Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" un "Penguins" tuvojas otrajai kārtai

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Blues" un "Penguins" tuvojas otrajai kārtai
Pitsburgas "Penguins"
AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā uzvarām sērijās pietuvojās Sentlūisas "Blues" un Pitsburgas "Penguins" vienības, sērijās pret attiecīgi Minesotas 'Wild" un Kolumbusas "Blue Jackets" izvirzoties vadībā ar 3-0. Savukārt Monreālas "Canadiens" un Edmontonas "Oilers" hokejisti sērijā attiecīgi pret Ņujorkas "Rangers" un Sanhosē "Sharks" izvirzījušies vadībā ar 2-1.

Iekļūšanai nākamajā kārtā pietuvojās Sentlūisas „Blues”, kas arī trešajā mačā pārspēja Minesotas „Wild”. Šoreiz „Blues” savu skatītāju priekšā svinēja panākumu ar 3:1. Pirmajā trešdaļā „Blues” izvirzījās vadībā, kad precīzs bija Koltons Paraiko. Otrajā periodā pretinieki apmainījās vārtu guvumiem. Vispirms „Wild” panāca izlīdzinājumu pēc Čārlija Koila metiena, bet vēl trīs minūtes vēlāk Džedens Švarcs no jauna izvirzīja vadībā Sentlūisas klubu. Punktu spēlei 71 sekundi līdz pamatlaika beigām pielika Aleksandrs Stīns – 3:1 „Blues” labā un sērijā 3-0.

Kolumbusas „Blue Jackets” hokejisti sērijā pret pašreizējo Stenlija kausa īpašnieci Pitsburgas „Penguins” vienību nonāca iedzinējos ar 0-2. Sērijas trešo maču savā laukumā „Blue Jackets” sāka apņēmības pilni izvairīties no trešā zaudējuma un jau spēles 11. sekundē Kems Atkinsons pārspēja „Penguins” vārtsargu Marku Antrē Flerī, izvirzot „Blue Jackets” vadībā (1:0). Mača sākumā komandas demonstrēja ātru, aktīvu un rezultatīvu spēli un jau pēc trim minūtēm Džeks Gentcels panāca izlīdzinājumu. Taču drīz vien Kolumbusas hokejisti atkal lika uzgavilēt skatītājiem. Sestajā minūtē pēc „Penguins” kļūdas Atkinsons veica individuālu reidu un izvirzīja laukuma saimniekus vadībā, bet vēl pēc minūtes Zaks Verenskis ar metienu no vidējās distances panāca jau 3:1.

Otrā trešdaļā aizritēja „Penguins” zīmē. Trešdaļa sākusies ar „pingvīnu” ofensīvu un trešdaļas sestajā minūtē Braians Rasts vienus vārtus atguva. Bet sešas ar pusi minūtes līdz otrajam pārtraukumam atkal izcēlās Rasts, panākot līdzsvaru (3:3).

Arī trešā trešdaļa ritēja ar ievērojamo „Penguins” pārsvaru. Trešdaļas vidū viesi izvirzījās vadībā, kad savus otros vārtus spēlē guva Gentcels, realizējot skaitlisko vairākumu, pielabojot vārtos no apmales atlēkušo ripu (3:4). Likās, ka „Penguins” uzvaru noturēs, taču piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Brendons Dubinskis rezultatīvi noslēdza „Blue Jackets” uzbrukumu, neatstājot izredžu Flerī un panākot izlīdzinājumu (4:4).

Pagarinājumā Pitsburgas klubs bija tuvu panākumam jau no paša sākuma, taču uzvaras vārtus Gentcels guva jau pirmā pagarinājuma izskaņā, sasniedzot „hat-trick” un nodrošinot „Penguins” uzvaru spēlē un vadību sērijā ar 3-0.

Ņujorkā vietējā „Rangers” nespēja tikt galā ar Monreālas „Canadiens”, ciešot zaudējumu ar 1:3. Kanādas kluba rindās līdera lomu uzņēmās Aleksandrs Radulovs, gūstot vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli.

