Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugers: "Ja pozīcijas maiņa man palīdzēs tikt NHL, esmu tam gatavs"

Rolands Eliņš

Bļugers: "Ja pozīcijas maiņa man palīdzēs tikt NHL, esmu tam gatavs"
Teodors Bļugers. Foto: Penguins/Twitter

Latvijas hokejists Teodors Bļugers „The Athletic” izveidotajā materiālā par NHL kluba Pitsburgas „Penguins” lielo konkurenci tieši centra uzbrucēja pozīcijā norādījis, ka cenšas par to nedomāt un tikai parādīt savu labāko sniegumu, jo viņa tikšana NHL tik un tā ir atkarīga tikai no paša, kamēr „Penguins” galvenais treneris Maiks Salivans norādījis, ka Bļugers varētu izcelties uz pārējo centra uzbrucēju fona, ja pielāgotos spēlei malā.

Pitsburgas „Penguins” ir viena no pēdējo gadu spēcīgākajām NHL komandām, un attiecīgi arī novērojama ļoti sīva konkurence uz vietu sastāvā, kas īpaši izpaužas centra uzbrucēja pozīcijā. Šobrīd Pitsburgai pieejamas divas superzvaigznes Sidnijs Krosbijs un Jevgeņijs Malkins, pagājušajā sezonā komandā ieradās savulaik drafta pirmajā kārtā izvēlētie Deriks Brasārs un Railijs Šīhens, vasarā tika nolīgts gandrīz 1500 NHL spēles aizvadījušais veterāns Mets Kalens, kā arī Dereks Grants. Šajā centra uzbrucēju konkurencē izsisties būtu grūti jebkuram AHL spēlētājam, ieskaitot arī latvieti Teodoru Bļugeru.

„Ir grūti par to nedomāt, taču cenšos nepievērst tam uzmanību,” sacīja Bļugers, kuru „Penguins” draftēja 2012. gadā. „Es to nevaru kontrolēt. Man vienkārši ir jākoncentrējas uz tām lietām, kuras es varu paveikt pats, lai tiktu „Penguins” sastāvā.”

Aizvadītajā sezonā Bļugers AHL izcēlās ar 45 punktiem, savas karjeras labāko rādītāju, kā arī bija visas līgas līderis papildlaikā gūto vārtu ziņā ar četriem precīziem metieniem.

Bļugers uzskata, ka veiksmīgajā sezonā ļoti palīdzēja apstāklis, ka visa komanda spēlēja labi: „Man arī bija iespēja otrajā sezonas pusē tikt pie krietna spēles laika vairākumā, tikt vienos virknējumos ar ļoti labiem hokejistiem. Tas palīdzēja. Tagad pašam jāturpina uzlabot savas prasmes. Jāstrādā pie sava ātruma, jāiegūst pieredze un prasme nolasīt citu hokejistu rīcību. Jāprot uzminēt, kas notiks laukumā nākamajā mirklī.”

Jūnijā „Penguins” ģenerālmenedžeris Džims Ruterfords publiski uzslavēja Bļugeru, norādot, ka viņš jau ir gatavs NHL ceturtās maiņas līmenim. Taču uzslavai sekoja rīcība, kas nebija vērsta uz Bļugera tūlītēju iekļaušanu komandā – Ruterfords nedēļu vēlāk parakstīja līgumu ar Kalenu, tam sekoja, kā uzskata Pitsburgas mediji, nedaudz pārsteidzoša Granta nolīgšana, un jūlija beigās arī līguma pagarināšana ar Šīhenu.

Bļugers intervijā izteicās, ka saglabājis vienaldzību par šiem darījumiem: „Protams, es sekoju līdzi, kas notiek, un apmēram zinu, kā attīstās situācija. Nav tā, ka pilnībā ignorēju visu apkārt notiekošo. Tā laikam nav brīnišķīga sajūta. Nezinu. Lai nu kā, man ir jākoncentrējas pašam uz sevi, nevis jādomā par citiem hokejistiem un komandas papildinājumiem.”

To, ka „Penguins” komandā ir liela konkurence centra uzbrucēju ziņā, neslēpa arī galvenais treneris Maiks Salivans: „Tā ir ļoti svarīga pozīcija. Jo komandai ir dziļāks sastāvs šajā pozīcijā, jo labāk. Mēs uzskatām, ka mums sastāvs šobrīd ir tik dziļš, kā vēl nekad, un Tedijs ir viens no puišiem, ko šeit pieskaitām.”

Trenerim tika vaicāts, kā Bļugers varētu izcelties uz pārējo, daudz pieredzējušāko uzbrucēju fona, un tika piesaukts, ka viņš varētu mainīt pozīciju, kaut vai uz laiku. „Centram ir daudz vieglāk pārslēgties uz malējā uzbrucēja pozīciju, nekā malējiem uzbrucējiem sākt spēlēt centrā,” teica Salivans, kurš „Penguins” aizvedis līdz diviem čempiones tituliem. „Centra pozīcija ir unikāla, taču centra uzbrucējiem ir tendence labi iekļauties sastāvā, arī spēlējot malā.”
Bļugers apliecināja, ka viņa pieredze malējā uzbrucēja pozīcijā ir visai neliela un pārsvarā veidota tikai no dažām maiņām koledžas komandā, taču viņš ir gatavs mainīt pozīciju, ja tas palīdzētu iekļūt NHL.

