Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensona bijušajam komandas biedram Skandellam jauns līgums ar Sentluisas "Blues"

Agris Suveizda

Girgensona bijušajam komandas biedram Skandellam jauns līgums ar Sentluisas "Blues"
Marko Skandella. Foto: AP/Scanpix

Pašreizējā Stenlija kausa sargātāja un Rietumu konferences līdere Sentluisas "Blues" pavēstījusi par jaunas vienošanās panākšanu ar kanādiešu aizsargu Marko Skandellu, kurš pēc sezonas beigām būtu kļuvis par brīvo aģentu. 30 gadus vecais aizsargs tika pie četru sezonu ilga un 13,1 miljona ASV dolāru vērta līguma, vidēji sezonā saņemot 3,275 miljonus.

Šosezon Skandella ir pārstāvējis pat trīs komandas. Trešo sezonu pēc kārtas viņš sāka Zemgus Girgensona pārstāvētajā Bufalo "Sabres", tad 3. janvārī pret drafta ceturtās kārtas izvēli tika aizmainīts uz dzimto pilsētu Monreālu, bet "Canadiens" viņu 18. februārī iemainīja pret otrās kārtas un nosacītu ceturtās kārtas izvēli.

Bufalo "Sabres" sastāvā Skandella 31 spēlē sakrāja deviņus (3+6) punktus un pozitīvu lietderību +9, Monreālā 20 mačos paguva tikt pie trim (1+2) punktiem un pozitīvas lietderības +1. bet Sentluisas "Blues" rindās 11 cīņās ir atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderību +4. Sezonā kopumā Skandellam ir 62 spēles, 13 (4+9) punkti, 20 soda minūtes un pozitīva lietderība +14.

Skandellam šosezon beidzas piecu gadu līgums par 20 miljoniem dolāru. Dārgākais aizsargs Sentluisas sastāvā ir kapteinis Alekss Pjetrendželo, kurš sezonā saņem 6,5 miljonus dolāru. Arī viņam šosezon līgums beigsies. Lielāko daļu karjeras Skandella ir pavadījis Minesotas "Wild", kad viņu 2008. gadā draftēja ar 55. numuru. Skandella ir itāliešu izcelsmes kanādietis, un viņa brālis Džūlio ir piedalījies desmit pasaules čempionātos Itālijas izlases sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/blues/news/scan...