Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aikels ar skaistiem vārtiem pagarinājumā pārtrauc "Sabres" zaudējumu sēriju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aikels ar skaistiem vārtiem pagarinājumā pārtrauc "Sabres" zaudējumu sēriju
Džeks Aikels kopā ar komandas biedriem. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" pārtraucis trīs zaudējumu sēriju, izbraukumā ar 4:3 pagarinājumā pieveicot Kalgari "Flames". Par galveno varoni kļuva komandas kapteinis Džeks Aikels. Zemgus Girgensons dueli noslēdza ar pozitīvu lietderību.

Zemgus Girgensons atkal spēlēja Bufalo "Sabres" ceturtajā virknējumā kopā ar Juhanu Lāšonu un Kailu Okposo, laukumā pavadot 13:05 minūtes (2:22 mazākumā – starp uzbrucējiem dalīta pirmā vieta). Latviešu uzbrucējs izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Girgensons otrajā spēlē pēc kārtas palika bez metieniem.

Sākoties noslēdzošajai trešdaļai, rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet tad vadības grožus pārņēma Kalgari "Flames". Laukuma saimnieki vairākumā izspēlēja lielisku kombināciju, kurai punktu pielika Metjū Tkačaks. Tiesa, pagāja tikai 45 sekundes, un vasarā ar pirmo numuru draftētais Rasmuss Dalīns atjaunoja līdzsvaru uz tablo – 2:2. Deviņas minūtes līdz beigām Džeiks Makkeibs ar metienu no distances vadībā izvirzīja "Sabres", bet prieki bija īsi, jo Noa Hanifins izcēlās 38 sekundes vēlāk, panākdams 3:3.

Uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā, un par tā galveno zvaigzni kļuva "Sabres" kapteinis Džeks Aikels – viņš vienatnē tika galā ar visu laukuma saimnieku trijnieku. Centrā apspēlējis pirmo pretinieku, uzbrucējs sasniedza pretinieku zonu, ieslēdza piekto ātrumu un no labās malas pietuvojās vārtiem, iemetot tuvajā stūrī virs vārtsarga pleca – 4:3. Līnuss Ulmarks uzvarētāju vārtos atvairīja 30 metienus.

Ar 47 spēlēs iegūtajiem 54 punktiem "Sabres" Austrumu konferencē joprojām ir pirmā komanda aiz strīpas. Pašlaik pēdējo "Wild card" pozīciju aizņem Pitsburgas "Penguins", kam ir par diviem punktiem vairāk un spēle rezervē. Savukārt "Flames", neskatoties uz zaudējumu, saglabājusi Rietumu konferences līderes godu.

     [+] [-]

, 2019-01-17 10:26, pirms 5 gadiem
Ļoti viltīgi Aikels nospēlēja.It kā gaida partneru palidzību,pēkšņi uzrāviens,metiens un gols.Visu izšķīra individuālā meistarība.