Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Korpisalo virs 92% atvairīto metienu, "Blue Jackets" atgriežas uz uzvaru takas

Korpisalo virs 92% atvairīto metienu, "Blue Jackets" atgriežas uz uzvaru takas
Jonass Korpisalo. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē 25 no 27 pretinieku metieniem atvairīja Jonass Korpisalo, palīdzot Kolumbusas "Blue Jackets" ar 3:2 pagarinājumā pieveikt Stenlija kausa pašreizējo īpašnieci Sentluisas "Blues". Savukārt uz Amerikas hokeja līgu (AHL) nosūtītā Rūdolfa Balcera Otavas "Senators" ar 2:1 pieveica Filadelfijas "Flyers", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

Mača pirmajā periodā uz rezervistu soliņa sēdošā vārtsarga Elvja Merzļikina "Blue Jackets" un "Blues" apmainījās ar vienu vārtu guvumu katra (1:1), savukārt otrās trešdaļas vidū Breidens Šenns pēc lieliskas izspēles skaitliskajā vairākumā panāca 2:1 "Blues" labā. Korpisalo varēja labāk nospēlēt komandas pirmajā vārtu zaudējumā, Makenzijam Makekernam somu vārtsargu pārspējot no izslidošanas no aizvārtes.

Trešā perioda ievadā Pjērs-Liks Dubuā atgrieza mačā līdzsvaru (2:2). Uzvaru "Blue Jackets" vienība izrāva pagarinājuma ceturtajā minūtē, vairākumā ripu Džeika Alena sargāto vārtu labējā augšējā stūrī triecot Zakam Verenskim - 3:2. Līdz ar to Kolumbusas vienība izcīnīja tikai otro uzvaru pēdējās deviņās cīņās, ar 18 punktiem 19 spēlēs saglabājot 13. vietu Austrumu konferencē.

"Blue Jackets" nākamais mačs gaidāms naktī uz 20. novembri, kad tiks uzņemta Monreālas "Canadiens". Kanādas klubs šonakt aizvadīja izcilu pirmo periodu (4:0) pret līgas līdervienību Vašingtonas "Capitals", vēlāk izcīnot uzvaru ar 5:2 un tādējādi pārtraucot 2018. gada Stenlija kausa čempiones 13 spēļu sēriju, kurā tā katrā cīņā guvusi kaut vienu punktu. "Canadiens" labā vārti un trīs rezultatīvas piespēles Tomāšam Tatāram, kamēr vārtus un divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Filips Dano.

Otrā perioda beigu daļā Tailers Eniss kaldināja atspēlēšanos un Filīps Hlapīks ļāva iegūt vadību Otavas "Senators" uzvarā 2:1 pār Filadelfijas "Flyers". Otavieši izcīnīja ceturto panākumu pēdējos piecos mačos, ar 19 spēlēs izcīnītiem 17 punktiem Austrumos pakāpjoties uz 14. pozīciju. "Senators" vārtos 27 no 28 metieniem atvairīja zviedrs Anderšs Nīlsons. Naktī uz svētdienu "Senators" viesosies pie Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres", kas būs motivēta nokāpt no sešu zaudējumu takas.

Visbeidzot centrālajā nakts spēlē divi Breda Maršāna rezultatīvi raidījumi kaldināja Bostonas "Bruins" 4:2 uzvaru ļoti principiālā duelī pār Toronto "Maple Leafs". Bostonieši salauza četru zaudējumu sēriju, kamēr kļavu lapas šobrīd tādā atrodas.

SpēleRez
Blue Jackets – Blues3:2 P
Devils – Penguins2:1
Maple Leafs – Bruins2:4
Capitals – Canadiens2:5
Senators – Flyers2:1

