Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš: "Esmu pateicīgs Latvijas izlasei, tā palīdzēja nokļūt NHL" (+video)

Rolands Eliņš

Ķēniņš: "Esmu pateicīgs Latvijas izlasei, tā palīdzēja nokļūt NHL" (+video)
Ronalds Ķēniņš
Foto: AP/Scanpix

NHL komandas Vankūveras "Canucks" sagatavotajā video īpaši izcelts Latvijas uzbrucēja Ronalda Ķēniņš ceļš uz pasaules spēcīgāko līgu, kurā viņš sevi pierādījis pagaidām necerēti lieliski. Ķēniņš norādīja uz priekšrocībām, ko sniegusi agra pārcelšanās uz Šveici un iekļūšana izlasē, kā arī atzina, ka pats necerējis uz tik veiksmīgu NHL karjeras sākumu. Savukārt "Canucks" treneris Villijs Dežardēns, vērtējot uzbrucēju pārpilnību komandā, solīja, ka gatavs rezervē atstāt ne tikai nesenos jaunpienācējus, bet arī veterānus.

"Manai mātei Latvijā bija neliels veikals, un tam turpat blakus treniņus aizvadīja Latvijas izlase," par savu bērnību kluba piedāvātajā video materiālā stāsta Ronalds Ķēniņš. "Atceros, ka pēc skolas es vienmēr devos uz turieni, un izlasei biju kā ūdenspuika. Tā man bija lieliska pieredze un sāku vēlēties kļūt par hokejistu."

"Man bija ļoti svarīgi pārcelties no Latvijas uz Šveici, taču bija arī ļoti grūti atstāt ģimeni," turpināja Ķēniņš. "Es daudz ko iemācījos, tur bija lieliski treneri, un pēc junioriem radās iespēja pāriet profesionāļu līmenī. Man bija divi bijušie NHL treneri, kuri deva daudzus padomus, un tas ļāva man šobrīd man nonākt šeit (NHL)."

Ķēniņš Latvijas izlasē jau aizvadījis 59 spēles, kuru laikā guvis 13 punktus (2+11), un viņš novērtējis arī tās ietekmi uz viņa nonākšanu "Canucks" komandā: "Esmu izlasei ļoti pateicīgs, jo tā palīdzēja man nonākt tur, kur esmu. Tā ir lieliska iespēja, kad vari pārstāvēt savu valsti, un to es neaizmirsīšu. Kad es vēl biju bērns, vienmēr sapņoju par nokļūšanu NHL, bet kad man patiešām radās iespēja to izdarīt... nemaz negaidīju, ka man jau pašā sākumā izdosies sevi šādi pierādīt, ir lieliska sajūta, ka izdevās to izdarīt."

Ķēniņš NHL sevi pieteicis patiešām spilgti, jo kā ceturtās maiņas uzbrucējs Vankūverā 18 spēlēs guvis 11 punktus (3+8), turklāt ar cīņassparu iemantojis arī vietējo līdzjutēju cieņu. Vieta komandā gan nav iegūta absolūti droša, jo "Canucks" pamazām atgūst visus iepriekš savainotos spēlētājus.

Vakardienas treniņā nepiedalījās uzbrucējs Dereks Dorsets, kuram piešķirta atpūta, taču treneris Villijs Dežardēns apgalvoja, ka Dorsets būs gatavs rītdienas spēlei pret "Flyers". Ierindā atgriezies arī Alekss Barovs, kurš izlaida iepriekšējo spēli, kad Ķēniņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Barovs, kurš šosezon 56 spēlēs guvis 25 punktus, izteicās, ka ir pilnībā gatavs iziet laukumā un atgriezīsies sastāvā, ko apliecināja arī Dežardēns. Treneris bija ļoti priecīgs par radušos iekšējo konkurenci komandā un uzsvēra, ka malā palikt var nākties ne tikai jaunajiem hokejistiem. Konkrētus uzvārdus, kuri izlaidīs nākamo spēli, Dežardēns atsaucās nosaukt.

"Mūsu situācija var nākt par labu arī veterāniem, kuri iegūs papildus iespējas paņemt brīvdienu, kas savukārt palīdz visai komandai nākamajā spēlē," sacīja Dežardēns. "Un tie nebūs tikai jaunie puiši, kuri paliks malā. To stadiju jau esam atstājuši aiz muguras. Veterāni pelna cieņu, taču nosēdināšana rezervē sniedz viņiem atpūtu un spēkus izšķirošajās spēlēs."

"Canucks" joprojām cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs un, lai arī ieņem otro vietu Klusā okeāna divīzijā, vietējie mediji lēš, ka atlikušajās 14 spēlēs nepieciešamas vismaz septiņas uzvaras, lai par to varētu būt droši.