Pirmajās 40 minūtēs tika gūti tikai vieni vārti, ko otrās trešdaļas beigās paveica Arturi Lehkonens, realizējot skaitlisko vairākumu un izvirzot „Canadiens” vadībā (0:1). Galvenie notikumi risinājās trešajā trešdaļā. Tās astotajā minūtē Šī Vebers dubultoja viesu pārsvaru, bet nepilnas piecas minūtes pirms beigu signāla Radulovs noņēma jautājumus par uzvarētāju, panākot 0:3. Atlikušajā laikā „Rangers” guva vien goda vārtus.

Sanhosē „Sharks” un Edmontonas „Oilers” duelī, kur sērijā pēc divām spēlēm bija līdzsvars, trešajā mačā tikās „Sharks” laukumā. Abu komandu aizsardzības bija krietni pārāka pār uzbrukumu. Pirmajā trešdaļā vairāk uzbruka Sanhosē vienība, bet, sākot ar otro periodu, bīstamāk darbojās „Oilers” hokejisti. Rezultātu neizdevās atklāt 50 minūtes, bet trešās trešdaļas vidū „Oilers” vadībā izvirzīja Zaks Kasians, aukstasinīgi raidot ripu vārtos pēc „Sharks” aizsarga Davida Šlemko rupjas kļūdas. Atlikušajā laikā „Oilers” iegūto pārsvaru nosargāja, lai gan pēdējās minūtēs „Sharks” sešatā izmisīgi centās atspēlēties. Sērijā „Oilers” izvirzījās vadībā ar 2-1.

Stenlija kausa izcīņa

SpēleRezSērijā
Rangers - Canadiens1:31-2
Penguins – Blue Jackets5:4 P3-0
Blues - Wild3:13-0
Sharks - Oilers0:11-2

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

  +4 [+] [-]

, 2017-04-17 07:50, pirms 7 gadiem
Blues beidzot realizēja vairākumu un tas bija izšķirošais gols.Bet protams prieks par naftiniekiem un Zaks Kasians riktīgs play off spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-17 08:28, pirms 7 gadiem
rangers izskatas ka ari beigsies pirmaja karta.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-17 09:14, pirms 7 gadiem
Radulovs rada klasi

  +1 [+] [-]

, 2017-04-17 09:19, pirms 7 gadiem
te nu bija, zilās žaketes... redzams ka komandai nav izslēgšanas spēļu pieredzes

  +2 [+] [-]

, 2017-04-17 09:20, pirms 7 gadiem
Paldies par rakstu, beidzot kāds izvērstāks apraksts.
Vēl daudz ko spēlēt, bet Radulova vārti varētu iekļūt top10 play-off izspēlēs.

  +7 [+] [-]

, 2017-04-17 09:21, pirms 7 gadiem
un Wild, jau 0:3 kāš sērijā... tā neko. bet regulārajā tik spēcīga izskatījās. tie ir playofi, draugi, te viss sākas no nulles un nav nozīmes cik stiprs esi bijis regulārajā

  +4 [+] [-]

, 2017-04-17 09:24, pirms 7 gadiem
lacis67 rakstīja: te nu bija, zilās žaketes... redzams ka komandai nav izslēgšanas spēļu pieredzes
Pittsburgai jebkura spele var izsaut cits speletajs, cits virknejums. Kolumbusai isti taa nav. Bet nav jau taa, ka Pitsburgai viegli ietu, galu gala Kolumbusa viena no Top komndam regularaja turniraa.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-17 09:30, pirms 7 gadiem
ravetajs rakstīja: rangers izskatas ka ari beigsies pirmaja karta.
Un kas tev liek ta domat? Serija ir tikai 2:1 Monrealas laba. Es drizak sliecos domat, ka saja serija vajadzes visas 7 speles. Bet nu, kurs taja vinnes, kas to lai zin...

  +2 [+] [-]

, 2017-04-17 09:31, pirms 7 gadiem
Oilers priecee, bet domaju shi cinja bus gara.
Washingtonai nekas nespid, ari ja vinji tiks galaa ar jaunieshiem, tad Crosby ar parejiem Pingviniem vinjus atkal noliks pie vietas.

     [+] [-]

, 2017-04-17 10:51, pirms 7 gadiem
lacis67 rakstīja: te nu bija, zilās žaketes... redzams ka komandai nav izslēgšanas spēļu pieredzes
Daļai komandas ir.