Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Baltkrievam Šarangovičam uzvaras vārti pret "Bruins", Balcera "Sharks" zaudē

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Baltkrievam Šarangovičam uzvaras vārti pret "Bruins", Balcera "Sharks" zaudē
Jegors Šarangovičs jau otrajā NHL spēlē gūst savus pirmos vārtus. Foto: nj.com

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šodien tika aizvadītas divas pēc Latvijas laika agrās spēles. Ņūdžersijas “Devils”, pateicoties baltkrievu jaunā talanta Jegora Šarangoviča uzvaras vārtu guvumam papildlaikā, kas bija arī viņa pirmie vārti NHL karjerā, ar 2:1 pieveica Bostonas “Bruins”. Spēli aizvadīja arī Rūdolfa Balcera jaunā komanda Sanhosē “Sharks”, kas piedzīvoja zaudējumu ar 3:5 pret Arizonas “Coyotes”

Pirmajā regulārās sezonas spēlē, kurā savā starpā jau tikās “Devils” un “Bruins” komandas, līdzīgā cīņā uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 izcīnīja Bostona.

Spēli apņēmīgi sāka abas komandas, un jau pirmajā minūtē izcēlās kautiņš starp Mailzu Vudu un Kevanu Milleru, kurā pārāks bija “Bruins” uzbrucējs Millers. Spēles rezultātu izdevās atklāt “Devils”, kad 17. minūtē, vārtu priekšā skaisti pielabojot ripas lidoja virzienu, vārtus guva trešās maiņas uzbrucējs Vuds, tādējādi reabilitējoties par zaudēto kautiņu. 38. minūtē mazākumā rezultātu izdevās izlīdzināt “Bruins” komandai, kad pretuzbrukumā rezultatīvais kanādietis Breds Maršāns atdeva skaistu piespēli 35 gadus vecajam komandas kapteinim Patrisam Beržeronam, kurš ar plaukstas metienu pārspēja vārtsargu.

Fantastisku sniegumu trešajā periodā rādīja abu komandu vārtsargi, noturot savus vārtus neieņemtus. Spēle nonāca līdz papildlaikam, kurā vārtsargi turpināja demonstrēt atzīstamu sniegumu. Papildlaika pēdējās sekundēs viens pret vienu ar vārtsargu izslidoja “Devils” uzbrucējs Jegors Šarangovičs, kurš raidīja ripu pa ledu vārtsargam zem kājsargiem, tādējādi nodrošinot savai komandai uzvaru ar 2:1. Baltkrievam Šarangovičam šis bija pirmais vārtu guvums NHL un tikai otrā spēle šajā līgā. Šīs sezonas sākumu 22 gadus vecais uzbrucējs pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Minskas “Dinamo”. Teicamu sniegumu vārtos demonstrēja abu komandu vārtsargi- “Bruins” vārtsargs Jaroslavs Halāks atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem, bet “Devils” vārtsargs Makenzijs Blekvuds tika galā ar 27 no 28 metieniem.

Otrajā šī vakara spēlē tikās “Sharks” un “Coyotes” komandas, kuras pirmajā mačā aizcīnījās līdz pēcspēles metienu sērijai, kurā pārāka izrādījās Balcera jaunā komanda, svinot uzvaru ar 4:3.

Jau pirmā perioda trešajā minūtē “Sharks” vadībā izvirzīja Raiens Donato, kurš vairākumā raidīja ripu vārtu stūrī. Tas uzbrucējam bija pirmais vārtu guvums jaunajā komandā. 13. minūtē “Coyotes” uzbrucējs Fils Kesels, spēlējot vairākumā, izlīdzināja spēles rezultātu, raidot ripu vārtos ar neērto nūjas pusi, bet 15. minūtē “Coyotes” vadībā jau izvirzīja Barets Heitons, izdarot spēcīgu plaukstas metienu vārtu augšējā stūrī. Tomēr prieki Arizonas komandai bija īsi- spēles 16.minūtē Sanhosē komanda panāca 2:2, ripai rikošetā no Arizonas komandas spēlētāja slidas veiksmīgi nonākot vārtos. Spēles 26. minūtē “Coyotes” panāca 3:2, kad otros vārtus guva Fils Kesels, pielabojot no zilās līnijas mesto ripu, bet 29. minūtē ar spēcīgu tālšāvienu savas komandas pārsvaru dubultoja aizsargs Džeikobs Čičruns. Spēles 43. minūtē Kleitons Kellers bija izveicīgākais vārtu priekšā, un “Coyotes” panāca jau trīs vārtu pārsvaru- 5:2. Spēles pēdējā minūtē “Sharks” izdevās samzināt rezultātu starpību, kad vārtus guva čehs Tomāšs Hertls, bet ar to bija par maz, lai atspēlētos- gala rezultāts 5:3 par labu “Coyotes”, kas revanšējās par zaudējumu šīs sezonas pirmajā spēlē.

Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers vēl nebija atrodams ''Sharks'' pieteikumā. Balceram šobrīd jāievēro pašizolācija, tāpēc komandai pagaidām pievienoties nevar. Nākamo spēli “Sharks” aizvadīs naktī uz otrdienu, kad tiksies ar 2018./19.g. Stenlija kausa ieguvējiem Sentluisas "Blues".

NHL spēles šonakt

KomandasSākumsKomandasSākums
Red Wings – Hurricanes2:00Oilers – Canadiens2:00
Rangers – Islanders2:00Senators – Maple Leafs2:00
Predators – Blue Jackets3:00Kings – Wild4:00
Flames – Canucks5:00Golden Knights – Ducks5:00

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

     [+] [-]

, 2021-01-17 01:58, pirms 3 gadiem
Baltkrievu pārstāvniecībai NHL bijis pamatīgs pārtraukums, až 5 gadi!
https://by.tribuna.com/tribuna/blog...

     [+] [-]

, 2021-01-17 08:59, pirms 3 gadiem
Paskatījos nedaudz spēli, nu dikti pamanāms tas Šarangovičs bija un beigās vēl golu iemeta.

     [+] [-]

, 2021-01-17 09:24, pirms 3 gadiem
enndijzz rakstīja: Paskatījos nedaudz spēli, nu dikti pamanāms tas Šarangovičs bija un beigās vēl golu iemeta.
KHL šosezon jau varēja redzēt, ka čalim ir iekšā, golus meta katrā otrajā spēlē.

     [+] [-]

, 2021-01-17 09:25, pirms 3 gadiem
enndijzz rakstīja: Paskatījos nedaudz spēli, nu dikti pamanāms tas Šarangovičs bija un beigās vēl golu iemeta.
Vispār spēle bija gana interesanta, neskatoties uz mazo rezultātu Gribējās tomēr lai Bostona uzvar, taču kā sanāca, tā sanāca Pie rezultāta 1:0 bija interesanta epizode, Bruini iemet golu, to neieskaita, jo bija kontakts ar varotčiku, Bruinu treneris, runājot Šaha terminoloģijā, izdarīja lielmeistara gājienu, pieprasot videoatkārtojumu (šķita absolūti bezjēdzīgi, jo kontakts ar varotčiku un traucējums tik tiešām tur bija neapstrīdami!), strīpainie lēmumu nemaina, Bruiniem piešķir noraidījumu un tie iemet mazākumā Man tanī brīdī parāva ņirga par Bostonas treneri, kā šitā var izdomāt? Par jauno Baltkrievu runājot, piekrītu, bija gana aktīvs un pelnīti dabūja mača MVP