"Canucks" piedāvā ieskatu Ķēniņa ceļā uz NHL (video angļu valodā)

Izmantotie resursi:
The Official Web Site - Vancouver Canucks
Canucks Roster Roulette: ‘It won’t...

  +8 [+] [-]

, 2015-03-17 10:27, pirms 9 gadiem
Ienācu sportacentrā caur telefonu, taču pēc reklāmas man neatskaņo šo video un tā nav pirmā reize + atsauce uz video nestrādā....

  +1 [+] [-]

, 2015-03-17 10:31, pirms 9 gadiem
Nav atsauce uz orģinālo video, nav pirmā reize.

  -2 [+] [-]

, 2015-03-17 10:42, pirms 9 gadiem
Ķēniņš sen nav iemetis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-03-17 10:57, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: labi, ka ne pateicīgs kolhoza līgai!
ja būtu kolhozs, tad tagad nebūtu nhl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-03-17 11:09, pirms 9 gadiem
Man gan aizgaja...Nu Kenins malacis...Pacelis latinu augstu...

     [+] [-]

, 2015-03-17 12:25, pirms 9 gadiem
No Jāņa Sprukta, Karsum un vēl dažiem neko šādu nekad mēs nesadzirdēsim

     [+] [-]

, 2015-03-17 13:15, pirms 9 gadiem
marko_polo rakstīja: No Jāņa Sprukta, Karsum un vēl dažiem neko šādu nekad mēs nesadzirdēsim
Jo viņi ir meistari, nevis čekeri

  -1 [+] [-]

, 2015-03-17 13:41, pirms 9 gadiem
Gūža rakstīja: Jo viņi ir meistari, nevis čekeri
Jā, un Sprukts ir meistars! Tu DAUDZ saproti no hokeja programmētājs, johaidī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-17 13:47, pirms 9 gadiem
marko_polo rakstīja: Jā, un Sprukts ir meistars! Tu DAUDZ saproti no hokeja programmētājs, johaidī
jautājums filozofisks. Ko saukt par meistariem. Kādreiz, pirms 2. Pasaules kara Latvijā par meistariem sauca čempionus. Tā kā Sprukts ir bijis Somijas čempions (meistars), tad nepareizi tas nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-17 14:21, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: jautājums filozofisks. Ko saukt par meistariem. Kādreiz, pirms 2. Pasaules kara Latvijā par meistariem sauca čempionus. Tā kā Sprukts ir bijis Somijas čempions (meistars), tad nepareizi tas nebūs.
Tad jau Ķēniņš sanāk divtik.
Slēpts komentārs: Latvietis1972

     [+] [-]

, 2015-03-17 16:10, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: jautājums filozofisks. Ko saukt par meistariem. Kādreiz, pirms 2. Pasaules kara Latvijā par meistariem sauca čempionus. Tā kā Sprukts ir bijis Somijas čempions (meistars), tad nepareizi tas nebūs.
Un Ķēniņš jau nav divkārtējs Šveices čempions, ne?

     [+] [-]

, 2015-03-17 16:14, pirms 9 gadiem
marko_polo rakstīja: Un Ķēniņš jau nav divkārtējs Šveices čempions, ne?
vai tad es kādā brīdī teicu, ka ne?

  +1 [+] [-]

, 2015-03-17 19:14, pirms 9 gadiem
Latvietis1972 rakstīja: Saprastu ja SKA spēlētu, varētu lepoties. Bet neviss par kautkādu NHL vidusmēra komandu kāda ir Vankūvera!
Tur tev Ķēniņ nebūs izaugsmes iespējas, mētās no AHL uz NHL, spēlēsi 3 vai 4 maiņā ar amatieriem!!
Bet nu lai SKA spēlētu vēl mazliet jāizaug, novēlu to, iespējams ar laiku redzēsim tevi šeit kautkur tuvāk!!
Tavu SKA pat DR ir vairakas reizes nolikusi uz ausim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-03-17 21:00, pirms 9 gadiem
Liels prieks ka Ķēniņam izdevies sevi parādīt NHLā. Jo vairāk tur būs mūsējo, jo labāk.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-17 22:07, pirms 9 gadiem
Es uzskatu , ka Ķēniņš varētu pat savākt sezonā no 40 punktiem uz augšu , jo nejau katram ir tāda statistika ienākot NHL .

     [+] [-]

, 2015-03-17 23:00, pirms 9 gadiem
Ķēniņš ir divkāršais Šveices čempions pieaugušo komandā un līdz tam viņam ir zelta medaļa junioru A grupā (jauniešu grupā ).Tā ka viņš ir visu nopelnījis ar savu smago darbu.