„Es spēlēšu tur, kur man prasīs,” teica Bļugers. „Centra uzbrucēja pozīcijā es jūtos labi. Bet es būtu vairāk nekā gatavs spēlēt arī malā. Spēles gaitā viss notiek tik ātri, ka arī mēs vairākas reizes esam mainījušies pozīcijām, dažreiz maiņas vidū es aptvēru, ka spēlēju kā malējais uzbrucējs. Domāju, ka man tas neradītu problēmas.”
Malējā uzbrucēja pozīcijā gan daudz svarīgāks būtu slidošanas ātrums, un Bļugers pats neslēpj, ka tas nav viņa lielākais trumpis: „Slidošanas iemaņu uzlabošana ir bijusi mana prioritāte jau vairākas sezonas, un domāju, ka ir panākts progress. Vēl gan pietiek, ko darīt, tas ir konstants process.”

Pitsburgā nepalika nepamanīta arī Bļugera dalība pasaules čempionātā Latvijas izlases rindās, un, lai arī viņš NHL vēl nav piedalījies nevienā spēlē, „The Athletic” vēsta, ka Latvijas izlase devusi viņam pierādīt savas spējas spēlēt augstākā līmenī. „Tedijs ir viens no tiem puišiem, kuri prot spēlēt hokeju tā, lai izmantotu savas lielākās priekšrocības,” norādīja Salivans. „Viņš ir pieklājīga līmeņa centra uzbrucējs, kurš labi darbojas arī aizsardzībā. Viņam ir prasmes, lai spēlētu kā malējais uzbrucējs. Viņš labi darbojas mazākumā, viņš labi lasa spēli aizsardzībā. Tie ir aspekti, ar kuriem viņš izcīnīs sev iespēju iekļūt sastāvā un pievienoties mūsu komandai, ja vien viņš to nepaveiks jau pirmssezonas treniņnometnes laikā.”

Bļugers pats izteicās, ka iekļūšanai NHL komandas sastāvā viņam nepieciešams, kā jau treneris minēja, spēlēt uz saviem galvenajiem trumpjiem: „Taču reizē arī jāmēģina palīdzēt komandai uzbrukumā, jo tomēr tā ir lieta, uz kuru cilvēki vienmēr skatās. Jācenšas veidot uzbrukumi un vārtu gūšanas momenti. Tas dažreiz ir grūti, taču jābūt gatavam uzņemties risku un nebaidīties pieļaut kļūt. Jābūt agresīvam.”

„Penguins” savu pirmo pārbaudes spēli starpsezonā aizvadīs naktī uz 19. septembri pret Zemgus Girgensona pārstāvēto „Sabres”, bet dienu vēlāk sekos tikšanās ar „Red Wings”. Kopumā Pitsburgai paredzētas sešas pārbaudes spēles.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/526105/2018...

  +2 [+] [-]

, 2018-09-16 17:25, pirms 6 gadiem
Kai sanāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: M
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-09-16 18:37, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Ja apniks tur muļļāties kā kāju slauķim, lai nāk uz Rīgas Dinamo, redz, Gudļevsks atnāca un izvilka lielo lozi. No Ahl paklāja par Eiropas līmeņa vārtsargu.
Sezonā ir bijušas tikai 5 spēles no 60!!!! bet te jau runā par "lielo lozi"

Atliek tagad Gudim nolaist vienā spēlē kādu ūdeni un tu būsi pirmais kas viņu dzīvu apraks!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-16 20:16, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis -----> Dzierkals ar baigi neplosās. Pieradīs moš. Nav jau tā, ka aiz okeāna visi ir naži un atnākot uz eiropu tik metīs un asistēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-16 22:16, pirms 6 gadiem
Labāk būtu palicis Pitsburgā. Senators nav nekas spožs , bet nu labi.

  +6 [+] [-]

, 2018-09-16 22:47, pirms 6 gadiem
Džonnijs rakstīja: Labāk būtu palicis Pitsburgā. Senators nav nekas spožs , bet nu labi.
Par ko Tu runā? Viņš jau ir Pingvinu sistēmā.
Balcers ir Otavā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-17 00:16, pirms 6 gadiem
Drīz vajadzētu mēģināt tikt Šveicē, Vācijā.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-17 00:36, pirms 6 gadiem
Kas tas viņam par uzvārdu uz muguras?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-17 00:47, pirms 6 gadiem
Džonnijs rakstīja: Labāk būtu palicis Pitsburgā. Senators nav nekas spožs , bet nu labi.
Tev dzert vajag mazak!

     [+] [-]

, 2018-09-17 08:13, pirms 6 gadiem
asinsdesa rakstīja: Kas tas viņam par uzvārdu uz muguras?
No tādiem uzvārdiem vienā kaimiņvalstī rodas jautri nostāsti par zilajiem mārrutkiem.

     [+] [-]

, 2018-09-17 09:18, pirms 6 gadiem
Smags viņam uzdevums, domāju, ka šī ir komanda, kurā ir spēcīgākie centri. Vienīgi, ka viņš var labi spēlēt arī aizsardzībā un kādu spēli gan jau aizvadīs šajā sezonā, bet tad jau drīzāk jācer uz kādu maiņu. Katrā ziņā, lai izdodas!

     [+] [-]

, 2018-09-17 11:15, pirms 6 gadiem
Pārāk kokains prieks NHL , aptuveni Darzina limenis , ne augstak! Blugers var meginat , bet nav auguma.