Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Merzļikins: "Iepriekšējās nedēļās strādāju pie pozīcijas izvēles vārtos"

Merzļikins: "Iepriekšējās nedēļās strādāju pie pozīcijas izvēles vārtos"
Elvja Merzļikina rituāls pēc uzvarētām spēlēm: ar lēcienu apskaut kapteini Niku Folino. Foto: USA Today / Scanpix

LETA. Aizvadītajās nedēļās ledus treniņos lielākais uzsvars likts uz pareizu pozīcijas izvēli vārtos, sarunā ar medijiem pēc uzvaras pār Karolīnas "Hurricanes" (3:2) teica Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" vārtu vīrs Elvis Merzļikins.

"Esmu vārtsargs, tāpēc tas ir mans darbs noturēt komandu spēlē," pēc trešā panākuma trijos mačos teica Merzļikins. "Domāju, ka aizvadījām labu spēli. Mums vienkārši vajadzēja atrast savu ceļu, kuru mums parādīja Niks Folino. Ir prieks par izcīnīto uzvaru, jo spēle bija tiešām grūta. Karolīnas komanda spēlē ātru un bīstamu hokeju."

Vārtsargs iepriekš intervijās norādījis, ka viņam labāk patīk regulāri atvairīt metienus, kas ceturtdienas duelī bija jādara visai bieži. "Uzskatu, ka ikviens vārtsargs vēlas mača sākumā noķert pāris metienus, bet ne jau tik daudz kā šodien," smiedamies teica Merzļikins. "Dažbrīd mēs netikām ārā no savas aizsardzības zonas, tāpēc metienu netrūka."

Latvijas izlases vārtu vīram spēles galotnē viens metiens radīja lielākas problēmas nekā pārējie, ripai atlecot vārtu priekšā. Šī epizode arī varēja izšķirt mača likteni. "Tā bija mana kļūda. Vēlējos metienu novirzīt tribīnēs, bet tas bija par vāju," situāciju aprakstīja vārtsargs. "Labi, kaa spēju izlabot savu kļūdu, īsi pēc tam divreiz glābjot komandu. Esmu cilvēks, tāpēc arī sanāk kļūdīties."

Šosezon Ziemeļamerikā debitējušais spēlētājs arī dalījās sajūtās par to, kā viņš jūtas spēlējot pret dažāda spēles stila komandām. "Arī Bostonas "Bruins" ir laba komanda, kas vārtu priekšā mēģina pielabot ripu lidojumu virzienu," teica Merzļikins, atsaucoties uz Džordana Stāla vārtiem. "Domāju, ka nav neviens vārtsargs, kuram patīk zaudēt "golu", kad ripa ir mainījusi lidojuma virzienu. Tu seko ripai, bet vienā brīdi tā pazūd un ir vārtos. Šādas situācijas tevi padara dusmīgu. Manuprāt, ja vārtsargs atvaira ripu, kurai ir mainīts lidojuma virziens, viņam paveicās. Neticu, ka ir iespējams izsekot ripas kustībai, jo viss notiek ļoti ātri."

Merzļikins arī atklāja, ka pēdējās nedēļās daudz strādājis pie pareizas pozīcijas izvēles vārtos. "Karolīnas komanda izdarīja vairākus metienus no šauriem leņķiem. Iepriekšējās nedēļās ar Meniju Legasī strādājām pie pozīcijas izvēles vārtos. Apskatījām dažādus leņķus," par mācību procesu stāstīja latvietis. "Darbs kopā ar Meniju man šodien palīdzēja justies drošāk starp vārtu stabiem."

Merzļikins laukumā pavadīja visu spēli, tiekot galā ar 32 no 34 metieniem. Latvietis atvairīja 94,1% pretinieku raidījumu.

Latvijas izlases vārtsargs pirmo reizi kapitulēja otrā perioda devītajā minūtē. Martins Nekas izmantoja Kolumbusas aizsarga kļūdu uz zilās līnijas un izrāvās vienatnē pret Merzļikinu, ripu raidot garām viņa ķerājcimdam. Otros un pēdējos vārtus viņš ielaida noslēdzošās trešdaļas vidū, kad vārtu priekšā ripas lidojuma virzienu mainīja Džordans Stāls.