, 2019-11-16 05:19, pirms 4 gadiem
Korpisalo nemaz tik labi nenospeleja. Un vairums metienu bija OT, kad Kolumbusa bija mazakuma. Sentluisa vispar loti maz meta pa vartiem. Reali Korpisalo nekads glabejs nebija spele. Un savus metienus savaca, kad Sentluisa visu laiku vienu kombinaciju izspeleja.
, 2019-11-16 08:02, pirms 4 gadiem
Nu tagad Elvis varēs kādas 10 spēles neiespringt par tikšanu laukumā.
, 2019-11-16 08:29, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Korpisalo nemaz tik labi nenospeleja. Un vairums metienu bija OT, kad Kolumbusa bija mazakuma. Sentluisa vispar loti maz meta pa vartiem. Reali Korpisalo nekads glabejs nebija spele. Un savus metienus savaca, kad Sentluisa visu laiku vienu kombinaciju izspeleja.
Tad jau ko tu te tā cepies? Bezmaz eseju te uzrakstīji. Spēli neredzēju bet visas uzvaras līdz šim ir tikai ar Korpi, lai kā gribētos lai elvis spēlētu, Korpim pagaidām ir priekšroka! Bet te jau katru sīkumu atradis lai būtu iemesls pateikt ka Korpim dabūt rezervē un Elvim jāspēlē, bet reāli neviens uz to negrib paskatīties!
, 2019-11-16 09:27, pirms 4 gadiem
Nu ta beidzot. Cik ta var zaudēt vislaik!
, 2019-11-16 09:32, pirms 4 gadiem
salming18 rakstīja: Tad jau ko tu te tā cepies? Bezmaz eseju te uzrakstīji. Spēli neredzēju bet visas uzvaras līdz šim ir tikai ar Korpi, lai kā gribētos lai elvis spēlētu, Korpim pagaidām ir priekšroka! Bet te jau katru sīkumu atradis lai būtu iemesls pateikt ka Korpim dabūt rezervē un Elvim jāspēlē, bet reāli neviens uz to negrib paskatīties!
Vēl vakardien Tortorella paziņoja, ka Korpisalo ir CBJ pirmais numurs, kā saka, bez variantiem.
, 2019-11-16 11:43, pirms 4 gadiem
Fani jau ir neobjektīvi un tas nav nekas jauns.Lai kā gribētos biežāk redzēt Elvi Kolumbusas vārtos,šobrīd viņš ir komandas otrais vārtsargs.Atliek gaidīt un gatavoties savai nākošai iespējai.
, 2019-11-16 12:11, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Fani jau ir neobjektīvi un tas nav nekas jauns.Lai kā gribētos biežāk redzēt Elvi Kolumbusas vārtos,šobrīd viņš ir komandas otrais vārtsargs.Atliek gaidīt un gatavoties savai nākošai iespējai.
tikai un vienīgi laika jautājums! Korpisalo nav NHL komandas pirmais vārtsargs. Vai Merzļikins to vietu paņems, redzēsim...
man liekas, ka jā. Elvim viss NHL 1.vārtsargam ir. vajag tik laiku, pacietību un viss notiks...
, 2019-11-16 12:32, pirms 4 gadiem
Blue Jackets treneris Tortorela atklāj, kurš ir vienībais pirmais vārtsargs...
, 2019-11-16 13:24, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tikai un vienīgi laika jautājums! Korpisalo nav NHL komandas pirmais vārtsargs. Vai Merzļikins to vietu paņems, redzēsim...
man liekas, ka jā. Elvim viss NHL 1.vārtsargam ir. vajag tik laiku, pacietību un viss notiks...
Merzļikina problēma ir laika neesamība un viņa paša ekspektācijas.

Normālā gadījumā viņam dotu sezonu, nu vismaz pusi sezonas, lai AHL saprastu kas ir Ziemeļamerikas hokejs. CBJ šādas iespējas nav un, visdrīzāk, arī pats Elvis, zinot par viņa ambīcijām, šādu variantu īsti negribēja redzēt, nu ja tā godīgi.

Pašlaik, CBJ pat nav īstas iespējas uz ilgāku laiku (mēnesi, teiksim) nosūtīt Elvi, jo tad uz NHL jāsauc pavisam zaļi un negatavi gurķi.

Protams, ka esot Eiropā elites vārtsargam, ir grūti visu sākt no sākuma un tas pamatīgi lauž spēlētāju, kas ir redzams. Psiholoģiskais spiediens jau arī bija un ir pamatīgs, gan no malas, gan pašam no sevis. Tehniski ar Elvi viss ir kārtībā, bet nebūt ne vienmēr ir kārtībā ar... koncentrēšanos, domām. Arī tas apstāklis, ka viņš spēlē maz nedod iespēju līdz galam atvērties un nervozitāti tikai palielina.

No otras puses - ne jau pirmo reizi Elvis ir tādā situācijā, arī izlases debijā viegli negāja. Līdz šim viņš visu ir darījis ļoti profesionāli, tāpēc, gan jau, arī šoreiz viss beigu beigās būs ok.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
6

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
29

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.