 13. vietā). Elvja Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets" ieņem astoto vietu, bet Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins" - piekto.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/


Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).