Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Kilornam "hat-trick", NHL grandu duelī "Lightning" sakauj "Capitals"

Kilornam "hat-trick", NHL grandu duelī "Lightning" sakauj "Capitals"
Trīs vārtu autors Alekss Kilorns. Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) "Lightning" ar 6:3 pārspēja "Capitals". Divus vārtus Vašingtonas labā guva Aleksandrs Ovečkins, uz ko Tampabeja atbildēja ar trīs vārtu guvumiem Aleksa Kilorna izpildījumā.

Dienas centrālajā spēle NHL līdervienība Tampabejas „Lightning” ar 6:3 apspēlēja Metropolitēnas divīzijas labāko komandu Vašingtonas „Capitals”, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas. Rezultāts tika atklāts pirmajā periodā, kad divi mājinieku hokejisti aizskrēja pretuzbrukumā, un Tailers Džonsons pēc Breidena Pointa piespēles guva pirmos vārtus – 1:0. Divas minūtes vēlāk „Lightning” dubultoja pārsvaru – Alekss Kilorns izdarīja metienu no apmales, un ripa pēc rikošeta no viesu aizsarga Dmitrija Orlova ielidoja vārtos – 2:0. Vēl divas minūtes vēlāk "Capitals" aizsargs Džons Kārlsons ar spēcīgu metienu no tālās distances samazināja deficītu līdz 2:1, bet līdz trešdaļas beigām Kilorns aizskrēja pretuzbrukumā, cīņā ar aizsargu izdarīja metienu, tika pie atlēkušās ripas un iemeta to vārtos – 3:1.

Otrajā periodā „Capitals” kapteinis Aleksandrs Ovečkins ar savu firmas metienu no kreisā iemetiena apļa guva 246. vārtus vairākuma un panāca leģendāro Filu Espozito, ar kuru tagad dala piekto vietu NHL – 3:2. Noslēdzošas trešdaļas sākumā slovāku aizsargs Ēriks Černaks atjaunoja „Lightning” pārsvaru - 4:2, bet perioda vidū Ovečkins sagaidīja atlēkušo ripu un panāca 4:3. Mača beigās „Capitals” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un Kilorns guva „hat-trick”, iemetot ripu tukšos vārtos – 5:3. Divas sekundes pirms sirēnas Janijs Gurds pielika punktu – 6:3.

Šajā mačā Tampabeja uzstādīja kārtējo rekordu – 55 uzvaras un 114 punkti vienas sezonas laikā ir labākie rādītāji komandas vēsturē. Jāatzīmē, ka „Lightning” rezultatīvākajām uzbrucējam Ņikitam Kučerovam ir vairāk punktu, nekā viņa pārstāvētajai vienībai – 117.

NHL spēles, 17. marts

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Blues – Penguins5:1Islanders – Wings1:2
Panthers – Kings4:3Flames – Jets1:2
Blue Jackets – Bruins1:2 PLBlackhawks – Canadiens0:2
Maple Leafs – Senators2:6Capitals – Lightning3:6
Sabres – Hurricanes2:4Rangers – Wild2:5
Oilers – Coyotes3:2 PLPredators – Sharks4:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2019-03-17 09:42, pirms 5 gadiem
Skaista spēle. Ovečkinam
jau 47. un 48. gols sezonā, Kučerovam 117 punkti.
, 2019-03-17 10:32, pirms 5 gadiem
Lightning sastāvs ir NEREĀLS. Gadījumā nekritīs kaut kāds šī gadsimta regsezonas punktu rekords?
, 2019-03-17 15:28, pirms 5 gadiem
blu3 rakstīja: Lightning sastāvs ir NEREĀLS. Gadījumā nekritīs kaut kāds šī gadsimta regsezonas punktu rekords?
05-06 gada Detroitai bija 124 punkti
Ja Tampa uzvar visas atlikušās spēles viņi var pārspēt visu laiku punktiem bagātāko sezonu, kas ir 76-77 gada Monreālas 132 punkti, bet tad bija tikai 80 spēles, 131 punkts ir 95-96 gada Detroitai 82 spēlēs
Es jau ceru, ka izdosies
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).