Merzļikins vēlāk arī tika pie mača otrās zvaigznes goda.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2020-01-17 11:53, pirms 4 gadiem
Elvis šīs nedēļas vārstargs @NHL?
, 2020-01-17 12:24, pirms 4 gadiem
asta rakstīja: Elvis šīs nedēļas vārstargs @NHL?
Ja šādā līmenī nostāvēs arī sestdien pa nakti, tad stabili jābūt
, 2020-01-17 12:32, pirms 4 gadiem
Pagājušo nedel jau vajadzēja būt , jo stati bija labāki par tiem nosauktajiem vārtusargiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-01-17 14:30, pirms 4 gadiem
Nezinu, ja tā turpinās spēlēt, visas iespējas tikt pat par janvāra labāko vārtsargu. Janvarī CBJ palikušas nieka 3 spēles un, cerot uz faktu, ka vienā no tām Elvis atpūtīsies, paliks 2 spēles, kurās viņam jātur līdzšinējais līmenis. Pagaidam janvārī 8 spēlēs tikai tie 2 zaudejumi pret stulbajiem sharks
, 2020-01-17 14:59, pirms 4 gadiem
Rezultāti rāda, ka pozīcijai ir nozīme. Piemēram, ja jāizvēlas, vai stāvēt pirms vārtu līnijas vai aiz vārtu līnijas, ir novērots, ka tie, kas stāv pirms vārtu līnijas, sistemātiski ielaiž mazāk golus.

Elvis, king of Rock&Roll!
, 2020-01-17 15:17, pirms 4 gadiem
Nu pie otrajiem zaudētiem vārtiem bija priekšvēsture.Par daudz tur Elvis nopiņķerējās aiz vārtiem,vārdu sakot neveiksmīgi nospēlēja ar nūju,knapi paspēja atgriezties vārtos un gols.
, 2020-01-17 17:11, pirms 4 gadiem
Elvis paspēja atgriezties vārtos, un pat varbūt būtu noķēris, ja nebūtu mainīta trajektorija. Ja tuvumā izmaina trajektoriju noķert vairs nav iespējams, tikai ja ļoti paveicas un ripa pati uzkrīt virsū!
, 2020-01-17 17:29, pirms 4 gadiem
crock rakstīja: Elvis paspēja atgriezties vārtos, un pat varbūt būtu noķēris, ja nebūtu mainīta trajektorija. Ja tuvumā izmaina trajektoriju noķert vairs nav iespējams, tikai ja ļoti paveicas un ripa pati uzkrīt virsū!
Taisnība, bet tas nemaina faktu, ka mirkli pirms tam, viņš neveiksmīgi nospēlēja aiz vārtiem un tā nebija ne pirmā, ne otrā reize viņam.
Ēriks Kārlsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Latvijas pretiniecei Zviedrijai palīdzēs arī NHL dārgākais aizsargs un topošais brīvais aģents

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sams Hallams oficiāli paziņojis pirmos trīs Nacionālās hokeja līgas spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību pasaules čempionātā Čehijā.
Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports/Scanpix
12

"Blue Jackets" sāk ĢM meklējumus, viens no vasaras uzdevumiem – lēmums par Merzļikinu

Portāls The Athletic ziņo, ka Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets" ir uzsākusi jauna ģenerālmenedžera meklējumus, un uzskaitījis sešus uzdevumus, kādi pirmajā vasarā gaida jauno sastāva un komandas vīzijas būvnieku.
Teodors Bļugers savu vārtu priekšā. Foto: AP/Scanpix
11

Bļugeram piespēle, "Canucks" divi vārti 12 sekundēs un uzvara sērijas pirmajā spēlē

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītas trīs Stenlija kausa izcīņas spēles. Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks" ar 4:2 pārspēja Nešvilas "Predators". Ceturto vārtu guvumā Bļugers atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. Kolorado "Avalanche" 13 vārtu spēlē piekāpās Vinipegas "Jets" (6:7), savukārt citā spēlē Prezidenta trofejas ieguvēja Ņujorkas "Rangers" ar 4:1 pārspēja Vašingtonas "Capitals".